never alone.

jag tänker på dig, du finns i mina tankar. din sorg är även min sorg. bästa vännen, jag finns vid din sida.


22. Någon jag vill träffa igen

Om jag fick träffa vem jag ville igen, så skulle jag välja Aladdin. Som den hästnörd jag är, väljer jag min själsfrände och bästa vän. Speciellt efter idag, så behöver jag hans trygghet. Min älskade grabb!


drömma går alltid.

När jag började jobba hoppades jag på en chans till många timmar på hästryggen, träningsmöjligheter och att utvecklas i min ridning. Visst har jag fått rida en del, fått otroliga möjligheter att rida för träna (ca,varannan gång på hästryggen) och det har gjort att jag utvecklats. Men, om vi ska ta den bittra sanning så har jag inte suttit på hästryggen på snart två veckor. JAG SAKNAR DET!!!!
Så otroligt mycket. Jag saknar att galoppera på, att rida utan krav, att svettas igenom ett ridpass, att styra mot ett hinder och känna lyckan på andra sidan. Jag saknar, saknar, saknar. Framför allt saknar jag att få göra som jag själv vill, jag saknar en egen häst.
Jag önskar mitt dygn hade tre timmar till, att min kropp hade lite mer energi och mitt konto lite mer pengar. Då hade jag aldrig tvivlat. Då hade det stått en fin, underbar, häst i ett stall här i närheten. Jag önskar så otroligt mycket att jag fick utvecklas mer. Och utvecklingen är omöjlig om man rider 1gång var 14 dag, om ens det. Åååh, jag önskar så hårt.

jag saknar möjligheterna du gav mig.

jag saknar dig.

fortfarande inget svar, total tystnad. tankarna flyger i huvudet. jag har en adress, jag har ett namn och jag har ett nummer. tankarna flyger, det vore så lätt. så svårt, men ändå lätt. det vore något av det modigaste jag gjort, mest skräckinjagande. jag funderar och funderar. min älskade vän.


21. Någon jag vill träffa

Oj, någon jag vill träffa. Antar att det är någon jag inte träffat innan. Svåååårt! Jag har verkligen inte en aning. Får man säga pass, för då gör jag i sånna fall det..

Eller jo, jag vill träffa någon riktigt go person, som jag passar perfekt med, som får mig att skratta till kramp i magen. Som får mina tårar att rinna, av trygghet. Någon som förstår mig, till fullo. Den personen vill jag träffa, på riktigt.

20. Något jag vill göra

Det finns mycket jag vill göra, så mycket! Men, just nu vill jag allra helst dra en okontrollerad galopp över en äng, bara dra järnet och rejsa som en dåre. Läga mitt liv och all min tillit på hästen. Jag saknar det, så otroligt mycket. Saknar, saknar och längtar.

19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det


Jag är så mesig att min bästa vän är min katt, Pyzen. Världens bästa, som alltid lyssnar, alltid finns där och bara är sådär superbra som man kan önska sig. Han berättar aldrig mina hemligheter, låter mig pussa och krama honom hur mycket som helst och han känner alltid när jag behöver honom. Fina, älskade grabb! <3


Som tonåring gör man många misstag, ett var att börja älska dig.

Jag önskar så, så mycket att jag ska få hälsa på min vän igen. Att jag ska få pussa henne på mulen, dra händerna genom hennes man, borra in näsan i hennes päls. Kanske till och med sitta på hennes rygg, känna hennes rörelser som finns så tydligt i min kropp. Kanske till och med på hälsa på mer än en gång, om det ens blir en första.
Jag saknar dig vännen, om du bara visste hur mycket.


18. En bild jag aldrig publicerat förut


Tror inte jag visat denna bilden innan, inte här i alla fall. Fina, älskade häst.


17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad

Oj, jag har inte en aning. Jag lyssnar oftast till NRJ, för det är vad som står på, på jobbet. Hemma blir det mycket blandat, allt från lugna låtar, till rockiga. Så, jag kan tyvärr inte sätta några specifika låtar till en specifik känsla, men ja, musik är i alla fall ständigt med mig.

16. En bild som gör dig lycklig


Världens, världens bästa aladdin. åååh vad jag njöt den stunden. min älskade pojk.


15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?

Ska vi ta den biologiska orsaken eller den psykologiska? Biologiska, jag får motion och endorfiner frigörs i kroppen=jag mår bra.
Det psykologiska kan jag faktiskt inte ge något vettigt svar på. Jag trivs i stallet, för där döms jag inte av hästarna, jag får umgås med folk jag tycker om och jag får röra på mig, utan att tänka på att det egentligen är motion. Kanske är det därför jag mår bra, jag vet faktiskt inte.


