Nedräkning, på minussidan.

Enligt mina beräkningar kommer jag hunnia sitta här i -3 minuter. Alltså, jag borde gått här ifrån innan jag ens satte mig ;)

Jag ska i alla fall städa lägenheten, vik en vecka gammal tvätt, dammsuga, hoppa i mina ridkläder och slänga mig på cykeln. Jag hoppas vara i stallet om en sisådär 45 minuter. Jag behöver få chans att andas igen, så är det bara.!

Svamlande i trötta huvuden.

När jag satt på cykeln från stationen ikväll hade jag tusen tankar osm snurrade, tusen ord som ville sättas på print. Nu, när jag sitter med möjligheten att få ut alla tankar, alla ord, finns det inte ett enda. Det är skrämmande, för jag behöver dem!

Jag läser orden om och om igen, inserh ur skadad jag har blivit. Hur jag har skjutit undan, inte velat se och framför allt hur mycket jag har förnekat. Jag vill så mycket, men jag kan inte. Just för vissa personer jag en gång haft i min omgivning. För att livet inte blev som det borde ha blivit, för ingen borde ha fått höra de orden jag hörde. Tack vare dem är jag idag ne person jag inte vill vara.
Vrid tillbaka tiden ett par år, låt orden få bli osagda. Så hade inte dagens ord gjort sån skada, sån insikt och de kanske inte ens hade behövt blivit skrivna.

Snabb resumé.

Jag var lite lagom trött i kroppen när jag vaknade imorses, vilket egentligen inte överreskar mig. Det blir lätt så när man sitter på cykeln i ca. 1h15min, plus rider i 50. Men jag är otroligt nöjd med gårdagen!

Den började i skolan, sen till Alingsås, byta om och iväg till Sussie. Där blev det en ridtur på Morina och jag får mer och mer koll på mig själv för varje ridtur. Det är härligt att känna! Igår lyckades jag för första gången verkligen känna hur jag jobbade med sitsen och hålla om ordentligt med benen, vilket resulterade i att Morina jobbade på bra.



När Morina var fixad och stallet klart var det bara upp på cykeln igen och iväg en stund till mormor och morfar. Där blev det kvällsmat och sen tog jag mig tillbaka till lägenheten.

Riktigt härligt att få anstränga kroppen och känna hur trött jag faktiskt blev, sista backen hem ville jag helst skippa och lägga mig och sova på asfalten, haha.


Tröttur.

Jag har precis landat hemma, helt slut! Vad jag har haft för mig hela dagen tänker jag berätta imorgon, jag kan i alla fall säga att jag kommer vara trött i kroppen imorgon och borde ha träningsvärk. Jag är i alla fall grymt nöjd med allt och nu ska jag krypa upp i fåtöljen och titta "Stallkompisar"

Btw! Dagens viktigaste! Kan ni gissa vad som gör ett CSI-freak riktigt, riktigt glad?

När ett paket från CDON.com dimper ner i brevlådan, med säsong nio av CSI såklart!


Från ande till materia.

Jag och Bebbe håller på att förbereda våran redovisning i Naturvetenskapshistoria. Vi jobbar med ande till materia och är egentligen färdiga med allt vi ska säga.

Redovsiningen är först på torsdag, så vi har lite tid på oss att göra oss riktigt redo, finslipa det sista och göra en kanonbra redovisning! Jag är riktigt peppad för en gångs skull vill jag lova :)


Härliga sömn.

Jag vaknade till i natt, av att jag hade två katter liggandes på mig. Jag ville ändra ställning, sticker ut ena foten utanför täcket och vad händer? Jo, Pip hoppar på den och vill äta upp den. Det var bara att glatt stoppa in den under täcket igen, haha.


Vaknade till vid halv fem tiden, var påväg att gå upp, men kollade som tur var klockan först. Så otroligt skönt att inse att man kan sova en bra stund till! När klockan väl ringde vid fem i sex sen var jag lagom utvilad och kunde glatt ta mig upp :) Nu ska jag äta frukost, packa ihop mina saker och cykla till stationen. Vi hörs senare och ta hand om er!


Världens bästa.

Pyzen försöker vara rg på mig, men misslyckas, NU ligger han i mitt knä, spinner och är glad över att ha matte hos sig igen. Jag har inte riktigt förstått, efter tre år, att jag har Pyzen. Att han är min och faktiskt bara min. Hade han fått välja skulle jag kunna lova att han hade valt mig framför alla andra.

De nätter jag inte är i Alingsås sitter han vid dörren och skriker, tills jag kommer tillbaka. Mamma vägrar ha honom i Vårgårda, för hon orkar inte med honom på veckorna när jag inte sover där. Han var verkligen den bästa jag kunde få tag i. Mitt älskade pucko. <3


Med målet i sikte.

Jag her gett mig själv två månadet, sen ska jag vara tillbaka på samma vikt jag hade innan sommaren. Om det är rimligt har jag inte en aning om, men det ska gå!
Två månader, med början idag.

Jag har varit ute och cyklat och det var riktigt, riktigt skönt att vara tillbaka! Har inte cyklat för att roa mig och utan en destination på ca. en vecka, då tiden eller orkan inte funnits. Men, idag var jag tillbaka och jag var på topp. Med ny energi, ny glädje och ny vilja. Det här ska gå, så är det bara!

Veckans boktips.

Det blev två boktips denna veckan, då det inte blev något förra. Hoppas det var okej för er?
Är det någon speciell bok ni vill att jag ska läsa och lämna min åsikt om? Släng in en kommentar i sådana fall :)

Boktips: Liftarens guide till galaxen.

Boktips nummer två denna veckan får bli Liftarens guide till galaxen som är skriver av Douglas Adams.

Handling: Arthur Dent vaknar upp, ser något gult utan för fönstret, grejar lite, ser något gult utan för fönstret, grejar lite till, ser något gult utanför fönstret, ordet bulldozer flyger genom hjärnan, grejar lite till och sen ligger han framför en bulldozer som är påväg upp för hans trädgårdsgång för att riva hans hus.
Det som skulle bli en vanlig dag för Arthur, slutar med att han är en av två överlevande från jordens undergång.

Omdöme: Liftarens guide till galaxen är en helt galen bok! Det bjuder på många fniss, skratt och funderande. Vad var det egentligen man precis läste? Är det möjligt, det som precis beskrevs? Det är verkligen en bok värd att läsa, den lämnar ingen oberörd, eller utan funderingar. Det är störd, helt igenom störd!
Betyg: 5/5


Kvällsmys.

Jag och mamma ska nu krypa upp i soffan, med våfflor och titta csi. Efter det ska jag krypa i säng, imorgon är det skola som gäller.

Bildinlägg.

Jag har tittat igenom bilderna från igår och insett att jag kommer ha mycket att jobba på, för att verkligen bli nöjd med mitt projekt. Det var inte lätt att få toppenbilder i regn, dassigt väder och inte helt hundra på inställningarna. Men, photoshop finns och jag ksa nog kunna få ihop det här. Jag är peppad och vill sätta igång på en gång! Jag har nog fått ihop så det räcker i alla fall.

Vill ni ha ett smakprov på några av bilderna som togs igår?
Dock får ni inga som ska vara med i projektet ;)


Klockrent!
Lydia&Ferro var på intåganda och båda blev lika chockade ;)


Hanna&Dolly tränar i hagen.
Dem är fina och Dolly är en busig ponny :)


Även jag fick prova på och ja, Dolly är speciell hon.
Dock gick det stundtals bra och vi lyckades få till lite smått :)


Hanna fick leka spöke senare på kvällen :)

Pluggande.

Det är söndagkväll och jag sitter och pluggar förfullt. Har fixat naturkunskap, projektarbete och ska nu försöka läsa lite svenska. egentligen är det ingen jätteansträngande, så jag skjuter bara upp det. Så sämst va!


Någon som kan förklara denna snubben?
*räcker upp handen*
Jag vet, jag vet, jag vet ;)


Beslutsamhet!

Nu har jag bestämt mig, på fullaste allvar, att jag ska banta! Banta ner de kilon jag gått upp i sommar. För jag orkar inte leva med alla extra kilon, det fungerar inte i min värld!

Det kommer bl ien jäkligt tuff kamp, mot allt sockersug, mot mig själv och mot så mycket annat. Men, för att jag ska bli riktigt lycklig är det att banta som gäller. För att jag ska kunna leva det liv jag levde förr, mede samma glädje i blickan, Det kommer bli bra, riktigt bra.!


Med målet inom sikte!


Bättre än planerat.

