Life is good!

Livet är riktigt härligt just nu. Skulle jag falla ikväll, då tar jag fram mobilen, läser smset och börjar le. Det är galet, vilken tur jag har fått egentligen. Jag är lycklig, så är det bara!

Nu ska jag stänga ner datan igen, kolla klart sista avsnittet Stallkompisar på dvd 4, sen sova.

Planer.

Jag har planerat min kväll och det verkar bli ganska härlig faktiskt. Först vika reklam, vilket kommer gå snabbt, snabbare, snabbast. Det är bara 4 utskick att vika denna veckan :D
Efter det tänker jag fixa en god, onyttigt nyttig kvällsmat, krypa upp i min säng och titta på film. Sen sova, då jag tänker gå upp tidigt imorgon och göra något ovettigt innan jag och Coffe kör reklam.

Jag tycker det låter härligt, ikväll ska vara min kväll. Det lovar jag er.

5 sätt att sabba en ridtur.

1. Ät inte ordentligt
2. Snappa inte upp små tankar osm flimrar förbi, utan tro att tålamodet kommer hålla.
2. Tro att det har skett under och försök trava på en äng, vilket hästen aldrig klarat innan.
3. Försök trava på en volt, utan stigbyglar.
4. Fortsätt kämpa, trots att tankarna berättar att det inte är någon idé.
5. Ge upp, men fortsätt vara irriterad.

Att jag aldrig ska lära mig att sluta när det faktiskt funkar bra! Utan tro att det ska hålla i sig, trots att jag innerst inne vet att det är då det kraschar. Det är irriterande och jag blir bara mer irriterad, för jag låter irritationen gå ut över Pärlan. Invecklat, men jag hoppas ni förstår?

Det är tur att jag har världens bästa Pärla, som förlåter och förstår. Trots att jag själv inte klarar det. Min fina, fina Busa.


Godmorgon.

Min mageä r jättehungrig och mina mckor har inte tinat än, magen för bara hålla sig några minuter till!

I natt drömde jag att jag var på Liseberg, med klassen jag gick tillsammans med upp till sexan. Det konstiga var att det fanns en stor badbassäng där. Jag hade mobilen i fickan och lyckades ramla i, smidigt va? Fick panik för att mobilen blev vatten skadad och ville inget hellre än att åka flumride efter det. Plus att jag fick ryck på en annan tjejs mobil, bara för att den hade touch screen, när jag skulle messa mamma.

Ibland är drömmar riktigt knepiga. Vad drömde du i natt?

Lycka, att leva.

Pärlan gnäggade vid öppningen idag, sötnos. Även om det mest berodde på att hon ville ha mat. Jag berättade för henne att vi först skulle ut en runda, hon svarade då med en hummande gnäggning. Precis som att hon tyckte det var ett bra beslut.
Hon fick på sig hacket idag, utan sadel och jag hade jeans. Det måste varit en avslappnad syn, för det var avslappnat att sitta på henne rygg idag! Vi ar ute i 40 minuter, höll oss mest till skritt (blev en kort galopp) och satsade på långa tyglar. Pärlan skrittade mesta delen av tiden, tog passkritt någon gång då och då, men i största allmänhet var hon helt avslappnad och bara strosade på. Kolla runt sig och höll koll på allt som hände. Någon stund då och då satte hon in bakbenen under sig och bar mig riktigt bra.

Det var en härlig stund där på Pärlans rygg. Alla problem var så långt borta och jag kände att världen tillhörde oss just då. Det var våran tid att få koppla av, finna energi och leva för en stund. Jag njöt av att kunna hålla tyglarna med en hand, ha den andra hängandes och klappa Pärlan när jag ville. Pärlan njöt av att bara gå, få röra på kroppen efter gårdagen. Min fina bus!


Efter stallet körde mamma upp mig till Sussie, då jag skulle kolla lite saker med henne. jag blev fast längre än väntat (såklart) Men det var härlig att vara där den korta stund det blev. Lördag - Söndag sover jag i lägenheten, så det blir Sussie på söndag trots allt. Det är härligt! Dock vet jag inteh ur jag ska få ihop helgen ordentligt, men det ska nog gå.

Matematik D-kurs.

Jag kom ett halvt tal, innan jag insåg att matten är för svår utan hjälp av lärare. Härligt att ligga efter i ett sånt läge. För det betyder att jag kommer ha dåligt samvete för att jag inte kommer ikapp, som jag hade planerat, även om jag inte kan. Jag tycker inte riktigt om matte för tillfället..