Sann glädje, rakt igenom. Jag mådde bra, för jag fick bara vara jag och för att jag var världens tryggaste på hans rygg. <3


14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)

Stallet: Mockar, släpper in och ut hästar, fixar hästar för ridning, promenerar med Grå, fodrar lunch, fixar höpåsar, sopar, bär vattenhinkar.

Vardags: Duschar, äter, sover, sitter vid datan (för mycket), pussar på katterna, läser.

Blir kort versionen, måste fixa mat och sen sova. Hörs imorgon :)

13. Min högsta dröm

Min högsta dröm, hmm. Det är en stor och svår fråga. Men, jag tror torts allt att jag vet. Jag tänker vara en tråkig typ, som sägger att jag vill leva ett lyckligt liv. Nej, inte jämt lycklig för då kommer jag inte förstå känslan. Men, jag vill leva ett liv som jag trivs med, jag vill ha vänner som älskar mig för den jag är och jag vill få lov att bara vara jag.
Det är vad jag drömmer om. Få leva livet, på mitt sätt.

12. Min favoritgren

Inom ridsporten antar jag? Då faller mitt beslut på hoppning, även om jag i grund och botten är rädd för hinder. Men, det finns inget så härligt om den känslan när man övervinner sin egen rädsla och tillsammans med ett stort och tungt djur lyckas ta sig över ett par bommar.

I onsdags t.ex fick jag och Goofy vara med på hoppträningen Sussie hade. Vi hoppade 85 cm, som för mig är galet högt. Vi tog oss även över den grind som jag är totalt vettskrämd för, eller har varit i alla fall, utan ett enda stopp. Vi fkc faktiskt bara ett enda stopp på hela träningen och gissa om det kändes bra?

För mig är känslan avv sväva tillsammans med hästen så otroligt mycket värd. Jag njuter, med ksräckblandad förtjusning och skulle aldrig vilja byta bort det.

if tomorrow never comes.

Nu blir det inlägg utöver det "vanliga." Med andra ord, inte ett inlägg från listan.
Idag har varit en pendlande dag. Jag har varit på topp och myst till årets första julmusik, men jag har också legat på botten och kravlat med dåligt självförtroende.

Nu är jag tillbaka i något okänslosamt läge, då inget egentligen berör mig, där jag avskyr att vara. Så, det är dags att borsta tänderna riktigt noga, bädda upp sängen och krypa ihop med en mysik bok, för att vakna pigg och normal imorgon.
Var rädda om er där ute.

11. En låt som påminner om en häst du älskar

Det här är svårt. Det finns många olika låtar, som påminner om olika hästar. Först tänkte jag någon låt som påminner om Aladdin, sen Inca och i tredje hand Pärlan. Men, dessa hästar känner ni redan, så då föll lotten på Galax och den som har det starkaste bandet med någon låt.

Galax har två låtar:
If you don't know me by now - Daniel Lindström
Nothing else matters - Lucie Silvas

Vem var galax och varför dessa två låtar? Galax var min andra skötarponny, vid sidan av Galax. Skillnaden var att han var privatägd och jag lärde mig mycket annat genom Galax. Efter 1,5 år som skötare skulle min vän säljas och tårarna sprutade. Vi skulle ha köpt honom, men kunde inte betala köpesumman (men skulle klarat månadskostanden) Det slutade med att Galax såldes till en tjej i Stockholm och där avslutades vår resa. Jag har försökt få kontakt, utan framgång.

If you don't know me by now spelades när jag, en av de sista gångerna, satt i Laxens box bara tittade på honom. När han skydda mig fårn resten av livet, finafina pojken.
Nothing else matters var den låt jag satte på den film/bildspel jag satte ihop av honom, strax efter han sålts. När livet skulle anses vara fullt normalt.






10. 10 saker du inte visste om mig

1. Jag duschar alltid tills vattnet är så varmt att jag inte längre kan stå kvar. Skulle varmvattnet vara slut blir jag besviken och irriterad resten av kvällen.

2. Jag tillbringar fler timmar på jobbet än vad jag tillbringar hemma och det enda jag saknar är min katt.

3. Den enda som kan ge mig riktigt, riktigt dåligt samvete är Pyzen. Han tycker jag är borta för mycket och det syns att han saknar mig.

4. Jag försöker ofta få folk att på ett eller annat sätt tycka synd om mig, för jag är så rädd att folk ska glömma bort mig annars.