Jag lär mig mer och mer att livet inte blir som man planerar, på gott och ont. Nu sitter jag hemma, med Hanna i sängen, bakom ryggen. Planen var inte det från början, men hon kommer sova här i natt och senare ska vi försöka få de sista bilderna.
Någon som vet hur man bäst gestaltar ilska på bild?

Jag fick testa att träna lite med Dolly, i halsring. Sjukt svårt, men coolt! Hon är cool den lilla ponnyn. Plus att hon fick ett ryck och bara skulle busa runt, tokan! Bilder kommer att komma upp senare, när kamera och dator samarbetar med varandra.


Foto-time

Jag ska packa allt jag behöver ha med mig, fixa mig det sista och sen in i bilen. Nästa stopp kommer bli Bergstena, där det står fotning på schemat.

Jag hoppas att vändrat kan vara någorlunda på vår sida i alla fall. Så det inte regnar hela dagen, utan vi kan få lite bra bilder. Om inte annat får vi göra det bästa av situationen, för vi har bara idag på oss.. Om vi inte gör det på måndag, har nämligen för mig att Hanna var ledig då. Vi får se helt enkelt :)

Vi hörs senare idag och då har jag förhoppningsvis ett stort förråd med nya bilder! :D


Sovdags.

Nu ska jag strax krypa ner i sängen för att vara på topp inför en heldag av fotande imorgon. Jag är peppad och hoppas att det blir bra!

Jag och kameran har även lekt en del nu ikväll. Jag vill ha en egen nu, nu, nu! Plus ett eget photoshop att leka vidare i. Ååh, vad jag vill ha ordentligt med pengar..


En av kvällens bilder. Fullt med namnet mitt i, men satte jag det på det svarta är det lättare att sno bilden..


and i still love you.

i onsdags var det tre månader sedan. jag minns det som igår. saknaden är fortfarande enorm.


Drömmar.

Jag har hittat den kamera jag vill ha när jag köper en egen. Nämligen den här.
Problemet är bara att den kostar 21 tusen. Mycket pengar, men ååh vad jag vill ha den! Så, någon vänlig själ som känner för att donera en tusenlapp eller två?


Gårdagens stalltid.

Blev ju stallet igår. Väl där blev det en del skrattande i affären, efter det mocka de boxar som inte var mockade, duscha Franz och in med alla andra hästarna :)

När allt var fixat, hästarna inne och stallet fixat, så var det dags för mig att fixa mig inför ridningen. Blev Morina igår igen. Red henne i paddocken, med gogue, för att hon verkligen skulle jobba i en lång och låg form. Sussie gav oss i uppdrag att jobba med mycket tempoväxlingar, så hon skulle få igång bakdelen ordentligt.



Det var riktigt roligt att sitta på henne igår. Jag hade musik på i ena örat, vilket fick mig att kunna slappna av, vilket självklart leder till att Morr slappnar av. Vi lekte runt i alla tre gångarterna och i olika tempot. Vi lyckades även med några galoppfattningar från halt! Lättaste var det helt klart i högervarvet.

Jag är riktigt nöjd med ridturen, då jag la märke till saker jag aldrig känt innan. Vilket betyder att jag utvecklats sedan jag satt på henne sist. Innan kunde jag aldrig känna var hon låg till på spåret, alltså om hon gick rakt eller inte. Igår kände jag det supertydligt i galoppen. Hon gick med bakdelen innanför spåret. La till lite mer innerskänkel och petade lite, lite, lite med spöt och bakdelen var tillbaka på spåret.

Jag hoppas att jag snart får Sussie med när jag rider, så jag kan få lite mer tips, råd och guidning i min ridning. Jag känner att det skulle behövas igen.

Blev lite härligt prat inne i affären sen och jag fick höra att jag inte får ha så lite kläder på mig. Jag svettades som en galning i linne och ridväst när jag red och var fortfarande varm när jag gick runt i bara linne.


Fest eller vila?

Ikväll är det klassfest och jag vet verkligen inte om jag ska gå dit. Jag skulle supergärna gå, om inte annat för att ha varit med på en klassfest i alla fall, men samtidigt ska jag träffa Hanna imorgon. Vi ska jobba med mitt Höstprojekt i FotoB och jag vill gärna vara på topp när jag gör det! Det är nämligen bara imorgon vi kommer ha möjlighet att fota och då måste jag verkligen göra det bästa av det.

Det är ett svårt dilemma, men just nu väger faktiskt morgondagen tyngst. Det kommer komma fler fest möjligheter, men inte så många fler fotomöjligheter. För detta projektet vill jag verkligen satsa på!


tomt.

Jag vaknade imorses, med huvudvärk och en trött kropp. Det var ingen idé att ens tänka på skola, antagligen blir det ingen klassfest ikväll heller.

Min morgon har tillbringats i soffan, under täcket, med en film som sällskap. Jag har hunnit packa också, för mamma kommer och hämtar mig senare. Emanuel är nämligen hemma i helgen, så då kommer jag bo hemma i vårgårda :)
Jag borde diska och dammsuga, men har ingen ork. Och gå coh slänga soporna, för jag kan inte lämna tillbaka lägenheten i det ähr skiket.. Lite senare ska ni få uppdatering om gårdagen i stallet :)


Det tredje rummet.

I skolan idag var vi på Teatern "Det tredje rummet"

Jag var en av dem som tyckte om den, som fastnade för den och ville se den om och om igen. Jag är också en av dem som inte får ordning på tankarna tillräckligt mycket för att sätta ord på dem.
"Vem är jag?"
"Vem tror du att jag är?"
"Vem vill jag vara?"

Tankarna snurrar, jag får ingen ordning och jag inser mer och mer att jag vet inte vem jag är, vill inte veta vem jag är, men jag vill heller inte vara den jag är just nu. Det finns så mycket jag skulle vilja ändra på. Jag vill bli mer öppen, kunna skämta, prata med folk och massa, massa annat.

Tårarna tryckte på vissa gånger, för deras ord berörde. Det gjordes ett kanonbra jobb på scen! Jag är glad, otroligt glad, att jag fick ta del av deras föreställning!

"Och mjukna i handen!"

Hur många gånger har man inte ridit för en tränare och fått höra just dem orden "och mjukna i handen" eller det klassiska: "Rid inte med så mycket hand!"

Alla drömmar vi väl om att kunna rida med så lite hand som möjligt, aldrig sitta och tjuvhålla i hästens mun och kunna sakta av utan att dra i hästen mun. I alla fall jag drömmer om detta, för jag vill verkligen rida och inte åka häst!

När jag var liten och alltid läste MinHäst, vilket jag fortfarande gör ibland, fanns ofta tips på hur man kunde få en mjuk hand. Ett exempel var att fylla en svamp med vatten och krama den precis så mycket att en, endast en, droppe vatten droppa ur. Eller så kunde man binda snören i en stol, som tyglar och med hjälp av "tyglarna" vicka stolen bakåt och balansera den precis så mycket att den inte välte baklänges.
Toppenbra förslag tyckte jag då, idag kan jag inte hålla med. Om ridningen vore så enkel som det framstod när jag läste texterna!

Hur många gånger har man inte tyckt att hästan går bra, kommit på sig själv med att tjuvhålla i tygeln, släppt efter och vips blev hästen tre meter lång och går i speed 3000? Kanske är jag ensam om problemet, i sånna fall säger jag grattis till alla er andra! Hur många gånger har man inte då tagit ett smygtag i tyglarna igen, för då går ju hästen i alla fall lugnt.

I ett sånt läge, precis som ovan, glömmer vi det viktigaste. Vi glömmer ridningen, vi glömmer sitsen! Det spelar ingen roll hur mjuk hand du än har, om du inte kan jobba hästen med hjälp av benen. Det är med benen du ska rida din häst, det är där du ska ha träningsvärk, där och i magen. Inte i armarna. för att du fått kämpa och dra i din häst. Du kan inte få en mjuk, följsam och lätt hand så länge du inte har en stark sits!

Det spelar ingen roll hur många Min Häst med fantastiska tips du läser, om du inte jobbar upp styrkan i din sits. Om du inte kan genoomföra en halvhalt med sitsen, som hästen lyssnar på, kommer du aldrig kunna rida med en mjuk hand, utan att tjuvhålla hästen.

Det är mycket prat om en mjuk hand, men en mjuk hand uppnås genom en stark sits, som man framför allt vet hur man ska använda sig av! Du måste kunna dig själv, känna din kropp och varje muskel, för att kunna påverka hästen, utan tyglar.




bild här ifrån!


Inte riktigt som planerat.

Jag kom till stallet runt halv fem igår. Min plan var att cykla hem runt sju, men så blev det ju inte riktigt som jag hade planerat.

