Jag älskar dig.

Idag kom jag hem igen. Jag visste inte hur mycket jag saknat det, fören jag väl satt där. Jag och Morr höll till i ridhuset och kämpade på som tusan. Jag njöt och hade ett stort leende på läpparna. Visst är det mycket kvar att lära, jag har lång väg att vandra, men jag kommer göra det med glädje.

Det var så underbart att vara tillbaka, att jämföra min ridning med i somras och inse att jag faktiskt red. Jag svettades, flåsade och var hur trött som helst stundtals, men jag kunde reglera tempot utan tyglar, flytta utan att ta speciellt mycket i henne och vi dansade fram. Inte en vacker dans, men för mig var det den bästa.

Just där, just då, kändes det så rätt. Mitt beslut att avliva Pärlan kändes mer rätt än någonsin även så att sluta med Jonna. För det är hos Sussie, på hennes hästar, som jag trivs allra bäst. Det är tillsammans med Morr jag glöder till och är riktigt, riktigt lycklig.


Jag älskar dig, utan att skämmas.


Energibott nådd

Har ni någon gång känt att kroppen inte orkar? Att ni är för trötta för att orka tvinga kroppen till något? Att det enda ni vill göra är att ligga kvar i sängen några timmar till.

Det är så min värld var imorses när jag vaknade. Vid halv tio ungefär vaknade jag till liv, men kom upp ur sängen först vid halv tre. Självklart hann jag med lite grejer medan jag låg i sängen, klickade hem lite grejer på Nelly.com och Bubblerom.se, titta på massa Dieselråttor och Sjömansmöss och vila, vila, vila. När klockan var halv tre hade kroppen faktiskt vankat, så tog en snabbdusch och hamnade vid datan. Jag sitter och gäspar, gäspar och gäspar, så tror inte det blir några större problem att somna ikväll i alla fall.

Dagens klädsel är helslapp! En stor tjockträja, leggins och duntofflor, mys i mängder.



Nu ka jag äta middag, sen se mig omkring i lägenheten. Det drar i fototarmen ;)


Fotosession.

Jag ska strax gå upp ur sängen för att ta på mig kläder, sen bär det iväg till Bergstena, där Bebbe och Linda lite senare kommer ramla in. Hanna ska fixas och sen bär det iväg någonstans och fota som tusan, innan Hanna förfryser ;)

Jag hoppas på att komma hem med en heldel bilder att jobba med, men vi får se. Annars har vi haft ne rolig dag i alla fall :)

Vi hörs senare, när jag landat hemma ikväll någon gång. Sköt om er!

Julklappar 2010

Jag lovade bilder på mina julklappar, mest gör jag det för min egen skull, så jag minns vem jag fått vad ifrån. Jag kan i alla fall säga att folk runtomkring mig känner mig väl och vet precis vad jag vill ha, utan att jag själv vet. Jag får nästan dåligt samvete!


Hoie (Höie) Allergo täcke från Emanuel.
Jag slipper frysa om nätterna, det är varmt, fluffigt, tjockt, låter hotelligt och världens underbaraste täcke! Stort plus att det är antibakteriet också. Precis vad hans lillasyster behövde :)


BoT Nackskydd och Dricksglas Blåklocka från Mamma.
Jag har samlat på Blåklocka sedan jag var liten, så samlingen fick utökas.
Mamma är lika fantastisk som Emanuel och vet precis vad hennes dotter behöver. Mitt BoT skydd används flitigt och sitter på plats så ofta jag kommer ihåg det. Helt amazing! Har ni aldrig testa, så har ni missat något.


Presentkort hos Sussie á 500 kr och Stallboken från Coffe.
Hästtokig syster, vad passar bättre än 500 kr hos Sussie? Inte mycket! Det betyder att jag kan köpa precis vad jag själv vill, just nu lutar det mot att spara, så köper jag ridstävlar/ariat's sommarskor till våren. Vi får se.


Mysteriet på Greveholm från Mormor och Morfar.
Julkalendertokigt barnbarn, som vill ha så många som möjligt. Tummen upp från mig!


