Tisdag.

Jag har landat i Alingsås för kvällen. Först var det ksola som gällde, slutade tjugo över tolv. Tisdagart är dne slappaste dagen vill jag lova er!

När jag kom hem var det packa som gällde, sen in till Alingsås. Där skulle det dammsugas, ätas, packas upp och katter fixas. Sen drog jag iväg till Sussie, runt sådär tre och nu sitter jag här, nyduschad och fräsch :)

Hos Sussie var det först lite snabbfix i stallet, sen köra in varor på lager och efter det inventering med full koncentration. Det är bokslut idag, så allt måste vara inventerat och klart, pust! Vi fick i alla fall gjort en hel del, men Sussie och Lars fortsätter nu i natt.

Runt halv sju var det upp till ridhuset och fixa för löshoppning. Ponnierna skötte sig och det var riktigt roligt att se. Man lär sig en hel del, om inte annat fick jag lära mig att vara spåförare vid löshoppning. Det är svårare än vad det ser ut!

Nejni, nog om min dag. Nu ska jag fixa kvällsmat och krypa i säng. Klockan ringer vid sex imorgon..


De charmerande katterna, som just nu är sura på mig för att jag inte fger dem uppmärksamhet, haha!


Fåfänga.

Jag har landat hemma igen, efter först en cykeltur på 45 minuter och sen solarium på det. Nu känner jag mig halvsunkig och äcklig. Det är dags för en dusch helt enkelt!

Idag tänkte jag vara en fåfäng tjej, ni vet so mtänker supermycket på utseendet och hela alltet? Det är planen. Vi hörs senare :)


Tankar om vår tid.

Vår värld idag snurrar så mycket om hur vi ska se ut, vad vi ska prestera, hur duktiga vi måste vara och vilka höga mål vi ska sätta upp.

Jag tänker inte skriva ett jättedjupt inlägg om detta, för jag kommer alltid av ämnet. Jag tänker konstatera att det faktiskt är så, vilket inte är en nyhet för någon. Det räcker att sätta på tv'n, slå upp en tidning eller gå ut på internet, så kommer vi mötas av livets alla krav. Varför ska det vara så svårt att bara få acceptera sig själv? Om någon mot förmodan skulle känna sig nöjd med sig själv måste personen i fråga tryckas ner, trampas på och knölas ihop tills den passar i facket som oduglig. För man får inte vara sig själv!

Ändå, trots allt, är det just detta alla pratar så högt och gott om. Att man ska vara sig själv. Men, i dagens samhälle går det inte. Vi får inte vara oss själva, vi får inte vara nöjda med det som är oss, det som är mig. Det som gör mig till en unik person, för det är fel, fel, fel!

Vi lever i att sjukt samhälle, där allt säger emot varandra. Där man ska vara på ett visst sätt, men man får inte lov att sträva efter det. Man får inte hitta sig själv, för ingen annan vet vem en själv är.


Jag är inte nöjd med mig själv, jag ser fel och brister i mig, i mitt utseende och jag har gått upp under sommaren. Jag skäms, känner mig äcklig och tröstäter. För jag tror att ingen kommer kunna förstå den skam jag känner för mig själv, över mitt utseende. Men vet ni? Det är normalt! Jag är inte ensam, även om jag kommer fortsätta tro att jag är det så fort jag publicerat det här.

Jag, precis som många andra, kämpar med att vågen ska visa mindre. Det vi glömmer i denna siffermani är oss själva. Är vårat välmående. Vi tror att lycka är en liten siffra. Vill ni veta en nyhet? Det stämmer inte. Men, fastnar du i siffrans grepp, då är du fast. Hårdare än vad du planerat.

Dagens samhälle är sjukligt!


Besvikelse!

Just nu är jag besviken och ledsen, så otroligt ledsen! Samma dag som jag fyllde år skickade jag in brev till Skatteverket om att byta efternamn. Idag, nästan 5 veckor senare, fick jag svar. Det har blivit avslag. Av den enkla anledningen att det inte var mammas/pappas namn, min mans namn eller mitt brndomsnamn jag ville byta till..

Alltså ska det gå via Patent- och Registreringsverket. Fine tänker jag och ska glatt be mamma skriva ut papprerna. Mamma läser igenom och vet ni+ det kostar 1800 kronor för att göra en prövning och inte ens då är det säkrt att jag åft byta! 1800 kr för ett efternamn som jag kanse inte ens kan få. Fattar ni hur jävla sjukt Sverige är eller?!

Jag trivs inte med mitt namn och det finns bara ett namn som är jag. För jag vägrar gifta mig, jag har inte ens någon att gifta mg med. Jag vill inte heta Stålgren och allra, allra minst vill jag heta Johansson! Lärka, det är jag, men för att  få det måste jag betala 1800 jävla fucking kronor och inte ens då är det säkert. FyFan!

Skolmorgon.

Jag har tvingat upp mig ur sängen, fått på min kläder och äter just nu frukost. Eftersom jag sovit hemma i natt så har jag nästan sommorgon i en timme, härligt, härligt!

Igårkväll, när mamma kommit hem från Stockholm, fixade vi med musik till hennes mobil. Det blev även till min mp3, så nu har jag lite nygammalmusik på den. Alltså, låtar som jag har lyssnat på för något år sedan, som jag fick lust att lyssna på igen ;)


Världens sötaste Jenca.
Det värsta med skolan är att jag inte får lika mycket tid där jag trivs och hör hemma. Jag saknar dem alla!


Listtime.

Sammanfattning sommaren 2010

- Gjorde du något i sommar som du aldrig gjort förr?
Avlivade mitt hjärta.

- Dog någon som stod dig nära ?
Kan man väl säga.

- Vilka länder besökte du?
Bara Sverige ;)

- Är det något du saknar sommaren 2010 som du vill ha sommaren 2011?
 
Mari, helt klart! Plus lite mer sol tack. 

- Vilket datum från sommaren 2010 kommer du alltid att minnas?
 22 Juni, mitt hjärta fick för sista gången promenera på denna jord.

- Största misstaget?
Att jag la för lite tid på vännerna.

 - Har du varit sjuk eller skadat dig?
Nja, var väl knäna innan sommaren.

- Bästa köpet?
Nya cykeln, dock betalade mamma ;)

- Vad spenderade du mest pengar på?
Gissningsvis mat, godis och stallkläder.

- Gjorde någonting dig riktigt glad?
Många dagar hos Sussie har slutat med ett leende på läpparna.

- Vilka låtar kommer alltid påminna dig om sommaren 2010?
Många, för många.!
Bl.a "NEver Gonna Be Alone - Nickelback"
"Bumpy Ride - Mohombi"
"Airplanes - B.o.B"
"3 - Britney Spears!
"OMG - Usher"

- Var du gladare eller ledsnare i sommar jämfört med tidigare somrar?
Det har varit upp och ner hela sommaren!

- Vad önskar du att du gjort mer den här sommaren?
Umgåtts med kompisarna. 

- Vad önskar du att du gjort mindre?
Jag vet faktiskt inte.

- Hur tillbringade du midsommarafton?
Jag minns inte, tror vi var hos Lund :)

- Blev du kär i sommar?
Njej, inte direkt.

- Hur många förhållanden?
Noll.

- Favoritprogram på tv?
CSI :D

- Bästa boken du läste i sommar?
"Jessica&Elisabeth" Hela Serien.

- Något du önskade och fick?
Minnen.

-Något du önskade dig men inte fick?
Det är mycket, men jag kommer klara mig utan.

- Vad gjorde du på första dagen på sommarlovet?
Jag kan lova att jag var hos Sussie och Pärlan.

- Finns det något som skulle gjort din sommar bättre?
Helt klart!

- Hur skulle du beskriva din stil sommaren 2010?
Det bästa; Ridkläder :D

- Vad fick dig att må bra?
Stall SB!