När jag kom skulle Mille och de andra hästarna in, Franz fixas för att få gå ut i hagen och alla hästarna ville få sina ben spolade, bli borstade ohc få på sig sin pyjamas. Det var bara att glatt fixa detta och mysa lite med varje häst. När det väl var gjort och Quinn hade kommit packade vi två in oss i PerKristian och åkte iväg mot Långared. Där skulle småpojkarna, som inte är så små längre, hämtas hem. Deras semster är slut för denna gången.
Vi fick gå två varv runt hagen innan vi hittade dem. Nu snackar vi ingen normalstor hage, utan en enormtstor hage! De gick i alla fall snällt på lastbilen, som tur var.

När vi kom hem runt åtta var min plan att cykla hem så snart som möjligt. Så snart osm möjligt visade sig vara vid halv tio. Fram tills dess hade jag hunnit se när Franz&Quinn fått lektion av Sussie. Jag hade hunnit med ridhusbrottning och skratta tills jag inte kunde andas. Jag hade hunnit ramla, bli jagad och jaga. Jag hade också hunnit med att bli omkull putt, litat på Quinn (korkat nog) och jag hade hunnit frysa. Jag hade hunnit bli översprungen av hundar och jagad av hundar. Jag hade hunnit må otroligt bra helt enkelt!

Dagens lärdom var att ridshusbrottning är bra för själen, men inte för knän ;)


Tiden rinner iväg.

Jag har knappast haft tid fär datan sedan igårmorse. Igår var det skola, Borås, Lägenheten och sen Stallet. I Båros fick jag ny bettskena. Jag och mamma åkte sen till NetOnNet för att kolla på Micro och en ny mp3 till mig. Min gamla har ju blivit nååååågot sliten, haha. Kom även där ifrån med ett nytt headset till mobilen. Nästa mål är att lämna in mobilen så headset utgången funkar normalt igen. Just nu låter det som att den ligger ungefär 7 meter under vatten ;)

Nattliga problem.

Jag fattar inte vad problemet var i natt! Jag somnade först vid ett. Gick och la mig vid tio, men sömnen kom verkligen inte. Det gick inte att somna hur jag än försökte. Gissa om det var frustrerande?

Nu ska jag strax packa alla saker inför skolan, äta lite frukost och sen ta mig ner till bussen. Det kommer bli en lång dag idag och jag vet ärligt inte om jag ser fram emot det.. Vi hörs i alla fall senare, take care!

Att ta vara på livets goda stunder.

För mig har det inte varit en självklarthet att njuta av livet, för mig har livet alldrig varit ett stort fett problem som jag velat bli av med. Fram tills för ungefär ett och ett halvt år sedan. Fram tills vi tog oss loss och kunde börja leva på riktigt.

Livet är tufft, har sina motgångar och är ett rent helvete, men det är i dess stunder man ska försöka ta tillvara på det lilla. Njuta av de få stunderna av lycka och älska sina vänner extra mycket. Det är i dessa stunder det är som svårast att ta till vara på de ljusa stunderna, även om det är då man behöver dem som mest.

Idag njuter jag förfullt av de stunder av glädje, vänskap, värme och lycka jag får. Jag älskar att ha mina vänner runt omkring mig, trots att jag inte alltid visar det. Jag fylls av energi när jag får sepndera timmar med dem jag älskar.

Energi som sedan behövs när motgångarna kommer. Energi jag aldrig skulle klara mig utan. Alltså, människor och vänner jag aldrig skulle klara mig utan. Hade jag inte haft de underbara personerna i min närhet som jag lyckligtvis har, skulle jag aldrig ha överlevt tills idag. Jag skulle varit kvar i ett mörkt hål på botten, krälat och hoppats att en dag få tillbaka mitt liv.

Men, mitt liv har funnits bredvid mig hela tiden och det är tackvare alla vänner och folk som ger mig kärlek som jag upptäckte det. Tänk på att hur ni än mår, försök njut av de få sekunder/minuter/timmar ni får av lycka. Det är den som lyfter er och får er att sväva.


Schoooool!

Vi har historia, jag orkar inte koncentrera mig och sitter istället vid datan. Kanske inte smartaste draget, men jag orkar inte riktigt bry mig om när Sverige blev Sverige och vem som var Sveriges förste kung.

Var och pratade med SYO idag, kul att hon inte lyssnar på vad man säger, utan kör sitt eget race. Tydligen ska jag bli biolog eller kemist, inte något med hästar. Inte med det jag verkligen vill. Mina betyg spelar ingen roll för mig, inte om dem inte kommer ta mig till min dröm. Jag väljer inte jobb efter betyg, utan betyg efter jobb. Hänger ni med? Jag tänker inte ta en utbildning bara för jag har bra betyg, oavsett hur bra jobb det är!


Dags att anstränga mig på historia igen, vi hörs :)

Stalltimmar in my heart.

För ungefär en timme sedan kom jag hem från stallet. Det har hunnits med en hel del där idag. Jag har i alla fall ridit Charlie. Första gången jag verkligen ridit honom och inte bara lattjat ut i skogen. Han är rolig att sitta på, medgörlig och går att jobba med. Trots att jag inte har kunskaperna som krävs för att rida honom helt rätt, så fick vi till det lite då och då. Det var roligt och lärarikt, precis som alltid!



Grållan har fått sig en ordentlig genomkörare. Hennes man och pannlugg är klippta och rykta, hon är helduschad och har fått hovarna verkade. Imorgon bär det av till röntgen och jag håller tummarna att hon är hel och fin :) Då kommer vi också få se vilket som blir hennes slutgiltiga namn.


(Grållan, innan fix)

Nu tänker jag fixa en smoothie och sen lägga mig och sova, imorgon är det skola igen..

 

 

 


Påminnelse.

Ni har väl inte glömt av Bloppisen? Det finns fortfarande ne del fina saker kvar, kolla in tycker jag! :)

Natural Horsemanship.

Jag har länge tänkt skriva ett inlägg om NH, men aldrig riktigt kommit till skott.

NH har blivit riktigt stort inom hästvärlden idag, i alla fall i den yngre generationen, i min generation. Jag kan inte låta bli att ställa mig frågan; "Hur många utför verkligen NH och hur många låtsas?"

Jag minns när jag håll på uppe på Nygård, då jag var helt inriktiad på NH! Det var det som funkade för mig och Aladdin, för mig och Galax och det blev även det som knöt mig hårt till Inca något år senare. Men, idag kan jag säga att jag höll aldrig på med NH, jag öppnade bara upp mig för hästarna, tog emot dem och visade mig själv för dem. Jag knöt ett band, av vänskap.

Jag ser folk i min omgivning som håller på med NH och jag avundas dem. För jag vet vilket tålamod som ligger bakom en stark relation med sin häst. Vilket jobb som ligger bakom ett hårt knutet vänkapsband. Jag ser också folk i min närhet som inte håller på med NH, men som trots det har ett otroligt starkt band med sina hästar, som har ett hårt band av vänskap.

Frågan är då, vilket är det bandet beror på? Är det verkligen miraklet NH, eller är det sunt hästmanskap? Är det kunskapen om att sköta ne häst, på alla sätt det innebär.

För mig är det ingen lätt fråga, men jag kan utan att tveka säga att jag ser upp till alla som håller på med NH, om är villiga att öppna upp sig inör sin häst. Som lever den dröm jag en gång drömde och fortfarande drömmer.
Jag kan också säga att jag utan att tveka ser upp till de som knutit ett band till sin häst, utan NH. Som gjort det på sitt eget vis och som har en annan typ av kunskap.

För mig är NH bara förmågan att knyta ett band till sin häst, ett band av vänskap. Men, för mig måste inte det bandet knytas av just NH och alla olika saker NH står för. Knyt ett band till din häst, ett band av vänskap, men gör inte som andra gör, bara för att inte skilja er från mängden. Men, vilket sätt du än väljer, se till att du kan stå för det och förklara varför du gör som du gör!


Det här visst ni inte.

Jag tänkte låta er lära känna mig lite bättre, eller kanske ni redan vet allt detta om mig?

- Jag står fast vid mina åsikter och kan fortsätta argumentera för något, även om jag insett att jag har fel.
- Jag är inte alltid så stark jag verkar vara, allt handlar om att få folk att tro att man är stark.
- Trots att jag verkar kunna mycket (enligt mina kompisar), kan jag inte mer än någon annan. Jag har bara lärt mig att lägga fram det jag kan, på ett trovärdigt sätt.
- Innerst inne tycker jag är jag är en korkad person, för att jag inte kan vara nöjd med det jag har.
- Jag skulle, just nu, göra vad som helst för att vara smal och sälbränd.
- Jag är, när det kommer till kritan, en otroligt mesig person. Min tuffhet är spelad och tydligen bra spelad.
- Jag har svårt att lita på folk, men när jag väl litar på någon är det föralltid.
- Jag vill vara fåfäng, men orkar inte. Vilket leder till att jag blir gryyymt besviken på mig själv!