Härligt!

Klockan är fem i sex och jag är hemma! Så här tidigt har jag inte varit hemma på en evighet ungefär. Just nu sitter jag och äter mat och om en stund blir det matteplugg. Efter det lovar jag er ett inlägg om dagen med Pärlan. Ni får hålla er en stund till :)

Hoppar du, hoppar jag.

Jag vet inte var jag ska börja, kanske med att påpeka att Pärlan är superbra?!  Vi var med på hoppträningen idag och Pärlan skötte sig kanoners! Dock blev det ne avflygning, men jag kunde inte låta bli att skratta. Vi skulle hoppa som en U-sväng, med ett hinder vidd varje sida. När vi skulle hoppa honder nummer två kom vi ur balans och Pärlan vägrade, vilket inte jag gjorde. jag fortsatte rakt in i hindret och ja, det var en syn ;)

Jag kan inte låta bli att bli stolt över Pärlan dagar som idag. Galopperna satt, båda två! Traven satt större delen av tiden och hon skrittade rent allt som oftast. Hon blir starkare och starkare i alla gångarterna. Min fina flicka. Jag älskar dig.

Just nu sitter jag i sadelkammaren, tuggar...

Just nu sitter jag i sadelkammaren, tuggar i mig ett äpple och ska strax plugga. Allt är packat, stallet är fixat och jag har inget mer att göra. Det är svenskaplugg som gäller, då vi har inlämning imorgon. Imorgon är det också engelskanationella, skriv delen. Jag vill inte! Svenskaplugg var det ja, vi hörs senare :)


Jag är i stallet nu. Hästarna har fått ...

Jag är i stallet nu. Hästarna har fått lunch, musiken är startad. Nu ska jag byta tröja och sen köra ett race med mockning, mat och vatten. Efter det packa och sen plugga. Mamma kommer kvart i fem, då ska jag äta, fixa Pärlan och sen är det träning som gäller.


Let's go for it!

Jag är redo för en ny fullspäckad dag. Jag har hunnit plugga lite nu på morgonen, men långt ifrån så mycket som jag skulle behövt.. Det blir skola, stall, plugg, träning, stall, plugg, sova. Det låter som en fantastisk dag och jag längtar efter helgen!

Nu ska jag vänta ett par minuter, så min mp3 hinner få lite mer batteri, sen promenera till skolan. Idag är det PA-redovisning, så vi har ne lugn eftermiddag. Egentligen är det bara kemi som är vanlig lektion, hääärligt!


Bättre sent än aldrig.

Idag har verkligen varit en bättre sent en aldrig dag. Jag kommer till och med komma i säng senare än planerat!

Stefen kom lagom till sju och Pärlan blev skodd. Pärlan skötte sig strålande, med Stefans ord. Dock hadeh an lite trassel med framhovarna, för att få till skorna riktigt rätt.
Sussie svarade lagom runt halv tio. Det blir träning imorgon. Jag och Pärlan sla få skutta denna veckan också, hej vad det kommer gå! Min häst har inte blivit riden ordentligt sedan i lördags. Vi kommer ligga i kurvorna, jag kommer vara dörädd och lycklig om vartannat. Sussie kommer påpeka om halvhalter och att våga hålla om. Allting kommer vara precis som vanligt och jag älskar det!

Nu har jag ett mail att svara på, en dusch att besöka, kvällsmat att äta och en säng att spendera ett par timmar i. Ni får sköta om er och ha det så bra :)

Plugg, plugg, plugg.

Nu har jag legat på ett täcke utanför stallet i båda en halv evighet. Mina matteböcker har hållt mig sällskap och jag fattar ingenting av vad jag försöker räkna.. Jag har i alla fall kommit lite längre, men än är det mycket kvar. I alla fall en sida. Stefan hade lämnat meddelande på mammas telefon och sagt att han skulle bli försenad till sju. Varför händer alltid allt mig?! Jag har inte fått tag i Sussie, så jag vet inte om det blir träning imorgon.. Moppen är helt trasig i bakdäcket, så vi får se när den rullar igen. Det kommer bli ett 13 timmars pass idag igen och min kropp kommer inte orka så länge till. Nu ska jag sluta klaga. Det är i alla fall underbart väder och jag har en häst som är superhärlig. Plus att jag om två veckor är i Smögen och fotar!

I väntan på hovslagaren.