- Vem saknade du?
Pärlan och Aladdin.

- De bästa nya människorna du träffade?
Sarah.

- Sommarens sötaste?

Morina.

- Sommarens besvikelse?
De som aldrig frågade.

- Sommarens bästa?
Stall SB!

- Sommarens största kärlek ?
Pyzen.


Milow - The Bed Next To the Window



Kärlek, på hög nivå (:


Boktips: Hon går genom tavlar, ur ut bilden.

Denna veckan tänkte jag tipsa om en annorlunda bok, som kanske inte alla känner till.
Hon går genom tavlar, ut ur bilden av Johanna Nilsson.

Handling: Hanna är tio år och ska precis börja skolan, men inget är som det brukar vara. Hennes bästis Karin har börjat umgs med de andra tjejerna och Hanna blir ensam kvar. Här början er ny tid för Hanna, en tid av rädlsa. Hon tvingas gömma sig på rasterna, för att inte bli slagen, mulad, dränkt i toastole eller retad.
Vi får också lära könna en äldre Hanna, som är inlagd på ett sjukhus, då hon otaliga gånger försökt ta livet av sig. Hon fann trygghten i rakbladen som yngre, när livet i skolan blev för jobbigt.
Kommer hon orka ta sig ur allt, det låter jag er ta reda på själv.

Omdöme: Jag är förälskad i boken, den har varit min trygghet under flera, flera år. Den har burit min smärta, min rädsla, min lust att ge upp. Men, den har också gett mig hopp, hopp om att livet kan bli bättre att man kan överleva, ett tag i alla fall.
Det är en djup bok, som går att diskutera. Den tar upp ämnen som många människor vill blunda för. Frågar någon mig borde det vara en bok alla i skolan tvingas läsa!
Betyg: 5/5


En toppenbok, men som även kan vara farlig att läsa..


Smatter, smatter, smatter.

Det har varit pissväder idag igen. Det var uppehåll när jag red Cappi och innan dess, men när jag fick agera bomkalle åt Sussie och Mille började det ösa ner. Inte roligt någonstans! Dock blev det uppehåll, så Sussie kunde rida Franz ute, det är skönt! Wuinn tog över och red ut ne sväng, då öppnade sigh imlen. Mitt i detta ösregn skulle jag ta mig hem, för allt var färdigt och Sussie skulle iväg. Hmm, skoj? Inte så värst!

Jag var blöt när jag kom hem, haha. Duscha, fixa katter, äta pizza och halvsova i soffan. En riktigt skön eftermiddag om jag får säga det själv. Nu får vi se vad som händer, antagligen blir det någon mer film :)


Fina Cappi, som jag förövrigt fick rida en sväng i paddocken idag, innan Sussie tog henne ne sväng hon mer. Riktigt rolig att sittap å idag! Då hon var samarbetsvillig och faktiskt gick att jobba med. :)


Tidig söndagsmorgon.

Min klocka fick ringa kvart i sju idag, ås jag skulle hinna städa äh r hemma och pöugga innan jag ska vara hos Sussie, vid halv tio/tio. Jag har plockat undan det mest, lite kvar. Har gjort fysiken och tänkte sätta mig med svenskan. Öppnar svenskamappen och ser... att svenskablocket ligger kvar i skåpet! Läxan är tills på tisdag och jag kommer åt det först på måndag, alltså får jag sitta sista minuten. Jag vill verkligen inte! Fuuck!

Nu måste jag i alla fall fixa mig, sätta mig på moppen och ta mig till Sussie. Sköt om er så länge :)


Sussie och Franzen igår (:


Hooome!

Vet ni vad det bästa är med helger? Man slipper tänka på skolan dagen efter, haha! Jag kom hem för ungefär en kvart sedan. Min lördag blev inte som planerad, men sjukt härlig trots det.

Började med att mocka, sen red vi ut. Jag satt på en galenpanna, närmare bestämt Cappi. Dock gick det stundtals riktigt bra och hon kändes fin. Det gick bättre än sista jag satt på henne i alla fall, tummen upp för det! När vi var ute kom vääärldens dunderskur, så både Sussie, Maria och Jag var gneomblöta när vi kom tillbaka till stallet..

Har hunnit med att yflla hela minneskortet med bilder också, haha. Helt underbart är det att ha en symstemkamera i handen igen. Gissa om jag är sugen på att skaffa en egen snart. Bara jag lyckas få ihop pengar, suck!

När stallet var fixat hamnade vi i affären och invetnerade, så min hjärna är heeelt utslagen nu! Alla siffror bara snurrar i huvudet och jag vet knappt skillnaden på dem. Skönt att det nästan är färdig. Dock tycker jag ni ska komma upp och köpa massa träns! Halva priset på mängdero ch vi vill slippa inventera dem ;)

Godmorgon :)

Jag har vaknat och mår bättre än igår i alal fall, vilket är grymt skönt! Om en stund ska jag dra på mig kläder, sätta mig på moppen och ta mig till Sussie. Det ska bli härligt och mysigt att få sätta igång och fixa, dona och pyssla där uppe. Det är precis vad jag behöver idag.

i eftermiddag ska jag plugga, så jag slipper tänka på det allt för mycket under veckan. Det kommer bli tufft ändå, med tanke på hur schemat ser ut.

Ni kan nog räkna med lite bilder i eftermiddag/kväll också, systemisen ska nämligen få följa med :D

Bottenkväll.

Min mamma borde finnas i den här lägenheten när jag finns här, så är det. Det är värre att sova själv i Vårgårda än i Alingsås. Speciellt då jag och mamma bara träffas på helgerna. Så rä hon i Stockholm den här helgen. Det suger ganska mycket!

Jag vill inte ta ifrån henne glädjen att få uppleva allt hon kommer uppleva, för Stockholm är fantastikst, men jag önskar hon kunde vara här, samtidigt. Mer än bara i tankarna..


Klockan är tio över åtta och jag funderar på att sova. Av den enkla anledning att jag är grymt trött och mitt självförtroende är på bott ikväll. Jag vill inte att det ska gå utför mer än nödvängit. Kvällar som ikväll är inga bra kvällar. Helst vill jag gömma mig under täcket, sova bort flera dagar och inte komma fram fören allt är bra..


Vet ni vad jag insåg på fotot idag? Pga. mina knän kommer jag inte kunna fota som jag vill, jag kan inte sitta på knä längre. Det gör helt enkelt för ont. Jag kan säga att tårarna var inte långt borta när jag insåg det. Jag brinner för fotandet! Jagk ommer säkert hitta en lösning, men just nu känns det hårt, ett slag till marken.

Nu ska jag komma på något bättre att göra än att sitta och klaga hör på bloggen. Ledsen för att ni får ta emot.

Tävlande, ridande, sovande och plugg.

Ingen uppdatering på så gott som ett dygn. Varför kan man undra sig. Ni som vill ha den korta versionen, jag har inte haft tid.

Ni som verkligen vill veta så kan jag berätta att det började med en underbar eftermiddag/kväll hos Sussie som för var uppe på Nygård där Viktor hoppade Charlie, sen på Morinas rygg och runt travbanan. Jag var fri, ni vet fri som jag var med Pärlan. Den friheten spred sig i varje muskel. Preci vad jag behövde. Livet hos Sussie är heeelt fantstiskt!

Det blev en sen kväll, så en trött morgon. Skolan gick bra och avslutades med Foto! Rebecka är lycklig och hel igen. Hästar och Fotande, det är de som gör mig till mig.

Nu sitter jag i soffan och tittar på "A Bugs Life" Mer än så orkar jag inte, jag ska göra så lite som möjligt.


Härliga, härliga Morr. :)


Dagsrapport.