Ni kanske har fått lära känna mig lite bättre, eller kanske inte alls? Det av gör ni själv.


Back in the lägenhet.

Jag är tillbaka i lägenheten och Pyzen är superglad! Kom hit vid ex ungefär. Sedan dess har jag städat, diskat, packat upp och pluggat. Nu ska jag strax duscha och sen krypa i säng.

Jag hoppas att det snart ramlar in ett mess från Sussie, så jag vet när jag ska vara i stallet imorgon..


Vi har kört ut reklam, jag har förhandsröstat och fått nya converse, nice! När vi väl kom hem gav jag mig ut på cykeln i ungefär 50 minuter. Det började med att jag var förbannad, tårarna tryckte på och jag bet ihop käkarna håårt! Det slutade med att jag kom tillbaka lugn och kunde andas igen. tro mig, cykling är en bra terapi.
Gav mig ner till solariet sen, riktigt skönt att ligga där och koppla bort allt ören stund. Det är sånt jag behöver ibland, för att slappna av, koppla av och ora med resten av livet.

Hoppas ni har haft en skön lördag :)




Fredagsmys.

Jag sitter/halvligger i fåtöljen och tittar på "Liftarens gudie till galaxen" Det är nog världens sämsta, men samtidigt bästa film! Jämför man med boken suger den, jämför man den inte är den gryyymt bra :)
Jag har på mig min nya stickade tröja, som mamma fixat åt mig. Den är riktigt fredagsmysig vill jag lova. Plus att i kväll kommer Bebbe och George hit, för att köra anden i glaset. Det ska bli riktigt spännande att testa, om inte annat mysigt att umgås med dem :)

Nu ska jag koncentrera mig på filmen och mys. Vi hörs senare :)


Historia.

Vi har historia just nu, läraren är så hes så vi får hålla lektionen. Hur soft är inte det?! Riktigt nice måste jag säga! Min data får göra nytta i alla fall. :)

Nejni, jag borde nog lyssna på Petter, som får agera högtalare.

Sämst, haha.

Sämst uppdatering igår, men sen blir det inte alltid som man tänkt sig heller ;)

Hamnade hos Sussie fram till nio. Det är där jag får chans att andas och lämna alla, alla problem. Detä r där jag får chans att bara vara utan att omvärlden pockar på. Visst blir fallet hår när jag kommer hem, men det är värt det! Jag vet i alla fall var jag hör hemma..


Nu ska jag packa det sista, så jag slipper åka in till stan något i eftermiddag. Det ska räcka med att mamma bara hämtar väskan med lätta saker i, så vi hörs sen :)


Bästa Pyz.

Tittade precis klockan och insåg att jag måste till bussen om en kvart, typ. Och jag äter fortfarande frukost! Hur gick detta ihop? Som tur är planerar jag att äta andra halvan av frukosten på bussen, men jag måste hinna fixa mackorna ändå..

Igårkväll låg jabg på soffan, tittade csi, under mitt täcke, med Pyzen på magen. Livet kunde inte vara så mycket bättre. Ännu skönare var det att somna snabbt när jag väl släckte på kvällen, även då med en pyzen på magen. Han är världens bästa sömnpiller!


Jag kommer aldrig sluta älska dig, hjärtat.


Mys tjejer!

Jag har precis landat hemma och paniken har lagt sig. Jag har bokstavligt talat vänt upp och ner på min väska, för att hitta kontokortet! Det var borta när vi skulle fika, så Elin betalade för mig. tack sötnos.
Väl hemma fick jag leta, leta och leta. Det visade sig att det hamnat i samma fika om ett annat kort i plonkan. Smidigt!

Vi hamnade på EspressoHouse i någon timme, pratade, myste och hade det allmänt skönt. Mina tjejer är bäst och kommer alltid vara, hur längt ifrån varandra vi än hamnar. Jag kommer aldrig sluta älska er!

Nu ska jag slappa, slappa och slappa :)


världens bästa, jag saknar friheten i din närhet.


Frusna tider.

Hösten är här, på riktigt! Det är kallt och jävligt ute, det regnar och jag fryser.

Jag har håltimme nu, sen två lektionero ch efter det tar vi bilen till Alingsås. Då är det fika med bästa gänget som gäller. Precis vad osm behövs en kall dag som denna!

Eftersom jag börjar först om mer än en timme, så funderar jag skarpt på att gå och lägga mig i solariet en stund. Det är ungefär det jag orkar med.

Hur harn i det och hur är vädret hos er? :)

Skoltime.

Nu ska jag hoppa i skorna, iväg och slänga soporna och sen cykla till bussen. Det är med andra ord dags för skola.. Efter skolan är det fika med Emma, Linda och Elin som gäller, riktigt nice ska det bli!

Jag fick somna snabbt igår, vilket var skönt. Första gången på en evighet som det inte tog två timmar innan sömnen fick sitt grepp om mig :) Pyzen har sovit på mig så gott som hela natten också, trots att jag sparkat på honom, stackarn!

Hoppa i skorna var det ja, vi hörs :)

Många bollar i rullning.

Hemma från Planerinsmötet och är nu huvudansvarig för Backstage (<3) och Dekor. Dekoren tog jag mest på mig för att det är gryyymt smidigt! Då har jag koll på allt som ska finnas inför föreställningarna, slipper springa runt och fråga massa annat folk och kan bara köra på. Grymt skönt känns det!

När jag kom hem kollade jag Projektmailen. I inkorgen låg det ett nygg mail, från några med en tidning där Storsjöodjuret finns med. Vi fick tips till en snubbe som tydligen forskat en hel del om odjuret. Fick även hans mail, så vi kan kontaka honom. Det här känns great!

Nu ska jag slappa framför datan en stund, sen titta csi och efter det sova :)

Dagen, i sin helhet

Först var det ju skola, med naturkunskap och svenska. På naturkunskapen fixade jag och Bebbe med en spelplan till Anden i glaset, som vi ska köra på fredagkvällen. På svenskan tittade vi på film om Upplysningen, som vi ska jobba med nu ett tag :)

När jag väl kom hem fixade jag konto så jag kan kolla mina räkningar via internet hos Telia. Kollade fakturan som ska betals nästa månad och vilken CHOCK, 1488 :-!
Det viaade sig att när mitt abonnemang flyttades över till mig, hade jag fått "Till vänner" istället för "Max 25" Det var bara för mig och mamma att sätta oss i bilen, åka in till Alingsås och få det fixat!  Så, jag sliapp betala för sms'en denna månaden, skönt!

Nu har jag varit i lägenheten någon timme. Har fått städat och fixat, eftersom jag kommer bo här i två veckor. Dock blev det inget stall, eftersom jag vid sex ska vara nere i kyrkan. Det är planering inför Julmusikalen! Gissa om det känns kanoners? :D


Jag ger er en bild, på den supercharmerande Pip :)


Godmorgon folket!

Jag vet inte om godmorgon är rätta ordet. Jag somnade närmade tolv i natt, igen! Jag börjar bli trött på att inte kunna somna på nätterna, när oron kniper tag i mg. Den har inte ens någon anledning att göra det, för jag mår egentligen bra nu. Någon som kan förklara det mystiska fenomenet?

Jag sitter i sänge, tittar ut genom fönstret och ser att det blåser. Det ser kallt, riktigt kallt, ut. Det får helt enkelt bli vinterjackan idag!

Vi hörs lite senare, jag har ju håltimme och slutar 12:20, så det kommer säkert ordna sig med uppdatering under dagen.

Kvällsdags.

Jag hittar inte en enda bild att skicka till Linnea, det är kasst! Det finns inte en neda bild på Pärlan när hon har på sig bröstan. Smidigt. Hon som har haft den varenda gång vi har klättrar. Hmm, det är skumt! Plus att jag börjar förvirra mig själv.

Det är dags för sängen. Mina ögon är trötta, lika så kroppen. Vi hörs imorgon sötnosar.

Pust, stön, klar!

Jag har tagit mig igenom allt pluggande, tack och lov! Nu ska jag bara plugga Naturkunskapen några fler gånger, så det verkligen sitter, annars behöver jag knappast tänka på pluggande resten av veckan. Gissa om det känns skönt?! :)

Jag har hunnit vara ute och cyklat, tydligen körde jag förbi Viktor utan att märka det. Smidigt gjort Rebecka, smidigt gjort! Jag trivs på cykeln, när kroppen får anstränga sig, svetten rinner och jag får pusha mig själv till yttersta gränsen. Det är skönt och jag är för en gångs skull verkligen värt något. Ännu bättre känns det när jag märker att kondisen och styrkan blivit bättre.