5. Jag är rädd för att vara lycklig, för jag vet inte hur man hanterar lycka.

6. Jag är otroligt socialt inkompetent. Har inte en aning om hur man beter sig normalt bland folk. Jag kan inte prata med folk, som jag inte känner väl.

7. Jag är inte nöjd med mitt utseende, men orkar inte lägga energi över att klaga över det. Så, jag accepterar det helt enkelt. Ingen är perfekt, varför då sätta det som krav på mig själv?

8. Det finns en stor mängd musik jag inte kan lyssna på, för att det drar ner mig i skiten på en gång. Musik som får mig att falla.

9. Jag träffade kurator första gången i början av åttan och hatade henne. Idag skulle jag inte klarat mig utan henne. Hon tar alltid emot mig med öppna famnar, trots att jag inte är hennes ansvar sedan 4 år.

10. Jag har varit på två BUP-möten, men det gav absolut ingenting. Jag ljög på frågeformuläret och vips ansågs jag som frisk. Att jag fortfarande skar mig spelade ingen roll, så länge det inte fanns på mitt papper.

9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?

Vilken otroligt svår fråga, det finns så mångas liv jag skulle velat testa! Jag hade nog valt att byta liv med Rolf-Göran Bengtsson. Anledningen är enkel, jag vill helt enkel känna hur perfektion i ridning känns. Hur det känns när allt faller helt på plats och är så perfekt det kan bli. För att kunna sträva efter den känslan i min egen ridning.


Bildkälla

8. Min största rädsla inom ridsporten

Jag vet inte vad min största rädlsa är. Efter åren med Pärlan är det inte mycket som skrämmer mig längre. Jag har gjort det som skrämde mig mest, jag bad om hjälp och lät någon förstå att jag inte klarade av den istuation jag var i.
Precis för stunden tror jag attm in största rädsla är att något ska hända Sussie, för det är via henne jag ens har ett liv inom ridsporten. Men, rädslan är i ständig förändring, så det är svårt att faktiskt sätta ord på den..


7. En sak som aldrig får hända!

Det finns så mycket man skulle kunna säga att aldrig får hända, men vad jag lärt mig av mitt liv och min uppväxt är att man tar sig igenom det mesta. Man kan överleva allt, verkligen allt, om man har folk som älskar än. Om det finns folk som vill en gott, som inte skulle tveka mer än 5 sekunder på att offra sig för en. Har man sådana människor i sin omgivning, då är livets hårda sidor inte riktigt lika hårda.
Så, något som aldrig får hända är att jag bli lämnad ensam, utan någon som älskar mig.


Utan min mamma, hade jag aldrig tagit mig igenom livet. Hon offrade sig och kämpade med mig, för det jag trodde på. Vad jag tror på.


6. Alla hästar i stallet

Franz Ferdinand.
Hingst, f.2004.
Rids och tävlas av The Big Boss.

Milano.
Hingst, f.2005
Rids och tävlas av The Big Boss

Love me Tender.
Hingst, f.2010.
Skrotar i hage och lever lyxliv.

Caruso.
Valack, f.208.
Under utbildning, påbörjad hoppning uppsuttet.

Bee Nice.
Sto, f.2009.
Löshoppas, påbörjad inridning.

Orianthi.
Sto, f.2009.
Står på boxvila, efter kolik och buköppning

Goffy
Valack, f.2004.
Rids av mig och The Big Boss. Under utbildning.


Det fick bli snabbversionen idag, då klockan runnit iväg på jobbet och jag verkligen, verkligen måste sova.


5. Favoritbilder jag tagit

Börjar med soluppgångsbiler, som togs under en fotoresa ner till Österlen, Skåne. Jag har många fler bilder jag är nöjd med, men sitter inte med tillgång till den externa hårddisken.


Fågel i soluppgång, Österlen.


Häst i soluppgång, Österlen


Soluppgång, Österlen


Blommor, Wittskövle


Vakande sto, Österlen


Lycklig ryttare, Kungsbacka


Att sllutföra något.

Jag ger upp, allt för lät. Jag gav upp efter 4 (?) dagar på listan. Nu tänker jag ta tag vid där jag slutade. Inte för eran skull, inte det minsta. Bara för min alldeles egen skull. För att slutföra något jag påbörjat. Löpa hela linan ut. För, jag är expert på att dra igång något och inte slutföra det. Så, nu ska jag behvisa för mig själv, en gång för alla, att jag fixar det jag gett mig in på!

RSS 2.0