Jag överlevde skoldag nummer två, riktigt bra faktiskt! Sista lektionen för dagen var Filosofi. Det ska bli grymt roligt att läsa detta ämnet under ett år, jag tror det kommer passa mig riktigt bra faktiskt. Läraren verkar bra också, det är skönt. För trots allt så är det läraren som gör kursen intressant..

Nu ska jag äta lite, sen byta om och cykla till Sussie. Vad som händer där idag får vi se, jag hoppas på att någon häst behöver ridas ;D

Frukosttime.

Jag sitter nu och äter första halvan av min frukost, andra halvan äts med Bebbe i skolan sen :)
Nu är det macka osm gäller, sen blir det yoghurt och müsli. Vi får nämligen lunch vid tolv och har fyra lektioner innan, så jag vill äta så sent som möjligt..

Det har varit en konstig natt i natt. Pyzen har legat på mig, vilket har varit otroligt skönt. Dock har jag vaknat massa gånger och aldrig sovir riktigt djupt. Irreterande, minst sagt! Men, men jag är i alal fall mer utvilad nu än när jag la mig..


Titta vilka söta monster :D  Så här nära har jag inte sett dem innan, ett stort plus för det! :)!


Kvällning.

Klockan är kvart i åtta och jag tänker faktiskt göra mig iordning för kvällen. Det finns inte så mycket att göra. Jag vill titta klart filmen jag började på igår och det kan jag lika gärna göra i den mysiga sängen!

Jag har fått pluggat, läst om Moderaterna, duschat, diskat och dammsugit lite lätt. Jag harh unnit med allt jag borde hunnit med idag, förutom just att sova. Det får bli tre vädkarklockor imorgon också och cykla till tåget tidigare än idag, så jag slipper springa, haha.

Kan meddela också att första dagen i skolan var helt okej, doch sög det exakt all kraft ur mig. Jag är helt slut och kännerh ur jag dalar psykiskt. Det är inte bra, jag hade hoppats att trean skulle börja bra, men tydligen inte..


Min trygghet, min klippa


Smarthet specificerad!

Jag har överlevt skoldag nummer ett, underbart! Kom hem vrålhungrig och kokade mjölk för att se om den var dålig. Skulle den vara dålig skulle det bli klumpar. Klumpar blev det inte, men den lyckades koka över. Så nu luktar det bränd mjölk i hela lägenheten, uuurkh!

Nu har jag i alla fall fått fixat köttfärssås och snabbmakaroner, haha. Om en stund blir det plugg och sen läsa på lite mer om partierna. Det är ju val i år, så känns bra att förbereda sig lite!

Hur förbereder ni er inför valet?

Fuck you!

Jag älskar verkligen internetpåhopp, eller inte. Just nu är jag förbannad, eller bara arg, eller besviken, eller ledsen, eller mest troligt; allt på samma gång!

Jag hade högre tankar om dig, trodde inte du skulle dömma utan se det hur ett annat perspektiv. Jag trodde du skulle förstå, att jag satte hennes välmående i centrum. Jag trodde du skulle försöka förstå och tai n det jag skriver, men fan heller att du gör. Jag hatar dig!


Hjärtat, jag gjorde allt som stog i min makt. Tack för att du, om någon, verkligen förstod och stötta mig. Min älskade flicka. <3


Ingen sovmorgon inte.

Klockan är kvart i sju och jag har varit vaken i en halvtimme. Om 35 minuter måste jag cykla till tåget, alltså, ingen sovmorgon här.. Det suger att jag måste gå upp typ en timme tidigare än förra året, bara för att jag bor i Alingsås, menmen.

Det har regnat huuuur mycket som helst här i natt och jag har vaknat ett antal gånger bara därför. Tur att man har en fantastisk katt då :)

Nej ni, nu måste jag lägga fokus på maten, annarsk ommer jag komma försent till tåget. Vi hörs!

Regnet det bara öser ner.

Jag tänkte cykla till Sussie mellan skurarna, haha, totalt misslyckat1 När jag kom utanför dörren hade det börjat vräcka ner, tur att man har regnkläder. Dock vari nte jackan vattentät, så jag var inte helt torr när jag kom fram..

Fick rida Morina idag. Då hon hade ett svullet bakben, pga. ett liitet sår, så var det mycket skrittarbete först, så blodcirkulationen kom igång och svullnaden gick ner. Jag tror det var precis vad jag behövde. En chans för mig att hitta rätt också, för resten av passet gick helt okej! Jag tror till och med Sussie skulle tycka det, om hon såg. Självklart finns det mycket mer att jobba på och höja ribban kan man alltid, men överlag är jag nöjd.

Jag lyckades hitta takten riktigt bra i traven och verkligen rida henne där, även i galoppen lyckades jag rida henne. Kanske inte klockrent hela tiden, men stundtals gick hon faktiskt bra. Även med mig på ryggen!

Jag är helt klart nöjd med dagens pass :)


Alingsåslivet fortsätter.

Jag kom till Alingsås för ungefär en timme sedan. Jag harh unnit packa upp, plocka undan tvätt och dammsugat. Min näsa rinner som rena niagarefallet och gissa om allaergin inte tycker om det här?

Det är inte så bra att komma in i en lägenhet där det bor två katter, varav en långhårig, om inte lägenheten blivit dammsugad på ungefär en vecka. Lägg till kattallerig på det och där, precis där har ni mig. Inte superhärligt med andra ord!

Nu ska jag i alla fall byta om, sätta mig på cykeln och iväg till Sussie :)


Ungefär såhär ser jag ut, haha.
(Bilden lånad, tryck på så kommer du till källan)

 


Skoltankar, sommarlovstänk och oro.

Jag är tillbaka hemma efter en mjukstart i skolan. Träffade klassen, pratade om projektarbete och allmän information. Sådär mycket som man preciiis orkar med och lite till. Jagä r helt slut och superhungrig!

Jag har hunnit med att packa, ska äta någon macka och sen in till stan, Runt tolv tänker jag vara tillbaka hos Sussie och tillbaka på Morinas rygg. Jag tänker uppleva lite mer sommar innan jag, imorgon, börjar på riktigt, riktigt allvar.

Jag börjar tvivla på hur året ska gå, men det blir säker jättebra, bara jag vänjer mig.


Såhär såg jag alltså ut idag. Kanske inte direkt det man förväntar sig att se Rebecka i, men det var mysigt :)


Morgontrötthet och skolstart.

Min klocka har ringt, den har väckt mig och jag är trött. Det gick trögt att somna igårkväll och jag skulle gärna sova någon timme till, tyvärr går inte det. Om en timme måste jag gå till skolan, för första gången sedan 16 Juni. Vi börjar Höstterminen idag och jag börjar tredje året på gymnasiet, tredje året Naturvetenskap på Sundler. Det är sjukt!

Nu ska jag läsa en stund, sen äta frukost och efter det fixa iordning mig. Ni får ha det så bra, så hörs vi sen :)

Dagen, i bilder.


Vi började dagen med Vita Sannar, där jag var tvungen att ta mig till toppen i klätternätet. Plus att mamma kände för att halshugga mig på bild ;D


Sen hamnade vi på klipporna, solade, läste, lyssnade på musik och avslutade allt med ett dop.


Efter doppet tog vi oss in till stan, sen Bloms. Från Bloms till Affären på andra sidan och efter det Håverud och Dalsland center.


På Dalslands Center stod denna snygging, haha. Efter centret blev det mat i Brålanda och sen hemåt. Ett lyckad dag måste jag säga och perfekt avslutning på sommarlovet, med sov, varma vindar och mys!


Barnbusighet i benen.

Vi hamnade i Mellerud, på campigen, på klipporna, i solen. Vi tog oss ett iskallt dopp, tog oss in till själva stan. Tog oss till Bloms, älskade barndomsBloms, vidare till Håverud och efter det hemåt.