Schampo, handkräm och Bodylotion i Julstrumpan från tomten ;)
Kanske det jag egentligen har minst nytta av, men julstrumpan är mest bara en mysig grej :)


Parfym från Linda Julklapp/Födelsedagspresent.
Parfym som luktar bubbelgum och jag verkligen älskar den! Visst kan den kännas sötsliskig, men jag älskar det, haha. Jag har en känsla av att jag kommer leva i denna sötsak :)


Sist, men inte minst, Ridbyxor och ridstrumpor från Sussie.
Pikeur Vinterridbyxor. Härligt fodrade, varma och vindtäta. Gissa vem som slipper frysa resten av vintern och verkligen tänker leva i dem?
Gersemi ullstrumpa, har två par sedan innan och är kär! Ska köpa fler, för fötterna hålls varma och sköna. Tillsammans med Ariats vinterskor är det hur skönt som helst.
HV Polo ridstrumpa. Jag har aldrig provat dessa, så en utvärdering får komma längre fram, när det inte är lika kallt ute ;)


Jag är väldigt nöjd med alla mina julklappar, vilket ni kanske kan förstå? Jag skäms, då folk runtomkring mig verkligen snappat upp småsaker jag nämnt, medan jag verkligen inte lagt något på mitten för deras del. Ni är helt fantastiska!


:)

Julen är så gott som över, ingen större sorg från min sida. Det har varit en mysig helg, som inte riktigt är över. det är trots allt några timmar kvar.

Just nu ligger/halvsitter jag i min säng, under mitt nya, fluffiga, varma och mysiga täcke. Emanuel vet precis vad en syster behöver, ett likadant täcke som honom ;) Jag tänkte skriva ett inlägg senare om vad som fanns i de olika paketen, men jag kan säga att jag är nöjd!
Lite senare ska ni också få ett inlägg om mina tankar om julklappar/besvikelse över julklappar, men det blir senare det.

Idag har vi kört den sista reklamen, jisses vilken halka det är ute! Men, vi har fått ut på de flesta ställena. Det värsta är trots allt inte halkan, utan alla människor som inte skottar hela vägen fram till brevlådan, så man tvingas hänga ut genom fönstret för att nå, suck!

Nu är planen att titta lite Greveholm, sen ut och fot och efter det ska jag slänga upp lite mer här på bloggen. Var rädda om er där ute i vinterkylan.

Julaftonskväll.

Julafton är snart förbi och jag har inte öppnat en enda julklapp. Lite konstigt känns det, samtidigt som det är ganska skönt. För jag vet att jag har något att se fram emot imorgon också. Då kommer vårat julfirande, med julmat, familjemys och klappar.

På morgonen kör jag och mamma reklam, sen kommer Coffe och Emanuel. En perfekt dag för att fira jul på! Jag kommer ha min underbara familj omkring mig och gissa om jag kommer njuta?!

Nu ska jag och mamma titta på skönheten och odjuret, vi hörs imorgon :)

God, underbar, Jul!

Jag har landat hemma, duschat, fått på mig kläder och ska strax fixa mat. Det har varit en helt underbar förmiddag, jag änker tillbaka, ler och skrattar till. Det är heeeelt makalöst vilka underbara människor det finns i min närhet!

Jag hoppas, mer än något annat, att alla underbara människor där ute får en underbar jul. Där de lägger tid på sig själv, ser till att njuta och få energi av julen. Jag hoppas, mer än något annat. Det vore så skönt att höra att folk runtomkring njutit av julen, vågat gå sin egen väg och fått en jul de mår bra av. För, bara för det är jul betyder det inte att man måste hinna med så mycket, träffa supermånga och få panik för man inteh unnit det men vill. Ta det lugnt, sakta ner, stressa av och njut!

VAR RÄDDA OM ER!


Jag hälsar God Jul genom en bild på mig och Quattro :)


Jul, jul, jul.