Jag och Pärlan går ute i solen. Pärlan betar och tycker livet är fantastiskt. Jag småfryser i blåsten, men njuter ändå. Pärlan lyckades precis fastna med manken under en trädgren, smidigt va? Pärlan är blivit superfin att longera! Lyssnar på rösthjälperna, går bra i båda varven och är allmänt fin. Duktig skrutta!

Jag saknar dig.

Jag öppnade min engelska grammatik bok. Ut ramlade ett papper som fick hjärtat att knyta ihop sig. Det gjorde ont att läsa och tankarna flyger tillbaka till förr. När det var Rebecka&Inca som stog i alla böcker, på alla papper. När tiden var min och Incas. Min bästa Inca, den bästa vännen jag kunde fått. Jag älskar dig, jag saknar dig.

Godmorgon.

Jag lyckades ta mig upp i morses, eller upp och upp. Jag lyckades vakna, ta upp en bok, läsa, fixa frukost, ta med frukosten till sängen och äta. Men jag har i alla fall inte försovit mig. Det är bra gjort tycker jag :)

Idag kör jag på en fullspäckad dag igen, då Pärlan ska skos vid fem. Så jag får ta bussen till stallet, plugga medan jag väntar på Stefan och sen försöka få moppen att samarbeta på vägen hem..

Nu är det dags att dra mig mot skolan. Ska försöka hålla er uppdaterade genom mobilen idag :)

Uppochner, framochbak.

Det blev en galen dag, som jag egenligen inte vet om jag trivs med eller inte. Det började med skola, sen blev det Sussie. Där jag var fast fram tills helv sju, då jag lyckades glömma moppenycklarna på skrivbordet.. Efter Sussie blev det Pärlan. Sen tillbaka till Sussie för att hämta moppen, osm fått punka på bakdäcket. Köra tillbaka till Pärlan, ställa moppen där och sen ta mig hem.

Lite lagom snurrigt och idag blev det minst 14 timmar borta igen, men jag trivs när det är så. Jag är helt slut i både kropp och psyke, men jag mår bra för det. Jag vet lixom var jag hör hemma, även om jag tänker försöka ta lite paus. För att uppskatta det mer när jag kommer tillbaka.

Nice fick sitt föl imorses! Det blev ett hinstföl som har fått namnet Love me tender. En så otroligt söt liten parvel, så man kan inte låta bli att fastna för honom. Lilla, lilla Love. Det ska bli spännande att se honom växa upp :)

Jag är inte ledsen.

Världens sämsta uppdatering igår, men jag tänker inte säga att jagä r ledsen för det. För det vore att ljuga.
Det blev ett fjortontimmars pass igår, nej, 14,5 ;)  Heeeela dagen spenderades hos Sussie och jag mådde så otroligt bra. Linda var underbar och ställde upp och tog Pärlan. Tack!
Jag är glad att jag får lov att dela livet hos Sussie, med alla andra där. Som sagt så måste man vara halvgalen för att passa in och det funkar utmärkt för mig vill jag lova.

Nu ska jag äta frukost, titta runt på interneto hc plugga lite till innan jag drar mig mot skolan.


Godmorgon.

Jag är vaken, sedan en timme tillbaka ungefär. Jag har hunnit äta frukost, mysa med Pyzern, läsa och titta på "Anna Anka söker assistent." Jag känner mig så otroligt patetisk när jag tittar på det, men sak samma..

Nu ska jag packa det sista, blanda bensin och sen åka iväg mot Sussie. We like it!


Freeeeeescht.

Jag är nyduschad och sitter för en gångs skull med min morgonrock på mig. Jag trivs egentligen inte i morgonrock, om det inte är någon annans, haha. Jag snodde alltid Emanuels, så han köpt en till mig i julklapp. Min bror är söt!

Jag har stekt kyckling, som ska skäras i småbitar när den svalnat och göra sällskap med sallat, pasta, majs och gurka i min pasta/kycklingsallad jag ska ha med imorgon.

Nu ska jag äta mina supernyttiga mackor och titta på Svenska Hollywood fruar. Sen blir det sova, imorgon är det tidig morgon och Sussie osm gäller :D

Äckligt var känslan.

Jag känner mig äcklig! Jag duschade inte igår och har inte duschat än idag, det blir så fort jag skrivit klart. Jag är van att duscha varje dag, men orkadei nte igår. Nu känns det osm att jag har ett centimeter tjockt lager av smutso ch svett liggandes på hela mig. Äckligt, jag vet, men det blir så när man är van att duscha varje dag.

Rapport från Pärlisen.