Dagen har varit härlig, i varje millimeter. Jag var liten igen och njöt av att få vara tillbaka i mitt barndomshem. Mitt Mellerud, det är där Rebecka hör hemma och borde spendera varje sommar. Ni skulle också trivas, lita på mig! :D

Det kommer upp bilder senare :)

Sista morgonen..

Sista dagen med sommarlovar. Jag ska äta frukost, bränna ut nåfgra nya skivor och packa ne väska. Sen bär det av till Mellerud, för en dag fullspäckad av barndomsminnen.

Gissa om jag ser fram emot det och har längtat i fleeeera år?! Men, först nu ska det verkligen bli av. Hur mysigt som helst och jag hoppas på flera goda skratt, åt gamla minnen. :)

Två månader.

Jag har snart överlevt dagen, trots att det är två månader sedan mit hjärta fick somna in..


Bloggtips.

Jag tänkte dela med mig av en blogg. Jag ramlade in på hennes blogg av en slump och var fast ganska snabbt. För hon är en kämpe och kämpar för ett bättre liv, ett liv som är värt att leva, på riktigt. Ett liv utan demonerna som sällskap och hon har tagit sig en bra bit påväg, även om jag gissar ett det är en bit kvar att kämpa.

Alla vi som någon gång har mått/mår dåligt kan känna igen oss i hennes texter. Hon har inga problem att skriva om självskada och annat som många anser som tabu. Hon är en person som borde lyftas mer inom bloggvärlden, hon är en förebild för andra som mår dåligt, om man väljer att tolka hennes texter på rätt sätt. Se dem som en hjälp till ett bättre liv, för det är det hon vill.

Denna hon är:
Madicken "Conler" Eriksson.



Boktips: Godnatt Mister Tom.

Jag börjar mina boktips med en riktig veteranbok, som många nog har hört talas om.
Godnatt Mister Tom av Michelle Magorian.

Handling: Den handlar om William Beach, Will, som under kriget hamnar hos Tom Oakley, Mister Tom. Will är från början en otroligt skygg pojke och Mister Tom inser snabbt varför, han har under hela sin tidigare uppväxt levt med att blivit mishandlad av sin mamma. Under sitt liv hos Mister Tom växer Tom både som person och kroppsligt. Han litar med och mer på Tom, men en dag vill hans mamma ha hem honom.
Will skriver aldrig till Tom, som han lovat. Tom blir mer och mer orolig och ger sig av till London och söker efter Will.
Vad som händer, lämnar jag till er att ta reda på.

Omdöme: Detta är helt klart en bok jag kan rekomendera! Första gången jag hörde den var när jag gick i sexan och vår lärare läste den högt för oss. Jag var fast och kom på att jag faktiskt hade den hemma och läste den från pärm till pärm på bara någon dag. Sedan dess har den följt med mig. Det är en trygghetsbok, som gör mig lugn när livet rusar på.
Betyg: 5/5




Har ni inte läst den, har ni missat något stort!


Snart skoldags.

Många har redan börjat efter sommaren, jag drar igång först på tisdag. Därför tänkte jag att det kanske är dags att börja jobba på strukturen. Jag ska markera upp anteckningsböckerna nu har jag tänkt mig, så jag slipper göra det i sista minuten.

Mitt berg av anteckningsböcker, som förhoppningsvis ska räcka hela trean. Dock vägar jag inte riktigt tro på det!

Har ni börjat skolan än?


Konfirmation :)

Jag har nu landat hemma, efter att ha varit på en konfirmationsgudstjänst och två firanden. Jag började längta tillbaka till min konfiramtion, haha. Den var galen! Galet dålig, men samtidigt helt fantastisk!

Aja, nu måste jag städa mitt rum, plocka undan i alla fall. Det ser ut som att en bomb har exploderat där inne. Efter det ska jag försöka få ihop ett inlägg om en bra bok, för jag gillade idéen.

Bok-freak!

För er som känner mig väl, så är det ingen nyhet. Men jag är verkligen ett bok-freak! Tittar min in i mitt sovrum, ser man två bokhyllor som är proppfulla av böcker, haha.

Tittade in på Adlibris idag och hottade en bok jag letat efter i en evighet! Nämligen, Liftarens Guide Till Galaxen. Finns ingen härligare och mysigare bok än den. Har ni inte läst den, åd har ni missat något heeeelt fantastiskt!




Kom och tänka på det nu, vad sägs om "Veckans bok" i bloggen? Jag tipsar om en bok som jag tycker är läsvärd.
Vad skulle ni tycka om det? :)


Filmmys :)

Jag harh unnit med en film och två avsnitt csi, sedan senaste inlägget. Det är otroligt skönt med sånna här dagar! Det borde fås plats med fler sånna i kalendern, någon som håller med?


Paus från livet.

Just nu tar jag paus fårn livet, under de sista sommarlovsdagarna. Ligger i soffan, sitter knappast vid datan. Tittat film, efter film efter film. Övningskör lite då och då. Myser med katterna, äter mat och gör så lite som möjligt.

Livet är härligt och jag ser faktiskt fram emot skolan, samtidigt som jag bävar för den. Jag vill inte lämna det underbara livet som finns hos Sussie, den plats jag har fått där. Det ska bli skönt att komma tillbaka till rutinerna också, vi får seh ur länge jag orkar, haha.


Sen kväll, tidig morgon.

Ni fick tyvärr klara er utan någon mer uppdatering igår, av den enkal anledningen att jag var hemma runt halv tio. Jag blev kvar längre än planerat, dock inget jag har något emot. Det blev en lyckad dag och kväll, som jag kan leva på länge :)

Juste ja, jag red ju Morina. Vi jobbade i paddocken och i början hade vi Sussie med. Hon var ju iväg hos Pether Markne förra veckan, su nu är hon stenhård vad gäller finliret på hästarna! Mycket att tänka på med sistsen och lättridningen, som är grymt jobbigt.
Låååånga ben, ner med hälen, jobba i lättridningen (alltså se till att benen jobbar när jag reser/sätter mig ner), alltid se till att höften går först, rida lätt i den takten hästen travar och inte stressa på.

Jag kom på mig själv flera, flera gånger när Sussie väl hade gått sen och blev like chockad varje gång, haha. Gissa om jag har en hel del kvar att lära? Tur då att jag har ne fantastisk tränare!


Charmtrollet Morina, som jag utan problem hade kunnat köpa. Om jag hade haft pengar, tido ch framför allt kunskapen.


Upp på hästryggen.

Jag har ridit idag, nice! Blev en tur på Morina. Sjuuukt jobbigt, men lärorikt! Nu har jag massor och tänka på och helst hade jag velat ha en egen häst som jag kan träna på allt med ;)

Mer uppdatering när jag kommer hem. Sköt om er så länge!

sovmorgon, gilla skarpt!

IDag blev det sovmorgon igen, vilket är riktigt skönt. Jag ska vara hos Sussie vid tio och då blir det ridning :) Jag vet inte vilken häst än, men jag hoppas på någon rolig, haha.

Hur dagen kommer se ut vet jag inte. Jag måste ner till Hemmakväll i alla fall och lämna in en av filmerna jag hyrde förra veckan, så får mamma lämna in den andre. Känner inte direkt för att få förseningsavgift på någon av dem..


Jag vaknade i natt, av att jag blev mosad. Av två katter! Pyzen låg på mina ben/fötter och Pip höll på att lägga sig på min mage. Hmpf sa jag om det, vände mig på sidan och båda hoppade ner.. Kanske inte det jag ville, men det var tuuuungt och jag var stel, haha.


Älskade sötnos.


csi-night.

det är dags att sova och jag orkar inte bry mig om stora bokstäver! jag är trött, min kropp är trött och saknar csi. alltså, nu tänker jag fixa något varmt att dricka och sen titta på csi och efter det sova. det är dags för det nu!

imorgon har jag lite sovmorgon och ska vara hos sussie först vid tio-tiden. lite lagom skönt måste jag säga (:

I'm gona go back, back to school....!