Ni vet när man är så trött att man knappast orkar trycka på tangenterna? Det är så mitt liv ser ut just nu, men jag njuter av det! För det betyder att jag gör något på dagarnao ch inte baraä ter godis, ser film och ligger i sängen. Iofs, skulle jag bara orka göra det max två dagar ;)

Vi har kört för fullt hos Sussie och idag var det julhandlare i massor, riktigt roligt! Det är härligt att se så många nöjda ansikten gå ut från butiken och veta att dem har ne julklapp mindre att köp.a

På tal om julklappar och jul. Igår julstädade jag mitt rum och på kvällen/eftermiddagen blev det att slå in alla julklappar, lacka och sätta på rim. Supermysigt och roligt, för det gjordes tillsammans med mamma.

Imorgon är det alltså julafton. Hur ska en person som mig tillbringa den? Förmiddagen blir i stallet, sen ensam hemma till typ kvart i tio. Jag tycker det ska bli toppenskönt, bara få slappa, vila och ta hand om mig själv. Jag ska njuta i mängder!

Vi som familj ska fira jul på juldagen, då är nämligen mamma ledig. Så mina bröder kommer hit och äter julmat, delar ut julklappar och har en allmänt mysig familjedag :)

Trött * tusen.

Jag har kommit hem från stallet för ett riktigt bra tag sedan, har hunnit äta, duscha och klä granen. Nu sitter jag i soffan och är sååå galet trött så det är hemskt! Plus att min kropp säger att det redan är jullov, pyttsan. Imorgon ska jag ju upp tidigt, till skola. För att se film, jobba matte, se mer film. Visst känns det värt?

Vad har ni haft för er idag vänner?

Barndomsglädje.

Det har varit en knepig dag, som slutade med kvällsgymnastik och mycket, mycket skratt tillsammans med Hanna och mamma. Vi hittade massa gammal musik på Spotify, som jag har hoppat runt till, blivit utskrattad åt och skrattat med.

Jag hittade en skriva "Svenska tokhits" på spotify, som är fylld av låtar jag hörde när jag var liten. Allt från "Kalles Klätterträd" till "Lilla Hjärtat [jag vill så gärna ha 6 med dig]" Det är galet vilka minnen som rasar mot mig och ikväll kommer jag kunna somna med ett leende på läpparna. Med ett barns trygghet i ådrorna, ett barns glädje i ögonen och ett barns leende på läpparna.

Back to the vet.

Minns ni att jag i förrgår skrev om TanTan som varit hos vet.? Mamma fick åka in med henne idag igen.. Hon var grumlig i vänster öga, precis som Murr var när vi fick ta bort hennes öga. Oron var på toppp och vi hade redan bestämt oss; var det allvarligt skulle vi avliva...

Mamma ringde vid elva ungefär, det visade sig vara ett sår på hornhinnan. Så nu får hon atropin och salva i ögat, för att det ska läka så fort som möjligt. Jag är så glad att jag inte har varit med när hon fått atropinet, jag skulle inte klarat det. Det är tillräckligt många minnen i att se pupillen så öppen som den blir av det, precis som på Murr. Det är smärtsamt att se..


Sötaste Murr, innan vi fick ta bort ena ögat. <3


Lovanda.

Min kropp har gått ner i dvala och lovanda, trots det har vi en dag kvar i skolan. Nu är det helg, som jag kan ta det någorlunda lugnt på, sen måndag och skola.

vi hade historieprov idag. Har ni någon gång suttit och skrivit prov och känt er helt lugna medan ni skriver? Det var ås det kändes idag, då trots att jag inte pluggat något igår, utan bara i tisdags och typ hela dagen i onsdags. Nu hoppas jag bara att det visar sig resultat mässigt också :)

Westlife - Back home.

Jag bakade pepparkakor, hamnade i fåtöljen och sen i duschen. När jag stog och duschade rycktes jag många, många år tillbaka i tiden. Även då med peparkakslukten i näsborrarna, ett par år yngre än vad jag var nu och med ett helt annat liv. I mitt huvud började "Have you ever" med Westlife spelas. Den har vägrat släppa greppet och just nu spelas skivan "Back Home" på spotify. För mig är detta julmusik, pepparkaksbak, trygghet och lugn.