Nejni, nu ska jag gräva bland gamla bilder och försöka hitta en till Linnea, sen ska jag krypa i säng och läsa. Imorgon flyttar jag in till Alingsås igen. Då är det även stallet som gäller och på kvällen musikalmöte :)


Förmågan att andas.

Jag börjar återfå förmågan att andas. Jag är färdig med Projektarbetet, svenskan är skriver och jag ska nu börja med matten. Det är skönt, för jag har kommit halvvägs.

Jag tänker göra att tal, sen byta om och sätta mig på cykeln. Min hjärna behöver få frisk luft, tankarna blåsas bort och kroppen få anstränga sig. Jag behöver få ny energi i varje cell. Just nu ser jag fram emot att få röra på mig och komma ut. :)


Skola, plugg och andan i halsen.

Jag kan inte andas normalt, stressen sitter som en klump i halsen och är grymt i vägen! Just nu är det bara att bita i det sura äpplet och plugga som en galning. PA ska fixas, det ska lämnas in senast fredag och handledaren börjar redan fråga om det. Svenska ska vara klart till på torsdag, lika så matten. Tills på onsdag har vi Naturkunskap. Imorgon är det Sussie och senare på kvällen är det Musikalmöte i kyrkan osm gäller. Alltså kommer så gott som hela morgondagen ryka.

Nu ska jag vända mig till skolsakerna, bita ihop och få in något i hjärnan. Sen ska jag sätta mig på cykeln, bränna kalorier och ta tag i allt som behöver sorteras i hjärnan.

Vi hör senare, när jag förhoppningsvis kan andas igen.

Måndagmorgon.

Jag är vaken, har ätit halva frukosten, ska nu ge mig på andra halvan. I natt har jag vaknat ungefär tio gånger för att mina jäkla knän har kliat som tusan! Jag veti nte vad som har hänt med dem, men sedan någon/några veckor tillbaka har mina knän kliat osm tusan allt som oftast.

Idag är planen att först skola, sen cykla och efter det plugg, slappa och sova. Det känns som en vettig plan :) Nejni, dags för sista delen av frukosten, så jag slipper stressa till skolan. Vilket jag kommer få göra ändå ;)

Boktips: Systrar av Guld

Denna veckas boktips är Systrar av Guld skriven av Maureen Johnson.

Handling: Systrarna Gold har precis förlorat sin pappa i en hjärtattack och allt som finns kvar är minnen, ett stort tomrum och en gammal Pontiac. De tre systrarna och deras mamma har svårt att finns sig till rätta i den nya tillvaron. Det blir en inre resa för de tre systrarna, men också en resa med den gamla Pontiacen.
Hur kommer det gå för systrarna, kommer de finna sig själva igen? Jag lämnar till er att ta reda på det.

Omdöme: Jag fastnade inte för boken när jag läste den. Det var ett tag sedan nu, så skulle jag läsa den igen kanske min åsikt om den skulle ändras. Jag har inget superminne om varför jag inte tyckte om den, någon anledning fanns det säket.
Dock tycker jag att ni ska ge den en ärlig chans!
Betyg: 3/5


100929

Snart, snart, snart släpps den nya säsongen csi och gissa vem osm redan har förhandsbokat den? JAAAG :D

Jag kan knappast vänta tills den dimper ner i brevlådan här hemma. Åååh, ge mig den 29 nuu!


Baka, baka liten kaka.

Sedan jag kom hem från stallet har jag hunnit med lite allt möjligt. Jag har hunnit sola, äta, sitta vid datan och baka. Två satser med snickers, som snart borde ha stelnat, samt en sats med någon typ av Bars.

Jag är riktigt nöjd. När jag blir godissugen numer ås bakar jag, i stället för att frossa i mig massa kakor. Hmm, kanske inte allt för smart, men det funkar :)

Recept på Snickers:

1 dl socker
340 g Jordnötssmör med bitar
2 dl sirap

1 liter RiceCrispies
1 dl Kokos.
200 g blockchoklad

Blanda socker, jordnötssmör och sirap i en kastrull. Värm på spisen i ca. 5 minuter. Blanda RiceCrispies och kokos i en bunke. Häll över jordnötssmöret till bunken och blanda noga. Lägg i en form, vilken som helst.

Smält blockchokladen över ett vattenbad, eller i micron. Häll detta över RiceCrispiesblandning. Ställ in i kylskåpet och låt stelna.


Full rulle

Det blev uteritt med Morina idag! Med oss som sällskap hade vi Viktor&Cappi samt Lisa&Charlie. Det var precis en sån tur jag behövde. Galopprace, bus och lekte livet.

Charlie och Cappi var mesproppar allt som oftast. På ett ställe blev det tvärstopp, båda stog på bakbenen, inga ben alls, eller fastfrusna i backen. Jag och Morina höll oss i bakgrunden, jag vill inte ta en strid. Till slut blev jag trött på att hästarna mesade sig, travade iväg med Morina och vips var på andra sidan vattenpölen.

Vi var ute en riktigt lång stund och mycket hann hända på den tiden. Det var tre nöjda och glada hästar&ryttare som kom tillbaka till stallet sen.

En hel del bekymmer blåste iväg när vi tog vårt galopprace. De ligger kvar i en liten hög där vi började och jag vägrade plocka upp dem på vägen tillbaka. Det här var precis var jag behövde idag.


Medryttarhäst.

Jag försöker få ihop en annons om att jag söker medryttarhäst. Det är svårt, supersvårt! Jag har verkligen inte en aning om vad jag ska skriva med, inte den blekaste aning!

Kanske värt att börja med en tankekarta/lista med punkter för att ut ifrån det kunna skriva en annons? Jag vet verkligen inte, det enda jag vet är att jag vill ha en häst att rida och den nu!


Lördag.

Jag har levt i en dimma idag, en jäkla dimma! En dimma av ilska, irretation, ångest och Gud vet vad! Det var ett helvete att köra reklam och tårarna låg nära hela tiden.

Väl hemma satte jag mig på cykeln, låt demonerna få ta den plats de ville och cyklade, med musik i ena örat. Min mp3 håller på att säga farväl och glappar i hörlursutgången.

När jag kom hem hade energin även kommit, så just nu väntar jag på att golvet i mitt rum ska torka, så jag kan fortsätta städa. Jag sitter på skrivbordet, med benen i kors.

Hungern river lagom i magen, trots att jag åt för 1,5 timme sen. Den får faktiskt hålla sig i miinst 2,5 timme till!

Nu ska jag fortsätta med min städning, så hörs vi lite senare :)


Nostalgi.

På matten idag satt vi ch sjöng på introt till Joelbitar, ni minns den lilla killen med CP-skada?

"Kommer du ihåg hur det var förra vintern?
Kommer du ihåg alla stjärnor och strutar?
Kommer du ihåg när vi var på ett jättekalas?
Kommer du ihåg hur det var förra sommar’n?
Kommer du ihåg hur du bada’ i havet?
Kommer du ihåg alla fiskar som simmade runt? "


I alla fall, jag har haft den låten på hjärnan heeeela eftermiddagen och kvällen sedan dess. Så nu sitter jag inne på Youtube, har hamnat inne på en underbar spellista. Massa gamla nostalgiska låtar/intron. Vem minns inte "Kalles Klätteträd", "Emil i Lönnerberga", "Världens bästa Karlsson" eller någon annan av alla gamla godingar?

Känner ni för att lyssna och minnas er barndom? Kika in på:
http://www.youtube.com/watch?v=baB8oBAoqcg&p=B0AFAE31F5C5B3EA&index=4&playnext=2

csi.

Vet ni vad som gör en fredag kanonbra? Jo, inställd foto, så man kan sluta tidigt, i alla fall om men heter Rebecka och är gryyymt trött!

När jag kom hem landade jag i soffan, fixade mat och sen landade jag i soffan igen. Nu är vi inne på tredje avsnittet csi och livet är riiktigt härligt. csi is the shit och alla borde se på det :D

Tröttur.

Gårdagen gick i ett heela tiden! Dock hann jag både md att rida Morina en stund, prova ut och beställa studentmössa, samt komma i tid till Debatten på kvällen. Det är grymt gjort, haha.

Morina får bara skrittas än så länge. hon är fortfarande inte helt bra i sitt ben. Dock var hon riktigt fin att sitta på igår och jag tror jag ylckades jobba henne i en önskvärd form lite då och då.