Kollade in mitt schema för hösten och visste först inte om jag skulle skratta eller gråta...

Efter att ha tittat en stund, funderat och accepterat så tror jag att det kan bli helt okej. Lite sura tider här och var och inte en enda sovmorgon. Menmen, jag kommer överleva den här hösten också, det har jag redan bestämt. Blir en heldel pendlande och tyvärr inte lika mycket tid hos Sussie som jag hade hoppats på, men det ska nog gå att ordna till.

För jag osm jag vill, kommer jag tillbringa mer tid där än vad som är planerat. Efter att ha läst lite, diskuterat lite och kommit fram till vad som egentligen står på skolverkets hemsida, så ska vi nog kunna ordna något ;)

Sköt om er!

Nu ska jag strax sätta mig på cykeln och ta mig iväg till Sussie. Hade tänkt att jag skulle ha jeans idag, då jag ändå inte ska vara i stallet. Insåg när jag skulle klä på mig att jag bara har ridbyxor och mjukisbyxor här, smidigt va? ;)

Räkna inte med någon uppdatering innan jag kommer hem ikväll. Kommer inte ha tillgång till data, precis som vanligt..


Dagens outfit, lagom härlig för en dag i affären :)

Tröja: Sussies Häst&Fritid med logga
Byxor: Cavallo, Sussies Häst&Fritid
Strumpor: CRW, Hööks.


Sovmorgon och tidigt vaknande.

Jag har sovmorgon idag och tänker vara hos Sussie först vid tolv, för att bara vara i affären. Jag får ju inte göra så mycket i stallet och vägrar vara hemma ;)

Trots sovmorgon, så lyckas jag vakna vid åtta och inte kunna somna om. Vid halv nio startade jag ett avsnitt csi. Efter det blev det frukost och fixa korvstrofanoff. Den står just nu på spisen och puttrar, borde alldeles strax vara färdig :)


Kollade in FB förut och hade fått ett "mail" från Johanna. Det blir Julmusikal i år igen :D Häääärligt! Gissa vem som redan har bokat platsen bakom scen? Plus att mamma ska också hjälpa till och hålla mig sällskap. Hör ni hur bra det kommer bli i år? Jag är peppad!!

Tv-tittande och Pyzen-mysande.

Jag hamnade vid tv'n och tittade på "Barn som inte äter." Ett helt galet program, om barn med matfobi. En tjej åt bara choklad, men i slutet av programet vågade hon även prova på rostat bröd.

Förstår ni hur sjukt det är? Något som vi ser som en självklarhet är för henne en kamp. En kamp, för att hon är rädd. Det är sjukt! Helt klart något jag vill läsa in mig på och försöka förstå mer av.


Pyzen höll mig sällskap under tittandet. Han låg på min rygg och sen på benen och verkade ganska nöjd. Det var riktigt mysigt och precis vad jag behövde. Världens bästa Py.

I'm stuck, stuck on you.

Jag blev fast vid datan, haha. Nu tänker jag i alla fall ta ne dusch, sen fixa mig för kvällen och försöka sova i tid idag. Jag är trött och orkar inte med en sen kväll, som skulle kunna sluta i tårar. Därför tänker jag ta tag i det och nu ta mig ifrån datan..

Lägenhetsboende.

Jag hark ommit till Alingsås.

Det första so mgjordes var att mamma dammsugade, jag får inte göra det än.. Sen har jag diskat, packat upp, satt igång en tvättmaskin och fixat rummet. Det är mycket att göra med "egen" lägenhet. Sånt man inte tänker på i vanliga fall.

Just nu funderar jag på att fixa korvstrofanoff, men tror jag gör det imorgonbitti/förmiddag istället. Jag har inte riktigt ork för det idag. Funderar på att aningen krypa upp i fåtöljen med en bra bok, eller sätta på en film.

Eller så kommer jag bli kvar här, för Pyzen kom precis och satte sig i mit knä. Älsklingen. <3


Såhär ser sovrummet ut nu när skinnfåtöljen har hamnat på plats (:


Behandling och halvdöd!

Jag är hemma efter att ha fått behandling av Lise. Först körde hon med laser, sen massage och efter det knäckte hon rygg/näcke och bäcken rätt.

Nu är det ingen ridning eller mockning som gälleri morgon, för att äbcken ska stabiliseras. Det känns som att jag är sne när jag går, men antagligen har jag varit det ett tag. Det fanns i alla fall mycket att jobba med och om fyra dagar vet jag om det behöver göras om..

Jag är halvdöd, för att hon har satt igång så många processer i min kropp. Jag hade gärna gjort ingenting, men nu är det packa och sen in till Alingsås som gäller. Där ska jag bo till fredag..

Morgonmat.

Jag har vaknat och håller på att göra stekpannebröd. Jag drömde om det på morgonen och blev suuupersugen! Bara att leta upp ett recept på internet då och sätta fart. Nu väntar jag på att dem ska bli klara i stekpannan :)

Måmma håller på att tömma sitt rum på lösa prylar, så ska vi möblera om där inne senare. Jag tror det kan bli riktigt fint måste jag säga. Lite mer henne och mindre "bara slängt in sakerna" ;)

Receptet till stekpannebröd:

2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 dl vatten

Blanda ingredienserna, platta ut brödet och stek i stekpannan, använd inget fett. Ät med marmelad på!  

Sleep tight.

Jag ska lägga in en låt på mammas mobil, sen tänker jag sova.

Eller, först ska jag och mamma titta ett avsnitt csi, eller kolla klart det vi började på igår :)  Imorgon ska vi möblera om mammas rum, jag ska till Lise och få behandling, saker ska fixas i stan och sen ska jag dumpas av i lägenheten hos världens bästa Py! <3


Den bästa jag kunde få. <3


Katterna i livet.

Jag tror jag har snurrat till det för er, med alla katter hit och dit. Eller hur?

Därför, tänkte jag ta det från början, en katt åt gången. Vi börjar med Tigger. En bondkatt, som egentligen tillhörde Emanuel och hans flickvän. När hon bröt förlovningen fick Tigger flytta med Emanuel hem till oss, den 28 juli 2007. Tigger var uppvuxen med att alltid ha katter och hundar runt sig och vantrivdes med att vara ensam katt. Här såg jag min chans och in i vårat liv kom Pyzen.


Finaste Tigger håller vakt, precis som hon alltid gjorde.

En konstig liten katt, som egentligen inte borde blivit vår. "Uppfödaren" sa: "Vill ni inte ha honom, så lämna tillbaka honom." Jag var förälskad i honom och visste att om han kom tillbaka till uppfödaren, så skulle han avlivas. Han fick alltså stanna.

Pyzen kommer från Nygård, Alingsås Ryttar Sällskap, från början och det var där jag hittade honom. Pyzen flyttade in hos oss den 8 augusti 2007.


En liten Pyzen, på höga höjder. En kärlek han fortfarande bär med sig.

Här lugnade det sig med katter någon månad. Pyzen och Tigger var ett riktigt radarpar. Bondkatter båda två och gjorde massa hyss ihop. Vi åkte till husvagnen, de delade bur och njöt av att ligga nära, nära varandra. De var helt enkelt bästisar.


Tigger och Pyzen påväg till husvagnen.

Men, mamma och pappa ville ha en egen katt. Pyzen och Tigger var ju min och Emanuels. Då hittades Sham, en norsk skogkatt, som uppfödaren bestämt sig för att kastrera. Vi skulle då få köpa honom, härligt! Dock, i samma veva som han skulle hämtas ångrade hon sig. Hon ringde och berättade att hon hade en annan katt hemma, som redan var kastrat, ville vi ha henne kunde vi köpa henne billigt.