Det är konstigt vilka känslor, minnen och hur kroppen kan reagera på en låt, ett album, en artist. Det är galet, men jag har gått från otroligt oro till ett enormt lugn på bara några sekunder :)

Jag kan texterna utantill, vissa bätre än andra. Eller nej, vissa med fler känslor än andra. Westlifes låtar, i alla fall från denna skivan, är heeelt fantastiska. Så vackra, välskapta och berörande. Jag kan inte låta bli att älska dem!

Älskade TanisKalanis.

Hemma från skolan och har landat i fåtöljen. Om en stund ska jag ta tag i mig själv och baka pepparkakor. Just nu är jag mest sugen på att åka till stallet och sitta upp på hästryggen. För mig spelar det ingen roll vilken häst, bara någon. Nej, allra helst Aladdin..

TanTan ligger nerbäddad i klädkammaren. Mamma var med henne hos vet. imorses/förmiddags för att se om ´de kunde hitta vad det är för fel på henne. De fick söva, för att se om hon hade något i halsen, men nej. Dock har hon inte vaknat än. Vår älskade sötnos, jag vill bara att hon ska vakna upp igen. Finaste bus.


Veckans ekipage.


Missa inte Veckans ekipage hos Hanna!


Galax. -v-

Jag har under många år, ända sedan Galax åkte, försökt hitta honom. Jag har inte kunnat med att fråga hans förra ägare om namn och adress till hans nya, så jag har lixom levt i ovisshet. Jag har vetat att han hamnade i stockholm, men inte så mycket mer. Jag har försökt, försökt och försökt att hitta honom. Så även igår, på nytt. Det slutade med att jag mailade "Svenska New Forest förbundet" för att se om man kunde få tag i hans nya ägares namn. Inga större problem och nu sitter jag på nålar.
Jag är så, så nära att få veta vem ägaren är och kunna få kontakt med dem och få kontakt med min älskade, älskade Lax. Åååh, håll tummarna för mig, snälla? :)


I rädslans grepp.

Har ni någon gång känt att ni är rädda för att mista något ni älskar, för att någon som är bättre kommer in i bilden? Just nu darrar jag av skräck. Jag är så jäkla rädd att förlora det jag älskar och skattar så högt här i livet. Jag är rädd att mista en del av min trygghet. Allt pga. några bilder, ord och tankar. Jag är rädd att min kunskap inte ska räcka till, att jag kommer skjutas åt sidan och inte vara en del av det längre. Att jag ska förbli på marken. Jag är så, så rädd!


älskade flickan. jag är rädd, rädd för att vår tid ska ta slut. spola tillbaka tiden.


Snabb update.

Hej vänner! Min dag har varit lagom stressig, först skola, buss, äta, buss, missa buss, gå, åka med mamma, fixa stallet, buss och hem. En del missöden, som ledde till att jag trots allt hann med bussen hem som jag planerat. Om en stund ska jag rusa iväg till bowling med klassen och hoppas vara hemma runt halv tio.

Jag vill helst hinna diska och slänga sopor innan jag åker iväg med bussen, så det är dags att sätta fart. Jag har snart fått gjort Naturkunskapen i alla fall och de flesta frågorna till historian är fixad. Jag hoppas jag kan skriva bra på provet på fredag! Det behövs verkligen, om jag ska få ett VG!

Vi hörs senare :)

Morgonens tid.

Godmorgon. Jag är färdig för skola, eller så gott som :)  Ska borsta håret och fixa macka att ta med på bussen, annars är det bara att köra järnet. Kort dag idag, vilket ska bli ganska skönt faktiskt.

Som varje morgon sitter jag och tittar på julkalender "Den gyllene Knorren" Jag tycker den är helt okej, har ni missat något avsnitt kan ni se det här.
Tittar ni på julkalendern?