Pärlan var duktig idag, trots att hon hade massa energi. Hon skrittade faktiskt i form en bit, i riktigt form, med riktig skritt! För oss var det stort. Traven satt stundtals, inte formen, utan traven. Hon ville dra iväg i pass allt osm oftast och jag gör ju mina misstag då. Men vi kömpar på, dock har jag sänkt kraven fruktansvärt mycket!

Pärlan har ås långa hovar nu, så hon snubblar allt osm oftast under ridningen. Det har varit så mycket annat som snurrat, ås jag har hade helt glömt att hon skulle skos om för en vecka sedan ungefär. Som tur är kommer Stefan på tisdag, så fram tills dess är det lättare ridning som gäller och longering.

Pärlan har blivit superfin att longera nu! Det är inte alls samma diskussioner som det var förr, när hon ska byta varv osv. Det går framåt där och det är skönt.

Hela Pärlan blev tvättad med hibiskrub idag, så nu hoppas jag att alla småsår och så vill försvinna. Det hade hjälpt lite senast jag tvättade, hon var inte svullen runt såren i alla fall. Det är bra!

Kärleken från en flicka till hennes häst.







Jag älskar dig, mer än ord kan beskriva!


P <3

Jag letar efter energi för att byta kläder och puttra iväg mot världens bästa P! För hon är bäst, kommer alltid vara bäst och har alltid varit bäst. Så är det bara.
Igår låg det ett mail i inkorgen och jag vet inte riktigt vad jag tyckero m det, men det känns inte rätt. Så hon kommer inte flytta, inte dit i alla fall. Annonsen är ändrad, det står inte längre att jag kan tänka mig att låna ut på foder. Jag har också bestämt att jag ger henne en månad ute på annons, sen får vi se vad som händer.
Nu ska jag stänga ner datan, byta kläder och puttra iväg.


Woho!

Reklam är klar, för denna helgen. Fattar ni hur skönt det är?! Klockan är kvart över tolv, lördag förmiddag och reklamen är färdig. Niiiice! Så, nu blir det plugga idrott, äta och sen till stallet. Idag står det nog uteritt på schemat och jag har redan planerat vilken runda jag tänker rida ;)

Plugga var det ja. Någon som vill göra det åt mig? :D

Vi möts igen.

Nu har jag fixat bort det enorma diskberget osm fanns i köket, jag bara vifta med trollspöt så försvann det. Jag har ont i magen. Ont i magen hade jag redan innan jag trollade bort disken, som iofs skedde med vatten, diskmedel och en svamp.. Jag är en såndär icke naturvänlig människa osm diskar under rinnande vatten, medan mamma är duktig och tappar upp vatten i diskhon innan hon diskar..
Mitt magont vill inte släppa, så jag ska snart krypa ner under täcket för att bli ordentligt varm. Då lovar jag att det släpper :)

I love you.

Det blev en snabbis i stallet, med att fia mat, mocka, fylla vatten, sopa och släppa in hästarna.
Det är så mysigt i stallet, när hastarna står i sina boxar och tuggar sitt hö. Det är då jag njuter förfullt av att vara ne dal av hästvärlden. Jag kommer sakna lugnet som sänker sig över stallet när hästarna går inne, när jag väl står utan Pärlan. Det kommer bli tomt, på så många håll. Just därför njuter jag extra mycket nu.


Arbetat klart för idag :)

Nu har jag äntligen vikt färdigt reklamen! Fråga inteh ur lång tid det tog, jag har verkligen inte en aning. Men tid tog det allt. Det var elva utskick att vika, vilket är myyyyyycket. Nu är jag helt slut i båda armar och ryggen. Underbart när man har ett stall att fixa kvar ;)
Jag släpper in hästarna ikväll, det är mys på hög nivå! Kanske följer kameran med också, vi får se.

Don't tru this at home!

Halvvägs hemma kom jag på att jag glömt kameran i skolan, som jag tänkt låna över helgen. Fick skynda mig hem, slänga in väskorna, hämta cykel och cykla osm en tok tillbaka till skolan.
Så lätt blev det inte. För att komma till skolan måste jag korsa en "trafikerad" väg. Precis när jag ska över, kommer ne bil och jag tvingas tvärnita, trodde jag. Jag hade glömt att våran cykel inte har fungerande fotbroms längre, så jag kraschar rakt in i en vägskylt med ena handen. Mina händer gjort oooooont nu kan jag lova!

Duktigt rebecka.