Mamma, pappa och Emanuel åkte för att titta på henne och tog med henne hem. Detta var då Titania flyttade in hos oss. När de varo ch hämtade Titania hade uppfödaren en kull med kattungar. Mamma blev förälskad i en av dem, Camorra, dock skulle hon flytta till Danmark och bli avelskatt/utställningskatt.

Titania kom hem till oss den 29 februari 2008. Hon var ne väldigt skygg, rädd och liten katt. Tryckte inne på mitt rum under dagarna och skrek på nätterna. Hon höll mig vaken under nästan en vecka, men lugnsde sig och fann sin plats, som en underlägsen liten primadonna. Hon adopterade mamma som sin och följde henne.


Titania, första kvällen hemma. En rädd och liten dam var det.

Den 5 april var vi iväg igen och denna gången följde Camorra med oss hem. Hon hade blivit skadad i ena ögat och kunde inte bli utställningskatt i Danmark. Istället fick hon bli familjekatt hos oss. Ett riktigt liter underverk, som alla älskade redan från början. Mer charm får man leta efter!


En bebis-Murr. Den sötaste man kunde tänka sig!

Någon mellan att Camorra kom och innan jag slutade skolan (6 juni 2008) kom också Sham till familjen. Han hade nu blivit kastrat och vi var ju lovade honom, alltså fick han flytta in.


Sham, i Emanuels knä. Den enda katten jag aldrig tog till mig.

Vi hade nu fem katter i huset. En kattgård byggdes, så de kunde få gå ut på dagarna. Vi har alltid varit rädd om katterna, speciellt med tanke på tre raskatter, så vi ville inte ha dem som riktiga utekatter.

Emanuel flyttade sen till en egen lägenhet och Tigger fick följa med honom. Hon tyckte fortfarande i
nte om att bo själv, så Pyzen fick följa med. Dock gick det inte jättebra, han skrek och skrek så länge jag inte var där. Så han fick flytta hem efter ungefär en månad. Emanuel skaffade sig då en till katt, Buff. Även hon är en norsk skogkatt och systerdotter till Titania.


Buff, ligger och sover i sin nya lägenhet.

Sommaren 2008 var en turbulent sommar och det var många resor mellan Östadkulle och Skara, med en panikslagen Camorra i bur. Vi vågade inte hoppas på att få behålla vårat underverk, men under kan ske och det hela slutade med ett öga mindre och droppar i ögat som fanns kvar under cirka ett år. Hon vande sig snabbt och busade runt som en toka, värre än innan!


Murr har precis kommit hem från Skara, med ett öga mindre.

Den 19 april 2009 kom Emanuel hem med Tigger, något var fel. Riktigt, riktigt fel! Hon hade krympt, nästan tynat bort. Åt inte, drack inte, ville inte leva längre. Den lekfulla, glada katten låg bara och tryckte under min säng. Vi lyckades få i henne vatten, som hon spydde upp på vägen in till Alingsås.
På måndage, 20 april, blev hon inlagd. Hon blev bättre, sämre, bättre och gav upp. Den 22 april fick hon vandra över Regnbågsbron vid 14.58.


Världens finaste, bästaste LillSessa har fått somna in och väntar på begravning. <3

Buff var nu ensam katt hos Emanuel och hon trivdes inte, då skaffade han en ny katt. Peccorino. Även han en norsk skogkatt.


Den supercoola Peccorino vaktar sin soffa.

Den 1 juni 2009 flyttade jag och mamma från Östadkulle, för att mamma och pappa skulle skiljas. Med oss följde Pyzen och Titania. Camorra och Sham har fått bo kvar hos pappa och jag har inte träffat dem sedan dess. Saknaden tränger jag undan, jag vill inte känna efter. Min älskade Camorra finns inte hos mig längre och ja, det gör ont att tänka på det. Därför undviker jag det!

Emanuel är i Skövde under veckoadagarna under ett år, för att vara med i NBG. Jag får då ta hand om hans lägenhet och Pyzen har fått flytta dit. Buff har då fått flytta till Vårgårda, så inte Titania blir ensam här.

Så, så ser vårat kattliv ut, eller har sett ut under de senaste åren. En galen resa, men jag ångrar den inte. Jag skulle göra vad som helst, verkligen vad osm helst för att få uppleva den igen!


I en dimma.

Just nu lever jag i en dimma, en dimma av trötthet. Eller, det går osm en berg och dalban. Ena sekunden är jag full av energi och nästa så har all energi runnit av mig. Det är sjukt! Inte minst är det sjukt jobbigt.

Idag har vi varit i Borås och när vi kom hem blev det att städa/plocka undan på rummet och försöker få ordning på de saker som köpts de senaste dagarna. Så, nu är det lite ordning här på rummet och faktiskt ganska så mysigt :)


Lite av alla inköp. Näjd med det mesta :)
Blev även en tröja och jacka på Hööks, så nu kan jag för en gångs skull hålla mig riktigt varm i vinter :D


Ikea, gående och trötthet.

Vi har kommit hem från Ikea nu, härligt! Det har varit mycket gående, mina fötter är helt slut (igen) och min kropp vill krypa ner under täcket.

Det blev inte så mycket köpt för mig, en kudde, en kokbok, pappershållare och en lampa. Dock är jag nöjd med det som köptes (:

Just nu är jag inne i en svacka och är galet trött hela tiden, vilket egentligen inte är så konstigt. Jag har varit igång varje dag, för fullt, under tio veckor och lite till. Hmm, kanske dags att varva ner? Nej, det är överskattat. ;)


Jag älskar och saknar dig, min själsfrände!


Nockad till marken.

Jag har varit mer eller mindre utslagen både fredag och lördag och inte rkad med något! Hela fredagen låg jag i soffan och titta ilm, igår tvingades jag köra reklam och sen hade vi gäster på kvällen. Jag var inte allt för åigg, men det var sånna otrolit härliga folk här, så det spelade ingen roll.

Helst skulle jag ligga kvar i sängen idag också, men Coffe och Mamma ska till Ikea och mamma vill gärna att jag följer med. Jag får väl bara vara en snäll dotter och göra det helt enkelt ;)

Strejk!

Min kropp har gått i strejk idag. Vid tio över sex skickade jag ett mess till Sarah, om att dagen kört ihop sig. Jag kunde inte ta mig ur sängen, kroppen orkade inte röra på sig. Den är trött, tröttare än på länge. Det är jobbigt att bara röra sig i lägenheten, typ från sängen till toa och då är det typ fem meter.

Jag ska i alla fall dammsuga, diska, iväg till bibblan och filmtajm om en stund. Bara jag lyckats mjuka upp kroppen lite mer.

Mysfaktorer.

Vet ni vad osm gör en dag riktigt lyckad och mysig?

Jo, en ridtur med Charlie, leende från människor man tycker om, matlagning, skratt och cappuccino. Krydda lite med tidningsläsning, tv-tittande, bullätande och slappande. Då har ni den perfekta mixen.

Detä r alltså så min dag har sett ut och jag trivs riktigt bra med det måste jag säga! Jag och Charlie kanske inte var det snyggaste ekipaget, jag kunde gjort bättre ifrån mig, men dagen kunde inte blivit så mycket bättre trots det. Jag mår bra när jag är hos Sussie, så är det. Ännu bättre mår jag av att komma till lägenheten och få ta hand om mig själv. Jag trivs med livet just nu, riktigt mycket!

Lee, stort :)

Jag sitter just nu och ler, ler stort. Av den enkla anledningen att Pip har accepterat mig som boende i lägenheten och att det är jag som sköter om honom på veckorna. Han sitter i mitt knä och vill bli kelad med, sötnosen!

Pyzen har också landat här i Alingsås, vilket känns skönt. Han busar och leker livet. Jag hoppas självklart att han kan gå ner i vikt också, han behöver göra det! Jag vill inte ha honom i ett år kortare tid, bara för att han är överviktig. Håll tummarna, okej?!