Efter stallet var det bara att cykla som en galning till lägenheten, duscha, på med kläder, diska och sen in till Vårgårda igen. Mamma släppte mgi vid skolan, så jag fick skynda in och prova, samt beställa, min studentmössa. Det känns heeelt galet att jag tar studenten till våren! Nöjd blev jag med den i alla fall :)

Debatten på kvällen var långt ifrån lika bra som den vi hade med skolan på dagen, menmen. Nu är jag lite mer insatt i ämnet i alla fall, dock har jag fortfarande lika lite koll på vilket parti jag vill rösta på. Jag har lyckats välja bort några i alla fall och det känns skönt!

Nejni, nu ska jag fixa det sista inför skolan. Egentligen är jag för trött, men jag får väl bara bita ihop och gå ändå..


Ännu mer stress.

Jag kan inte låta bli att skratta! Jag har precis cyklat som en galning från stationen till lägenheten. Nu ska jag snabbt byta om och cykla till Sussie. Efter Sussie bär det av till lägenheten, duscha, till Vårgårda. Där ska jag prova mössa och efter det iväg på Dabett i Kulturen.

Som ni säkert inte missat är det val den 19 och ikväll får vi ställa representanterna för Kommunfullmäktige mot väggen. Känns helt klart som ett roligt ämne!

Vi har haft debatt med alla partier i skolan från tio-tolv. Jag trivdes och är så sjukt speedad nu! Jag har kommit fram till vad jag inte tänker rösta på i alla fall. Vi hörs senare, när jag förhoppningsvis hinner andas ;)


Stress!

Det ör nog bara jag som lyckas med att gå upp i tid, men ändå få stressa som en galning. Just för att jag hamnar vid datan. Nu har jag fått läst om alla partier i alla fall och förhoppningsvis få ställa dem mit väggen vid tio.

Nu ska jag snabbt packa, slänga ihop mackor att äta i skolan och cykla till bussen. Vi hörs i eftermiddag!

Ande till Materia.

Jag och Bebbe jobbar tillsammans med Naturvetenskapen och vårat prjekt har som namn "Ande till Materia." Den stora frågan osm vi ska utgå ifrån är "Varför slutade folk tro på andar och började tro på vetenskapen?"
Just den delen är min och gissa om det är svårt att komma fram till något svar? Vi får se hru detta kommer sluta, men svårt är det i alla fall.

Har ni något förslag?


Allmänt babbel.

Jag sitter nu i Alingsås. Kom hit runt halv fyra. Jag har sedan dass hunnit med en hel del. Jag har cyklat, duschat, fått fixat glasögonen, pluggat och sitter nu med högerhand i bandage.

La vikten fel på den när jag cyklade och får grymt ont när jag böjer den, så tänkte ha bandage över natten, skulle det göra ont imorgon också så får det sitta kvar även då.

Just nu väntar jag på att min mat ska bli klar. På menyn idag står kyckling och wookgrönsaker. Lite lagom ansträngande och nyttigt :)  Som sagt, nu gäller det att tänka på vad jag stoppar i mig, om jag vill lyckas gå ner mina 7,5 kilo..

Jag har Naturkunskap kvar att plugga idag och helst lite mer Fysik, vi får se vad min hjärna orkar med. Det känns i alla fall bra att vara igång igen, även om jag saknar mina fullspäckade dagar i stallet..


Morgoninlägg.

Sovmorgon idag, hur skönt som helst! Alltså har jag sovit i Vårgårda inatt. Nu är det frukost som gäller, sen iväg till skolan och ha psykologi, träffa Maria, fett hål, Naturkunskap och ev. Fysik.

Lite lagom opepp på dagen, det enda jag ser fram emot är att träffa Maria igen. Helst vill jag ligga kvar i sängen, eller stanna hemma i alla fall. Men, det går ju inte direkt.

Fördelen med sovmorgon är att man hinner med en hel det på morgonen, trots att man går upp med lite mycket marginal som alltid. Jag har hunnit plocka undan alla kläderp å rummet och det vill inte säga lite. Mitt rum ser ut som ett bombnedslag!

Nejni, nu är det dags för frukost och vi hörs senare :)


Stalldag.

Tog ju mig iväg till stallet idag. Hade hela stallet för mig själv, då Sussie var iväg med Hajen och Cappi i Plönninge på Kvalitetstävlan.

Det var fix för hela slanten idag. Mocka alla boxar, sopa riktigt noga, hämta hö, putsa och plocka iordning. Hingstarna stog inne, som vanligt. Mille var inte allt för glad över att hans Matte inte hunnit rida honom, men efter lite fjäskande med mat, byte av box, mockande av hans box och sen byte tillbaka av boxen så stog han nöjd och glad.
Franz stog och halvsov, precis som vanligt. Det är lite komiskt, för hanterar man dem är det tvärtom. Då är Franz den som är stor och ska ta mycket plats, medan Mille är snäll som ett lamm, haha.

Var även ute hos Morina och Charlie en sväng och hälsade, då det kom två små tjejer ut i stallet och ville träffa "Hästarn". Tyckte inte hingstarna var det bästa alternativet kanske.. Båda hästarna verkade må finnemangfint och hälsade glatt på oss. Jag myste med Morina och efter en stund var hon så trött att hon stog och gäspade, sötnosen!

LillaBee kördes till Skara igår. Det var krock i hagen för några dagar sedan och sedan dess har hon inte velat stödja ordentligt på höger fram. Jag har inte riktigt koll på vad som hände, då jag inte var där.. Förhoppningsvis är hon tillbaka hemma imorgon :)


Lite lagom med ångest.

Jag ställde mig på vågen precis och jämförde vikten med innan sommaren. Jag har denna sommaren lyckats gå upp 7,5 kilo. 7,5 kilo som ska bort, bort, bort!
Det är inte konstigt att mina kläder börjar bli försmå, det är inte konstigt att jag kännerm ig tjock, detä r inte konstigt att min kondis är på botten, när jag inte har hållit igång.

Vet ni anledningen bakom min viktuppgång+ Detä r bara för att jag är lat och tröstäter. Min sommmar har gått ut på att försöka döva saknaden efter Pärlan. När tankarna om henne har kommit fram har jag ätit och vet ni, det har lyckats. Vad jag inte räknade med var det bakslag som skulle komma när jag ställde mig på vågen.

Det härä r sjukt, för jag är emot mig själv. Jag tycker man ska vara nöjd med sig själv, så som man är. Oavsett vikt, utseende, hudfärg eller något annat. Man är bra, hur man än är. Men jag kan inte vara nöjd med mig själv som jag är nu. Det går bara inte.

Nu ska jag ta tag i det här. Sluta småäta, börja gå/cykla mer och fakiskt få bort de 7,5 kilo jag lagt på mig under sommaren. Jag vill vara nöjd med mig själv och som det är just nu, då går det inte..

Pyssel och knåp

Vi slutade tiidigt idag, nämligen 09:35. Då gick jag direkt till NOAK-huset och började redigera bilder och var klar ungefär 12:30. Gissa om jag är trött i hjärnan nu?
Dock är jag nöjd med resultatet på de flesta av bilderna. Mycket borttagning av stängsel, staket och stolpar, haha. Men, resultatet blev bra. Nya bilder har också kommit upp på hemsidan. Insåg dock att vi inte har någon bra bild på Cappi, så det får bli dagens projekt helt enkelt. En vettig bild på Cappi som kan komma ut på hemsidan.
Ni håller tummarna va?

Nu väntar jag på att köttfärsen ska tina, så jag kan få mat. Jag har inte ätit sedan frukost, så gissa om jag är hungrig? Efter maten ska jag ta tåget till Alingsås, umgås med katterna en stund och efter det cykla till stallet. Efter stallet blir det tåget tillbaka till Vårgårda, så jag kan utnyttja min sovmorgon imorgon :)


LillPrinsens bild innan och efter redigering. Lite skillnad, eller vad säger ni? :)


Hunger, gånger tre.

Det var en jobbig kväll/natt. Jag somnade, vaknade när mamma kom hem, försöka somna om, men det gick inte riktigt. Oron började krypa i kroppen, jag kunde inte slappna av och låg vaken kanske 45 minuter. Det är såå olikt mig.. Jag brukar numer somna både snabbt och smidigt, men inte igår inte.
Vaknade någon gång under natten också, även då var det svårt att somna om. Skönt var det i alla fall att få sova några timmar, skönt och välbehövligt!

Just nu är jag superhungrig och väntar på att mina mackor till frukosten ska tina. Det går långsamt och jag är trött på att vänta, gissa om det suger att inte ha micro?!

Nog snackat om absolut ingentingt, vi hörs senare :)

Ungefär såhär känner jag mig just nu, alltså inte på topp..