Jag har pluggat. Hörde ni?!  Jag har skrivit instuderingsfrågor till idrottsprovet på måndag, så nu är det bara att plugga på dem. Jag har även fixat klart loggboken till fotoprojektet, så jag kan utan problem lämna in det imorgon.
Nu ska jag slappa en stund, sen ner och handla till fotoresan imorgon. Jag vill ju ha fixa med mig ;)

I'm back!

Nu har jag landat hemma. Tanken är attj ag ska duscha, plugga, äta och sen sova. Jag gissar att det kommer bli duscha, data, äta, data, sova. Jag är inte särskillt bra på det där med att hålla mig till planerna helt enkelt..

Pärlan var duktig idag. Jag satte inte så höga krav, utan mest att vi skulle ut för att hon skulle få röra på sig. Jag släppte allt vad form heter och lät henne gå i sin passkritt om hon nu ville det. Dock fick hon inte lov att dra iväg, utan fick finna sig i att gå lugnt.
Hon tyckte det var jobbigt att klättra och hade svårt med v.galopp när vi sedan red ut. Inte ås konstigt egentligen, då hon fått jobba på riktigt rejält efter 6 gånger lätta och 6 gånger svåra backen. Så jagä r nöjd med henne idag, eller jag är nog mest nöjd med mig. För att jag lyckades hålla humöret uppe, trots att jag var påväg att tappa det någon/några gånger.

Stalldax.

Nu har jag ätit lagad mat för första gången på en evighet känns det som. Alltså verkligen hemmalagad mat. Ris, sås och kött - mat. Annars har det blivit att värma i micro, eller typ kött på macka eller något sånt, ´men idag kände jag inte för det..
Jag har hunnit plugga och är nästan ikapp. Jag har hunnit börja med diskberget och nu tänker jag bege mig mot Pärlan. Där blir det att ge oss ut i klätterbacken, det är på tiden. Vi hörs om ett par timmar. Var rädda om er :)

Hej skolböcker.

Jag kan inte låta bli att undrah ur lärare tänker ibland. Vi ska vara klara med sida 239 i matten idag. Vi börjadepå  sida 233 i måndags, hade inte matte i tisdags och hade prov igår. Smart där Klas, smart.
Egentligen är jag inte chockad, men detä r frustrerande att vilja liggai  fas, men inte riktigt få tiden att räcka till..

Nationella muntliga engelskaprovet är gjort nu, kändes ganska okej. Skönt det! Svenska inlämningen är gjord och mailad. Nu är det matten som ska jobbas ikapp, kemi som ska göras till tisdag och idrott som ska pluggas till måndag. Helst ska jag hinna leva också. Men, jag trivs faktiskt ganska bra med livet trots allt, det är lixom skönt.

Nyfiken i en strut.

Jag fick precis en insikt. Jag har inte en aning vilka ni är som läser/följer min blogg. Jag vet bara antalet och jag kan gissa mig fram till några.
Men släng gärna in en kommentar och berätta vem du.

Dagens träningspass.

Eftersom det var träning igår och Pärlan oftast brukar vara både trött och stel dagen efter träning, så brukari nte ridningen gå särskillt bra. Istället valde jag att longera henne idag, så hon fick röra lite på musklerna, utan någon ryttare på ryggen.

Det var helt klart ett bra beslut och det gick riktigt bra. Hon var lyhörd för att sakta in, bryta av, öka och byta gångarter.  I början ville hon helst springa på och lyssnade inte riktigt när jag bad henne att sakta in. Efter något varv, började hon lägga fokus på mig och kortade upp steget och lyssnade. Hon gick bra i båda varven och jag har så gott som glömt vilket osm brukar vara det svåra longeringsvarvet. det är härligt. Det är ett stort steg framåt för att vara mig och Pärlan.

Min fina busa. Vi är inte alltid på topp, men vissa dagar klaffar det. Det är dem dagarna jag kommer bära med mig, plocka fram när jag i framtiden saknar dig. Det är dagar som idag som kommer ge mig styrka att kämpa vidare med andra hästar.
tack för att du bygger upp mig, samtidigt osm du bryter ner mig. Jag älskar dig.

Galna Pärlemorbus.

Träningen igår gick riktigt bra. Vi fick ta några skutt och nog känns det att jag inte hoppat ordentligt på en evighet! Pärlan skötte sig bra, men gjorde jag någon tabbe, ja då vägrade hon. Jag förstår henne, för är jag osäker så blir ju hon också det.
Hon fattade båda galopperna på volten. Hon är svagare i vänsterbak, men det går att träna upp. Den älskade, älskade hästen. Hon gör verkligen så gott hon kan.