Stalldag :)

Det var en riktigt härlig dag i stallet idag! Började med att hämtai n alla hästar, sen fick de varsin rykt. Detu ppskattades av dem, tror jag. Hästar fixas, ridas och ut i hagen.
När Cappi var utsläppts, ställde jag mig och myste med LillPrinsen och hans hagkompisar. Det är sällan man har tid över till det, men idag tog jag tillvara på de få minutrar jag kunde.

Sussie hade hunit rida alla hästar, som skulle ridas, till tolv. Då fick Franz gå ut i hagen och mysa i två timmar. In med honom och ut med Mille, som också fick spendera två timmar i hagen. Det är så härligt att se hingstarna ute i hagen, ännu härligare att se dem när de kommer in igen. Så lugna och fyllda av ro.

Det har varit en lugn dag, men otroligt härlig och välbehövd. Jag är fylld av ny energi och redo att ta tag i det mesta!


Finaste LillPrinsen :D


Pjuu, dags att andas.

Jag har hunnit med allt jag skulle hinna, nu är det bara blogga kvar på "Att göra"-listan. Det känns skönt, riktigt skönt.

Blev en del inköp nere på stan, fler än jag hade planerat. Kom hem med två linnen från Gina, två nagellack från Kicks samt lite andra små saker. Tänkte försöka lägga upp bild på allt sen ;)

Jag lovade ju att göra ett inlägg om alla saker jag tänkt sälja, tyvärr kommer det dröja tills tidigast fredag. Hade helt glömt av att jag bor i Alingsås hela veckan! Bra minne, inte någonstans.

Nu ska jag kolla om mina mackor tinat, sen ska jag äta och efter det tänkte jag försöka skriva ihop inlägg om gårdagen och dagen hos Sussie :)


Sötaste Pyzen, som busar runt som en tok här och har redan hårat ner mitt nydammsugade golv, buhu!


Stress, stress, stress.

Egentligen hinner jag inte sitta här. Jag måste dusha och ner på stan, innan dem stänger om en och en halvtimme.

Igår och idag har tillbringats hos Sussie och jag lovar att ni ska få lite mer update om det senare, när allt annat osm ska fixas är just fixat. Jag mår i alla fall kanonbra. Jag kommer finnas i Alingsås, fram tills fredageftermiddag. Dagarna går i speed 3000, vilket är ganska härligt.

Duscha vart det ja ;)

Packat och Klart.

Mitt liv skulle kunna beskrivas som tv-program. Närmare bestämt som Packat och Klart, för jag packar, packar upp, tvättar och packar igen. Inget större mig emot, för det betyder att jag snart kommer vara tillbaka hos Pyzen.

Imorgon kommer Hanna komma till Sussie runt kvart i fyra, då ska vi ta oss till Lägenheten och mysa, titta film ,äta och ha det bra. Jag hoppas på en mysig kväll helt enkelt.


(Klickbar bild.)

 


Mysfaktor i livet.

Jag och mamma har kört ut reklamen nu, så resten av dagen ska det packas, städas och umgås med Reino och ingela som kommer hit. :)

Gårdagen tillbringades i Göteborg och närmare bestäms LISEBERG :D Jag, Mamma, Coffe och Emanuel åkte dit och det var allmänt mysigt. Inte supermycket åkande, då köerna var sjuuukt långa. Vi hann i alla fall med två rundor i Kållerado, en i Flumride och lite annat smått och gott. En riktigt mysig dag, trots att regnet gjorde oss sällskap någon timme.

Förklaring.

Jag tänker klargöra det där om att sova hos Emanuel. Nej, ingen tvingar mig. Jag trivs att sova där, men jag trivs också med att sova hemma. Jag har byggt en trygghet hemma i Vårgårda, en trygghet som jag behöver för att känna mig just trygg.

Den tryggheten finns inte i Alingsås, i Emanuels lägenhet. Just för att jag bara sovit där två nätter. Den kommer säkert komma, jag har ett år att bo där. Ingen tvingar mig och jag skulle kunna flytta hem helt, på en gång, om jag så ville. Men, då skulle jag misa chansen att växa som människa. Missa chansen att mogna och en dag kunna flytta hemifrån.

Jag behöver få komma hem, för att klara av att sova borta.

Mys, på högre nivå!

Jag ligger i soffan, med mamma i en fotålj bredvid mig. Mamma stickar på en tröja till mig, jag tittat på femte avsnittet av csi och livet kan verkligen inte bli så mycket bättre.

Jag är trött, tröttare än på länge, men trots det är jag lycklig över livet. Lycklig för de timmar jag får vara hos Sussie. De nätter jag får sova hemma. Den ätter jag delar med världens bästa Py. Jag njuter av att leva, för jag vetr att jag snart kommer vara tillbaka i gamla mönster, när skolan börjar.

Jag tänker leva livet fullt ut fram tills dess, jag kan lova er!


Hem, hem, heeeeem :D

Jag har varit hemma i någon timme nu. Hemma, som i Vårgårda. Det bästa hemma.

Jag och mamma ska äta våfflor, med grädde och sylt. Vi ska titta csi, dricka gott och bara mysa. Vi ska ha det bra och jag ska sova riktigt gott inatt. Utan att behöver bry mig om att ha nasvar för två katter. Det ska bli skönt och jag är trööött!

Ponnyn.


Jag glömmer dig aldrig, aldrig, aldrig. mitt hjärta.


Mitt innersta.

Ikväll får tårarna rinna, hur mycket dem vill. rinna för att kroppen kanske ska förstå. Förstå att min allra bästa vän, min själsfrände, mitt allt har varit borta i över ett år.

Folk säger att man inte kan knyta djupa band med en ridskolehäst. Ni träffade aldrig mig och Aladdin.
RebeckAladdin - det var menat.




Den enda som såg till mitt innersta, förlät mig och vågade lita på mig. Jag kommer aldrig kunna älska så oberört som jag älskade Honom, Aladdin. Aldrig älska så djupt, innerligt och oskadad. Min finaste, bästa trygghetspojke.
Jag önskar dig tillbaka.


Från en öppnad himel.

Som sagt var vi i Lilla Edet idag, då Sussie och Sarah tävlade. Det gick bra för dem båda. 12 fel för Sarah och Violin i första klassen. Vilket berodde på spänning, nervositivet och en häst som inte bjöd riktigt. I andra rundan kom de på 13 plats och gick runt 0:0! Dock var det bara tio placerade.
Sussie och Cappi skötte sig också. Gick runt utan fel båda rundorna.!

Dock kan mycket gå fel på en tävling, trots att resultaten är bra. Vad sägs om en lös sko och en avtrampad sko. På samma häst. Tur att det fanns hovslagare på plats! När Violin fick hovarna fixade, så öppnade sig himlen. Cappi tyckte det var suuuperläskigt när det regnade på lastbilstaket och helst hade hon velat fly. Bara för mig att hålla henne sällskap, lugna henne och springa ut i regnet när jag insåg saker osm vi missat att stänga.

Vi kom i alla fall hem, hela, någorlunda torra, trötta men nöjda med dagen.!

Jag har ätit och ska nu ta hand om disken. Sen blir det att mysa i sängen med glass, godis och csi. <3

Anra väckningen.

Jag har gått upp nu, för andra gången idag.

Jag sov nämligen hemma i natt, så när mamma skulle iväg till jobet tiiiidigt imorses väckte hon mig. Så packade vi in min cykel och mig i bilen, körde mig till Alingsås och så sov jag en stund till där. Just nu äter jag frukost, sen ska jag fixa mig, slänga ihop en väska och efter det cykla iväg till Sussies.

Idag är det tävling för Sarah och Sussie som gäller, så jag kan nog lova att ni får bli utan någon uppdatering..

Bloggtips.