-v-

Det har varit en bra dag! Jag kom från stallet med massa, massa energi. Hade vi haft mer tid på oss innan affären öppnade hade jag idag suttit på Franz. För mig är det overkligt och jag tror det inte fören jag verkligen sitter där. Jag, lilla Rebecka, som egentligen inte kan rida, skulle få sitta upp på Franz Ferdinand, stallets ena hingst, som är en av världens bästa. Det är sjukt. I min hjärna går det inte ihop!

Jag förstår inte vilka otroligt chanser jag får, vilket förtroende, vilken gåva. Vilken bana som ständigt läggs framför mina fötter. Det är helt makalöst. Jag är glad att jag tog chansen, att jag faktiskt släppte Pärlan. Hade jag inte släppt henne, hade jag stått kvar på samma plats som innan, antagligen sjunkit tillbaka och glömt vad hästlivet handlar om. Glömt lyckan som finns i den.

Jag måste vara en av världens lyckligaste person. Jag har en familj som är bättre än många andra har, jag älskar dem av hela mitt hjärta! Jag har en extra familj, som alltid kommer ställa upp när jag behöver. Som fångar, stöttar och finns där. Jag älskar dem också, för att dem är dem. Jag har vänner, världens bästa vänner. Jag har trygghet i livet, jag är lycklig.


Världens vackraste Franz Ferdinand. :)


Mys på dagen :)

Lägenheten är fixad, nu ska jag duscha och sen mysa upp i soffan, samtidigt som jag pluggar lite. Det har varit en härlig måndag, tillbringad heeela dagen i stallet! Vågade inte spela innebandy i skolan, av många anledningar, ås valde att sjukanmäla mig och istället har min egen typ av friluftsdag hos Sussie :)

Snart, snart är det lov. Vilket betyder pendlande mellan Vårgårda och Rödene, kan det bli bättre eller? :D

Btw, tatueringen sköter sig bra. Inga större problem med den :) Riktigt snygg är den och jag har fortfarandei nte fattat att den verkligen sitter där! Medan jag ena sekunden kan få panik och undra varför jag gjorde det, men den tatueringen står för allt vad livet betyder. Den står för kärlek, trygghet, glädje, sorg, tillit. Allt, verkligen allt. Men i första hand för min älskade, älskade Aladdin!




"Det är få som hedrar en ridskoleponny."

Min förmiddag började med sovmorgon och sen en nervositet större än vad jag trott. Klockan 13 var tiden bokad, så vi var därungefär tio i och körde igång på en gång. Först se modell, skriva på kontrakt och sen markera ut och fixa. Det hela tog ungefär 1h 20 min. Då inklusiva glapp i kabel, ett blodsockerfall och en bokad tid för mamma.

Resultatet blev superbra och jag är sååå nöjd! Min älskade ponny finns alltid med mig numer. Han kommer aldrig försvinna från mig igen. min fina, fina ponny.


Självklart är det för att hedra den underbaraste av dem alla. Ingen mindre än min älskade ponny Aladdin.


Livets x2000

Ni vet änr livet rusar på och man knappast hinner sova? Ungefär så har det varit/ är det just nu. Det är inlämning, efter inlämning, efter prov, efter ridning, efter inlämning, efter  plugg , efter försök att sova, efter sömn vid fel tillfällen. När denna veckan är slut hoppas jag på lite mer lugn. Håller tummarna.

Igår flög jag av, blev knäad och skallad, av samma häst. Så nu sitter jag här med skev rygg och antagligen lätt hjärnskakning. Inte toppenroligt direkt! Speciellt inte åd hästen har så mycket energi, att hon inte går att kontrollera ordentligt. Busan.

Nu ska jag lägga mig på soffan och göra absolut ingenting, för första gången på en evighet! Vi hörs, när jag har några minuter över :)

Sömnbrist, mjo.

Suuck! hade skrivt ett ganska långt inlägg, men hela datan fick ryck när jag skulle lägga in en bild! Ungefär såhär pigg är jag idag:


Nu ska jag i alla fall jobba med svenska, så slipper jag det i eftermiddag :)

RSS 2.0