Kvällsmys.

Jag har ätit kvällsmat, som bestod av tortillas m. köttbullar kch milkshake. Riktigt gott och precis vad jag behövde.

Nu har jag lagt mig i sängen, startat csi och planen är att slappa resten av kvällen. Jag har hunnit med ovanligt mycket idag och känner mig för en gångs skull riktigt nöjd med mig själv.

Egentligen har jag ingen aning om vad jag skriver om, haha. Känner mest att jag svamlar, så nu ska jag koncentrera mig på csi istället.

Hur har eran dag varit och vad är planen för kvällen?


I bakartagen.

I eftermiddag/kväll har jag hunnit med ganska mycket. Jag har varit nere och solat, gissa om det var skönt att värma upp sig efter att blivit nerkyld på trappan? När jagko m hem ställde jag mig och bakade. Nu är kardemummaskorpor och kardemumma/chokladmuffins bakat. Båda två blev riktigt goda :)

Jag har precis räknat lite matte, fram tills jag körde fast. Ska försöka ge mig på det igen imorgon.. Planen för kvällen är att göra tortillas och sen krypa ner i sängen med lite csi. Låter det som en bra plan? Det tycker jag.

Recept till Kardemummaskorpor:

75 g smör
1 st ägg
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
60 g hyvlad mandel
0.5 krm salt
5.5 - 6.5 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
0.75 tsk malen kardemumma

1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj en bakplåt. Rör smöret och sockret fluffigt i en bunke.

2. Kläck ner ägget i blandningen. Måtta upp mjöl och bakpulver i en skål. Rör om väl.

3. Rör ner mandel, salt, kardemumma och mjölblandningen i smörbunken. Arbeta till en smidig deg.

4. Rulla ut degen till en tjock längd och lägg på plåten. Grädda cirka 35 minuter tills ytan är ljusbrun.

5. Ta ut plåten och skär genast längderna i 1 centimeter tjocka skivor på snedden. Låt svalna och förvara skorporna i en burk.


Världens sötaste!

Jag har äntligen kommit innanför dörren hemma. På bussen från Bergstena och hem insåg jag att nycklarna låg i lägenheten, mamma var inte hemma och Coffe hade åkt till jobbet. Alltså kunde jag inte få tag i några nycklar...
Söta morfar lånade mammas bil oc kom hit med mammas nycklar. Dock tog det längre tid än planerat, för han hittade inte mammas bil först ;)


Det var supermysigt att träffa barnen igen! Mimmi och Lova sov, så dem täffade jag bara en snabbis innan jag skulle iväg till bussen, däremot hann jag och Tindra med någon timme tillsammans. Vi har hälsat på hästarna, provat sko på Quattro, busat med Zelina, hoppat studsmatta och bakat sandkakor.

När jag loggade in på bloggen fanns en ny kommentar:

Linda om Time to wake.:
Barnen frågar redan när du kommer igen :-)

Jag kan inte låta bli att le och inse, igen, vilket fantastiskt stall jag hamnade i! Vilken underbar familj jag hamnade hos. Det värmer, när man känner sig uppskattad.

Time to wake.

Måndagsmorgon, vilket betyder skola. Fast, en otroligt slapp måndag denna veckan! Istället för att sluta två kommerj ag sluta fem över nio, hur härligt låter inte det?!

Det är nämligen så att nästan hela klassen är i Mölle, på skolresa. Jag valde att stanna hemma, då det är i friluftssyfte. Jag kan ut och röra på mig här hemma i stället. Alltså kommerj ag bara ha psykologi idag, sen ska vi jobba på PA en stund också, så vi kommer någon vart. Vi får se hur det blir med våran idé, massa komplikationer har dykt upp under veckan, tyvärr..

I eftermiddag, eller okej, runt halv ett, kommer jag åf träffa barnen i gen. Världens underbaraste! Vid tolv kommer jag sättam ig på bussen till Bergstena, gå av i Bergstena By, gå den välkända vägen, lyssnap å musik, knacka på dörren och krama om dem jag inte träffat på över två månader. Jag hoppas på ett kärt återseende, för jag saknar dem!


Sötaste Tindra får stå för morgonens bild, bara för jag snart kommer åf träffa henne igen. <3


Svårigheter.

Nu ska jag fixa kvällsmat, krypa upp i sängen och bestämma mig om jag vill titta på csi, eller om jag vill läsa. Jag blev grymt sugen på att läsa någon av KvB's böcker, efter att skrivit förra inlägget, men jag har så otroligt många andra böcker att läsa först ;)

Skulle ni någon gång vara sugen på att läsa en bok som ni inte har, kolla medm ig först. Här går det att finna det mesta :)

Boktips: Syskonkärlek.

Det är söndag och vet ni vad det betyder? Jo, boktips!

Denna veckan tänkte jag tipsa om en tjejbok, som lika gärna kan läsas av killar, nämligen
Syskonkärlek av Katarina von Bredow.

Handling:
Ludvig och Amanda är syskon. De är syskon, som älskar varandra. Inte älskar varandra ur familjesynpunkt, utan verkligen älskar varandra. Obotlig kärlek. De kan inte låta bli och inleder ett kärleksförhållande. Ett förhållande som både lyfter och drar ner dem. De lever i sin bubbla av kärlek, fram tills verkligheten en dag tar sig igenom.
Hur reagerar omvärlden? Deras familj? Jag lämnar alla frågor till er.

Omdöme: Jag tycker det ähr är en grymt bra bok, som måste läsas! Har du aldrig läst en "Katarina von Bredow"-bok, då är det på tiden.
Det är en bra handling, från början till slut och man vill inte lägga ner boken innan den är slut. Det är ingen tungläst bok, utan går snabbt och smidigt att ta sig igenom. Kanske en första bok in i böckerns underbara värld?
Betyg: 5/5


Stallet :)

Jag har nu landat hemma, ska strax in i duschen.

Började med att luncha hästarna som var inne, fixa stallet, hämta hö, luncha hästarna ute, hämta mer hö och sen slappa med en bra bok. När väl Sussie, Quinn och Franz kom hem blev det att fixa Franz, ut med Charlie, in med Cappi och Hajen, behandla Lilla Bee och sen mat.

Efter maten var det dags för ridning. Jag fick rida Hajen, segis, haha. Så gott osm det första han gjorde var att bocka, suck! Jag var livrädd, men lyckades faktiskt hålla mig kvar. Jag har utvecklats, gissa om det känns bra? Quinn fick ta över honom sen och hoppa, jag behöver fortfarnade lära mig mer för att få lov att hoppa Sussies hästar.

När jag väl suttit av, fått ta in Cappi som blivit riden och tagit av henne utrustningen var det in i Affären och fota, så nu ska hemsidan uppdateras. Kan inte lova något exakt datum, tid eller vem osm kommer göra det. Men, håll ögonen öppna. Snart kommer nyheter upp på hemsidan! :D


Fina, fina Hajen :)


Söndagmorgon :)

Jag har vaknat, tagit mig upp och plockat undan lite på rummet. Jag ska vara hos Sussie vid halv tolv, fixa stallet och vänta på resten av gänget. Just nu är dem påväg till tävling, dock vet jag inte med hur många hästar eller hur många rundor hon kommer hoppa.

Jag kände verkligen inte för att vakna imorses. Min säng var såå varm och skön. Helst skulle jag vilja ligga kvar i några timmar till. Det blev att ligga och läsa en stund ur "Liftarens Guide TillGalaxen" Det är en så otroligt mysig bok :)

Den andra sidan.

Jag tänkte berätta en sida för er, som inte många har hört om. Kanske för att förlåta mig själv? För att andra inte ska göra samma misstag? För att folk ska kunna trycka ner mig? Jag vet faktiskt inte varför jag valt att berätta för er, kanske för att ni borde få veta?

Jag älskade Pärlan, mer än något annat. Ändå skadade jag henne. Jag hade inte kunskapen att utbilda henne och jag var ett klassiskt skolboks ecemplar. "Där kunskapen tar slut, tar våldet vid!"

Många, många, många ridturer slutade med att ärlan var stressad och jag förbannad. Jag vågade inte rida med spå längre, efter att jag i ren agrition stått och slagit henne på halsen. Hon förstod självklart inte. Jag kan inte förlåtam ig själv, för man gör inte så. Jag tog bort spö, slutade använda det hetlt och hållet. Pärlan klarade inte av det.

Efter mycket jobbande lyckades jag longera henne med dressyrspö och rida henne med hoppspö, ev. allround vissa gånger. Men, jag valde att låta bli. Jag litade inte på mig själv. Jag visste aldrig när mina utbrott skulle komma. När jag ville mer än vad jag hade kunskap till.