Hanna Ling,
En 17-årig tjej, som jag har känt under tre års tid. Tre år av skratt, tårar, kämpade och fall, för os båda. Hanna bloggar om sin vardag, tillsammans med en shettis, som hon kör, tränar från marken och lever livet med. Under skoltiden, får ni följa med hur det känns att bo på internat och leva med sina klasskamrater. Vågar du följa med på resan?





Reklamning.

Vill ni blir reklamade här på bloggen? Bara att slänga in en kommentar! Reklamar jag dig, reklamar du mig :)


Saknaden av egen häst.

Jag saknar att ha egen häst. Nej, jag saknar inte Pärlan, utan jag saknar en egen häst.

Jag insåg inte vilken lyx jag hade med Pärlan, fören det försvann. Jag kommer inte inse vilken lyx jag har hos Sussie, fören det försvinner. Hur som helst, jag saknar att ha egen häst.

När man har egen häst, kan du göra vad du vill, när du vill. Så länge inte hästen tar skada av det. Du kan välja att rida ut mitt i natten, du kan dra en galen galopp på en väg, du kan bada, simma, busa och leva livet. Du kan hoppa när du känner för det, eller ta en ridtur varje dag om du så vill.

Fördelen som jag har uppe hos Sussie är att jag har en tränare att idskutera med när jag vill. En person som känner hästen jag sitter på. Jag ride välskolade hästar och jag lär mig så galet mycket! Nackdelen är att jag förlorar allt det där med att vara hästägare. Jag förlorar känslan av frihet. Den känslan som slog emot mig när jag satt på Morinas rygg i måndags.

Jag skulle inte vilja byta bort livet hos Sussie, jag skulle bara vilja göra ett tillägg. En till häst att rida, som jag kan busa runt på, lära mig på och leva livet med. En egen häst/medryttarhäst att vara fri med.


Dagen.

Jag och mamma har slösat massa pengar idag, på garn! Mamma ska sticka en tröja och en krage/halsduk till mig. Supermysigt!

Vi fick fixat det vi skulle på banken, så nu kan jag äntligen börja betala räkningar via internet. Haha, vad vuxet det låter! Men, gissa om det känns skönt? Jag kan även flytta pengar till andra konton.

Pyzen och Pip är fortfarande inte kompisar. Jag börjar undra hur bra det här är egentligen. Pyzen är inte sig själv. Förut hittade jag honom när han låg och tryckte under sängen. Alla som känner honom vet att det är suuuper olikt honom.


Den som tittar noga kan se två katter. Pyzen i förgrunden och Pip i bakgrunden.


Väntandes.

Jag sitter just nu och väntar på att mamma ska komma, så vi ska iväg till banken Thimbs, Ö&B, Soluret och lite anrda småställen. Det blir ne dag på stan med mamma idag helt enkelt. Mysigt!

Jag överlevde natten, b¨da katterna överlevde natten och jag hoppas de kan överleva dagen också. Pyzen vill busa med Pip, men Pip bara morrar och tycker han är skitelak!

Just nu håller jag på att försöker uppfostra Pip och förklara för honom att man inte får vara på köksbordet. Lättare sagt än gjort med den katten, men förhoppningsvis kommer han snart ha lärt sig vad som gäller.!

Jag är för liten!!

Nu sitter jag i Alingsås, i lägenheten där. Pyzen går runt och berättar för Pip att han äger lägenheten. Han är äldst, tjockast och var faktiskt här innan Pip ens flyttade in. Alltså äger han den!

Mamma och Buff är påväg hem till Titania. Undrar hur det mötet kommer gå. Helst hade jag ringt tillbaka mamma, fått följa med och aldrig lämna Vårgårda. Men, det här kommer säkert bli superbra. Bara jag vant mig. Imorgon sover jag antagligen hemma igen, beroendes på hur det går med katterna..

Inga löften.

Jag har vaknat och äter frukost. Om en stund är det moppen som gäller. Ikväll kommer jag och Pyzen flytta in till Alingsås, i alla fall för en natt. Eller, Pyzen kommer flytta in för ett år och jag också. Fast, jag kommer ju pendla mellan Vårgårda och Aöingsås.

Jag tänker inte lova något om en uppdatering under dagen, för det kommer säkert inte gå att fixa. Så, ni får ha det så bra. För det tänker jag ha :D

Fullt ös, som vanligt med andra ord.

Jag har kommit hem. duschat och sitter nu här.

Efter Sussie åkte vi till stan en sväng och sen till Emanuels lägenhet för att städa lite till Undra när jag kommer sluta säga Emanuels lägenhet och se den som min? Iofs, den kommer aldrig bli min..


Det var ne riktigt härlig dag hos Sussie, precis en sån dag jag behövde. Jag och Sussie gav oss ut med Morina och Mille. Morina gjorde en helomvändning när vi mötte en travhäst med sulky. Annars var det bara frihet och glädje varje sekund på hennes rygg. Jag växer när jag är där uppe!

Egentligen har jag inte en aning om vad jag ska skriva om. Jag mår bra, otroligt bra. Samtidigt som det är ett stort kaos inne i mig. Jag ska flytta hemifrån och imorgon sover jag antagligen första natten i Alingsås..


Fina, fina Morina.
Jag borde försöka få nya bilder, haha.


Godmorgon, godmorgon.

Jag är trött idag, eller var i alla fall det när jag tvingade mig själv att vakna! Jag har i alla fall lyckats fjäska med min mamma, så hon kör mig till Sussie idag. :D

Två av påsarna med täcken ska med och tvättas, kände inte riktigt för att ta dem på moppen. Ska bli otroligt skönt att få undan lite till av alla Pärlans saket. Ska se lite vilka täcken jag tänker sälja också. Blir nog några av dem i alla fall.

Nu ska jag ta på mig kläder, packa ihop det sista och sen åka. Sköt om er idag, så ska jag försöka uppdatera senare under dagen.

Shrek 4 :)

Jag har nu kommit hem från bion. Det var en riktigt mysig film, som bjöd på en del goda skratt. Jag och Emanuel konstaterade i alla fall att det är Åsnan och Mästerkatten som gör hela filmen så otroligt rolig.
Jag tänker helt klart köpa filmen till min Shrek-samling när/om den släpps på dvd :D


Nu tänker jag byta kläder, plugga in min mp3 och ge mig ut och cykla. Tankarna behöver göras, jag måste göra mig redo och ställa in mig på att jag under veckan kommer flyyta. Flytta från Vårgårda, flytta från mamma, från tryggheten här. Flytta till Emanuels lägenhet, stå på egna ben, bygga en ny trgghet och klara mig själv. Det är mycket att ta in helt enkelt.

Paus i allt.

Vi har precis ätit, Emanuel håller på att fixa med något och jag tar ne paus. Mamma har åkt tillbaka till jobbet och jag gör ingenting, haha. Vi har fått möblerat om i alla fall, så nu ska Emanuel titta igenom massa papper innan imorgon.

Jag ska strax ta och byta kläder, för att sen ta oss bort till bion. Det ska bli härligt!


reklam, Lägenhet, Möblering, Bio.

Jag tänkte mest berätta att det inte kommer bli så mycket uppdatering idag. Om en stund drar jag inte till Alingsås och Emanuels lägenhet. Eller, först ska jag och mamma köra sista reklamen. Hos Emanuel ska vi möblera om och vid kvart över fem är det bio som gäller. Närmre bestämt Shrek 4 i 3D. Helt klart min typ av humor!

Morgonmys.

Pyzen har sovit på stallsakerna under natten. För er som inte känner honom så kommer han från Alingsås RyttarSällskap och har alltid älskat allt som luktar häst.

Nu, när jag verkligen borde gå upp för att diska och fixa här hemma. Då har han lagt sig på min mage och vägrar gå här i från. Jag har försökt lyfta honom lite fint, precis som jag brukar. Nejdå, en halv millisekund senare är han tillbaka på samma plats. Älskade sötnos.

RSS 2.0