"Du har inget att stressa för." Orden sitter kvar och dem är sanning, rakt igenom. Så nu är Pärlan på annons. Det är det bästa, sen får vi se vad som händer, det kan bara tiden utvisa. Jag kommer i alla fall stå utan häst ett tag framöver, för att samla kunskap.

-

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=342311

Jag kommer alltid älska dig, min fina flicka. Du är världens bästa, men inte den bästa för mig.

Utflykt.

Jag och min moppe är oslagbara, så är det. Den gör vad jag ber den om, utan att bråka. Vi tar oss dit jag vill, även om det gärna hade fått gå snabbare.

Idag blev det i alla fall en utflykt som vi inte planerat från början. Vi tog oss till Sussie. Moppen kunde vägen utantill och jag kunde låta tankarna flyga, snurra och känslorna förvirra mig. Det blir träning imorgon, tack och lov. Och jag kom därifrån med ny energi.

Jag och min moppe, vi känner varandra väl nu. Och nej, jag skulle faktiskt inte klara mig utan den..

Sanningen.

Jag kan inte sluta undra om det är jag som rider dåligt, Pärlan som är svårriden eller om det är en mix?
Eller om det helt enkelt är så att vi inte funkar ihop längre..

Gråten och frustrationen över att ridningen inte ville funka låg under ytan hela ridturen idag också. Dock lyckades jag hålla det någorlunda i schack och vi kom hem utan allt för mycket bråkande. Jag inser verkligen att sälja är rätt beslut, för ingen av oss mår bra av sånna här ridturer.

Allt jag önskar är att ridningen kunde gå tillbaka till samma lättja och glädje som det var förut. När lycka var en hon satte galoppen. Att spränga ljudvallen tillsammans, men jag har fått känna på annan typ av ridning. Vilket gör att den glädjen inte år att locka fram igen, tyvärr.
Jag önskar tiden gick att vrida tillbaka, även om jag innerst inne vet att jag var lika frustrerad på henne då. Fick samma utbrott på henne då. Levde med samma dåliga samvete då som nu, bara att jag inte orkar bära det längre..
Min fina, fina Busa.


Stallet next.

Nu har jag pluggat, lagat mat och ätit. Så detä r dags att byta om och puttra iväg mot stallet. Vi hörs om några timmar.

Engelska in my heart?

Nu har jag fixat ett argumenterande tal på engelska, om att plocka bort åldergränsen på alkohol.
Det är så inte mig, men ganska roligt ändå. Talet är inte långt, men det är skrivet och jag har med det som ska vara med. Nu ska jag sätta mig och jobba med förberedelserna inför nationella i engelska b. Inte lika roligt, men behövligt. Jag gjorde inget under lektionerna förra veckan, så nu tänker jag ta tag i det. Gör jag det nu, kan jag slappa på lektionen imorgon ;)

Vet ni vad som är lite skrämmande? Min mobil har varit tyst hela dagen! Trots att jag skickat meddelande har jag bara fått typ ett svar? Läskigt!

Älskade Bus, du kommer alltid bo i mitt hjärta.

Som sagt, jag har så gott som bestämt mig till 100% att sälja Pärlan. Det är ett hårt och jobbigt beslut, för jag älskar henne så otroligt mycket. Men, någonstans inom mig, har jag insett att det faktiskt är det bästa. Pärlan behöverk omma till någon med den kunskap jag saknar, någon som har tålamod att lära henne mer. Jag behöver samla på mig mer kunskap för att en dag kunna stå med en ny häst. Så det här kommer bli det bästa, för oss båda, även om det kommer bli jobbigt att genomföra.

Jag vet att Sussie kommer hjälpa oss igenom. Hon har funnits med från första början, hon fick tanken om att sälja att slå rot. Hon hjälper till med annonsen, jag kommer tvinga henne att hjälpa till med säljningen och hon har lovat att finnas där när Pärlan väl är såld. Jag vet att jag får komma dit när jag vill, för att samla energi till livet, för att plocka på mig mer kunskap och för att leva.

Jag ser ingen annan utväg, inte när detä r fler motgångar än framgångar på hemmabanan. Även om träningarna går bra, så funkar det aldrig riktigt till 100% väl hemma. Igår var andra ridturen på 3-4 dagar som slutade i tårar, för att inget gick som det skulle. Jag orkar inte det längre, jag har inte kunskapen för att kämpa vidare. Jag inser det ännu mer när jag sitter på Sussies hästar.