Många ridturer slutade med tårarna i halsen, för att jag ville mer än vad jag klarade av. Många ridturer slutade med att jag och Pärlan kämpat mot varandra. Många ridturer fick jag ta in Pärlan på en liten, liten volt för att hon skulle gå att stanna.

Dock får vi inte glömma de ridturer som vi kom hem, svävandes på moln. De var lika många. Men satte inte lika tydliga spår.

Vad jag egentligen vill ha sagt, tror jag, är att inte ta på er för stort ansvar, innan ni är fullständigt redo. Jag var inte det, det slutade med en enorm kärlek till min häst, för stor. För stor kärlek för att jag skulle kunna och orka släppa iväg henne, även när vi inte fungerade.
Tänk efter innan du sätter dig i en situation du kanske inte klarar av och som du kanske inte klarar att lämna.



Det finns säkert folk som inte orkat läsa hela texten, som tar någon mening ur sitt sammanhang och som kommer dömma mig hårt. Jag ger er den möjligheten, när jag trycker på publicera, jag vet det. Men jag ber er att försöka förstå. Jag drömde om en egen häst, en dröm som fortfarande finns kvar. Vi gör alla våra misstag.

Minnen.

Jag har rensat bland en del bilder på datan. Självklart massa Pärlan.bilder mitt i allt. Det väckte minnen, jag skrattade, blev ledsen, fundersam och superlycklig på samma gång.

Jag tänke att ni ska få se några av bilderna, låångt ifrån alla!


Pärlan visar stolt upp sin favoritpose, även hennes bästa ;)


Min bästa.


Den mest barnkära häst jag träffat och hästkära barn.


Så lugn och trygg, i alla lägen.


Som sakt, favoritposen, som man aldrig fick glömma.


Lite lagom svammel.

Jag känner för att skriva ett djupt, inspererande inelägg. Som kan få folk att reagera, tänka till och kanske komma från till något vettigt. Men jag har inte en aning om vad jag känner för att skriva om.

Just nu vill jag helst bara klaga på allt. Klaga över hur korkade människor är, hur fjompiga de är med sina hästar och hur lite de tänker. Men, jag tänker inte riktigt ta mig den rätten, för jag var likadan när jag hade Pärlan. jag var överbeskyddande, när alla andra försökte lägga sig i, trodde jag kunde allt, allt, allt själv och det gick snett. Jag tänker inte trycka ner andra, som antagligen kan sin sak bätte än mig, även om jag vill tro att jag vet bäst..

Vill ni veta vad jag tänker göra nu? Jag tänker ta på mig varma kläder, ta cykeln och kameran och ut på en sväng. Hur allt slutar får vi se, kanske kommer något upp här se, eller så blir det bara skit av det hela.

Vi hörs senare.

Harry Potter.

Jag sitter i soffan, med mamma bredvid mig i fotöljen. På tv'n spelas första Harry Potter filmen. Dem är så små, söta och småkorkade. Extra härligt att när man kan så gott som hela utantill, haha.

Harry Potter-serien är en av de få serier jag kan se om och om igen, kunna utantill men ändå vilja se igen. Just för att den är så mysig att titta på. Mina barn ska helt klart få växa upp med Harry Potter, både med böckerna och filmerna!

Vad tycker ni om Harry Potter?




Fredagsmyyyyyys!

Hmm, okej. Kanske lite väl tidigt än, men i alla fall ;) Nu har jag tagit helg i alla fall, skolan är slut för veckan, allt är packat i Alingsås och jag väntar på att mamma ska komma och hämta mig. Planerna för kvällen är att slappa! Egentligen vill jag till hotellet, men vet inte vilka som ska dit och jag har inte pengar heller, suug!

Jag sitter och lyssnar på Lindas skiva, som vi dunkade plåt till i onsdags. Hur härlig som helst, haha. Gissa om jag saknar tjejerna?! Ni är bäst. <3

Tröttheten tar överhand.

Idag är jag grymt trött, precis som förra fredagen. En glädje är att vi slutar vid tolv idag, då Kristoffer är i Norge och fotar, så vi kommer inta ha foto.

Just nu sitter jag och äter första halvan av min frukost, den andra halvan får följa med till skolan så äter jag den där ;) Detso senare jag äter mackorna, desto längre tid tar det innan jag blir hungrig :D

Jag har sovit riktigt gott i natt. Avslutade hela gårdagen med att titta på "Livet är en schlager" Eller, började titta på den. Den är underbar, sådeså!

Nu ska jag lägga fokus på maten igen, haha. Ni får ha det så gott och sköta om er tills vi hörs nästa gång :)

Lyckorus.

När jag cyklade från Sussie hamnade jag i något galet lyckorus. Det kändes som att jag cyklade i ett hav av sockerdricka, osm bubblade runt och i mig. En heeeelt galen känsla!

Hos Sussie blev det först att göra ingenting, haha. Sen in med hästarna, fixa dem, longera Cappi och sen hem. Haha, visst utvecklar jag allt otroligt mycket? Men, jag har varken tid eller ork just nu. Jag vill lägga mig och titta film, samtidigt som jag måste hinna diska och lite så..

Jag har läst om folkpartiet precis och försöker bli klokare på vad jag läser. Men, det är galet svårt! Det enda jag vet är att alla parti vill samma sak. Sänka skatter och fixa fram mer jobb. Fine, men kommer dem verkligen lyckas? Vilket man än väljer? JAG VILL INTE RÖSTA!!!

Dags att diska nu, vi hörs :)


Pissråttan Cappi :)


2:nd Hand.

Lovisa mötte mig på stationen när jagk om, med sig hade hon en skinnjacka och mdjebälte jag köpt på hennes bloppis.  Bra saker, till grymt billiga priser!

När jag kom hem var jag självklart tvungen att prova skinnjackan på en gång. Den är precis en sån jag vill ha, hur bra köp är inte det eller?!


Under jacken ser ni även dagens outfit. Hur slappt som helst och inte allt för sunkigt, om jag får säga min mening :)


I väntan.

Just nu sitter jag i korridoren, vid Lindas dator och väntar på att vi ska börja lektionen. Alla andra sitter och lyssnar på info om Engelska resan, men eftersom jag inte läser Engelska C, så slipper jag. Själva kursen går ju ut på att de ska åka till England i två veckor och det är inget för mig vill jag lova!
Det är fysik som gäller om en stund, sen lunch och efter det filosofi. Jag är peppad inför filosofin kan jag säga. Efter filosofi ska jag in till Alingsås, möta upp Lovisa på stationen och sen till lägenheten. I eftermiddag är det Sussie som gäller. Hur nice är inte det?!  Jag hoppas på en härligt dag idag med. Inte som igår, men dock en bra dag.
Ni får sköta om er fram tills vi hörs nästa gång :)

Världens bästa.

Det varl ängesen jag skrattade så mycket osm jag skrattat idag! Det började med att de två sista lektionerna försvann i ganska mycket skratt. Sen mötte jag och Linda upp Emma i stan. Där satt vi på Ljungblads i ungefär en timme, snackade skit, skrattade och lät livet vara helt underbart! Mycket att berätta, skratta åt och fnissa om. Ni vet, en riktig tjejfika?
Efter det hamnade vi på Maxi och i lägenheten. Vi hade musiken hööögt, sjöng med, skrattade och var väl berusade av livet. Jag var lycklig och fri och vi ägde jorden. Riktig lycka, som bubblar över.

Emma och Linda körde mig till stationen senare, så jag kunde hämta cykeln. Hamnade hos världens bästa morfar, pratade en stund. Lämnade honom med löftet att komma tillbaka när mormor kommit hem och träna med henne, sötisar!


Jag njuter just nu av livet. Ska strax in i duschen, sen krypa ner i sängen och hoppas på mer sömn i natt än natten tills idag..

Onsdagmorgon, utan instperation.

Jag vill ligga kvar i sängen, sova någon timme till och vakna för att göra ingenting. tyvärr r det omöjligt, jag ska träffa Emma på tåget och det är skola som gäller. Det känns ändå som en ganska ovärd det och jag funderar skarpt på att under mitt lååååånga hål gå hem och sova. Vi får se vad Bebbe vill ;)

Jag börjar tjugo över åtta idag, slutar klockan fyra och har ungefär 2 timmar hål mitt på dagen. Det är så jäkla onödigt! Speciellt då katterna har hållt mig vaken halva natten och jag har sovit otroligt dåligt när jag sovit. Aja, bara att bita ihop och köra på ändå :)

Nu ska jag sluta klaga och fixa mig för att ta mig till busen. SKöt om er under dagen så hörs vi sen!

RSS 2.0