Jag ber er att inte dömma, jag dömmer redan mig själv. Jag ber er att inte vara hårda, men inte tycka synd om mig heller. Jag gör redan allt det där. För jag skaffade inte häst för att sälja, jag skaffade häst för att kämpa, utvecklas och leva livet med. Det blev inte så, nägonstans misslyckades jag, redan i början. Jag hade aldrig all kunskap som behövdes och nu är det så tydligt, så jag dömmer mig själv. För jag borde insett...

Jag har inga ord för tillfället, men jag...

Jag har inga ord för tillfället, men jag har bestämt mig. Till så gott som 99,9% har jag bestämt mig. Pärlan kommer att säljas, så snart som möjligt. Sussie hjälper till att skriva annonsen och jag kommer få vara hos henne hur mycket jag vill. Det är ett tufft beslut och det kommer bli ett helvete att genomföra, men det kommer bli bäst såhär, för alla..


På tiden att flytta på sin tjocka rumpa.

Nu sitter jag här igen, men borde vara påväg till Sussie. Jag hade sovmorgon idag och vi börjar först vid nio. Jag måstei n på Hemköp och köpa något att äta till lunch/middag innan jag åker, så detä r på tiden nu :)

Hur dagen ser ut hos Sussie har jag inte en aning om, men jag planerar att hinna rida Pärlan idag igen. Hon var ganska fin igår, så vi får se hur dagens tur blir.

Lycka.

Just nu är jag för trött för att få ur mig ett enda vettigt ord, men jag är lyckligt trött. Jag fick mina timmar hos Sussie, vilket var precis vad jag behövde! Imorgon kommer jag vara tillbaka där och jag kan inte låta bli att le.

Jag fick en timme på Hajens rygg idag. det var härligt att vara tillbaka och jag hittade lite fler knappar denna gången. Formen fanns ingenstans, eller kanske någon meter då och då. Men vi busade loss i skogen, var fria för vinden och levde livet en stund båda två. Vi njöt av att vara fri från alla krav och jag kunde inte låta bli att le, stort.

Jag kan inte sätta ordentliga ord på vad jag känner när jag är hos Sussie, det måste upplevas för att man ska förstå. Men jag lever där, jag är fri, jag är lycklig. Jag mår bra där, bättre än någon annanstans.

Godmorgon kaos?

Jag borde inte lagt mig igårkväll, suck. Jag vaknade mitt i natten av att min tand bultade och verkligen gjorde ont. Jag kunde inte somna om fören jag hade tagit en alvedon och intalat mig att den verkligen hjälper.
Nu på morgonen vaknade jag med magknip, men det struntar jag i. Dags att fixa frukost tnkte jag och började koka mjölk till gröten. Tror ni inte mjölken är för gammal så den blir superäcklig när den blev varm? DFet fanns knappast någon yoghurt, men nu har jag fått i mig lite i alla fall.

Jag hoppas verkligen inte dagen tänker fortsätta såhär, för då gömmer jag mig i ett hörn  någonstans, jag lovar!

Välkommen hit John Blund.

Jag är hemma från stallet, nyäten och nyduschad. Med andra ord, jag är redo för sömn. Imorgon ringer klockan tidigt och det känns så galet bra! Jag är lycklig, för jag vet att det väntar 40 minuter på moppen. 40 minuter på moppen är bra, för det betyder att jag sen kommer stiga av moppen, på stället där jag trivs och känner mig som hemma. Stället där jag mår bra och njuter av varje minut.
Jag kommer tillbaka, precis som jag lovade.

Sova var det ja. Med andra ord, stänga av datan, släcka ljuset, sätta alarm på mobilen, kolla om det finns nya mess, ta av glasögonen och blunda.
Vi hörs imorgon, hoppas ni sover sött i natt :)

Stallet nästa.

Tur är det att Sussie inte ser mig just nu, då hade hon suckat och skrattat samtidigt tror jag. Jag har dragit på mig dagens stalloutfit. Nämligen Sussietröjan, linne, dubbla strumpor och mjukisbyxor.
Det är mjukisbyxorna hon skulle sucka och skratta åt, jag kan lova er. Specieltl då dem är mixade med Sussietröjan och allt ser bara stort och slappt ut. Men, jag trivs i det så det får hålla mig varm ett par timmar :)


Done!

Nu har jag vikt klart reklamen, nice. Så jag ska steka och äta en omelett, sen sätta mig på moppen till Pärlan. Det blir en lugn kväll hos henne, med rykt och putsning av utrustningen. Gör allt det där jag velat göra under hela veckan.
Imorgon ringer klockan tidigt och jag ler stort åt det.

Hmm.

Eftersom man säger havremoppe till häst, kan man då säga bensinpålle till moppen?

Övningar.

Här kommer det utlovade inlägget med övningar vi gjorde på träningen i onsdags :)



Vi började med travbommar på kortsidan. Det var ca. 6 meter mellan bommarna. Svårigheten här var att rida en så fyrkanting väg som möjligt. Att verkligen rida rakt fram föra, mellan och efter hindret. Min och Pärlans svårighet från början var att hon skulle hålla sig lugn, så vi fick bryta av till skritt mellan bommarnao ch skritta över sista. Övningen gjordes också i galopp av de andra, då med två galoppsprång mellan bommarna. Jag och Pärlan fortsatte med trav.
Bommarna låg ca. 3 meter innanför spåret på kortsidan, så det gick även att svänga mot spåret, om ni fattar? Övningen gjordes åt båda håll.


Till övning två hade bommarna flyttats ihop och höjts upp, så vi hade en oxer att hoppa över. Här gällde det fortfarande att rida på ett så fyrkantigt spår som möjligt, så vi fick fortsätta jobba med att komma rak mot, över och efter. De som inte kom rakt efter fick svänga mot kortsidan. Övningen går utan problem att göra i både trav och galopp och görs åt båda hållen.


Övning tre började med att komma mot ett räcke som hoppas ut mot hörnet, sedan göra samma sak, fast i andra varvet och mot andra hörnet. Där var det ett gult plank som hoppades ut mot hörnet. Här var det också fokus på vägen, att komma rakt efteråt och verkligen hålla ut.
Jag gjorde mina missar med att inte se vägen så ordentligt som jag borde och missade ofta att verkligen rida enda fram till hindret, men övningen var verkligen bra, då man fick tänka och rida en hel del.


Fjärde och näst sista övningen för min och Pärlans del började på samma vis som trean, men efter det gula planket la vi också in en oxer. Vi la ner den till en kryssoxer för Pärlan vägrade första gången på den, då den var ganska hög och bred tyckte hon.
Här var det fokus på ridninen mellan hindrena och även vägen.


Sista övningen blev en liten bana på tre hinder, med sex språng totalt som Sussie satte ihop under tiden som jag red. Det började med räcket hoppandes ut mot hörnet, sedan det gula planket. Efter planket hoppade vi kryssoxern och ut på fyrkantsspåret. Hoppa räcket, ut ur hörnet, ner till gula planket och sen upp på kryssoxern igen.

Alla övningar går att göra i såväl trav osm galopp, helt beroende på hästens utbildningsnivå. Det var väldigt mycket fokus på väg och att kunna rida hästen mellan hindrena också. Det var inga jättehöjder, jag frågade aldrig om höjd och vill inte veta heller. Sussie la fokusen på att kunna rida ett "dressyrpass", med ett hinder som bara råkar komma ivägen. Alltså, det skulle inte vara någon stor grej för hästarna att bara skutta över :)


Stall Sussie Blomqvist.

Jag fnissar till vid tanken och kan inte sluta le. Jag tror faktiskt att jag är galen. Men jag är lyckligt galen och tänker låta det fortsätta så! Imorgonbitti ringer klockan riktigt tidigt och jag tänker gå upp ur sängen med lätta steg, för att göra mig redo för 40 minuter på moppen. Det kan faktiskt inte bli så mycket bättre.
med lycka bakom varje tanke och ord.

Skola.

Fysikprovet är gjort och jag kan inte annat än hoppas på att det gick bra. Fotoredovsningen är fixad, jag ska bara skriva klart loggboken, sen är det helt klart. Just för stunden njuter jag av att ta det lugnt en stund, för första gången sedan i söndags.

Jag ska fixa ihop bilder på övningarna från onsdagens träning, sen kommer dem upp här. :)

Hästhoppning

Nu ska jag koppla ner datan och krypa upp i en fåtölj med kvällsmat och titta på hästhoppning på SVT24. Ni missar väl inte det? :)

Sussieträning.

Jag lovade ju ett inlägg om gårdagens träning, så då borde jag ge er det.
Jag och Pärlan var i ridhuset runt fem över sex. Började rida fram, vilket gick lite sisådär. Efter mycket om och men fick jag i alla fall jobbat igenom henne någorlunda. Jag började bli lite smått irriterad/frustrerad/undrade över när Sussie skulle komma, då träningen skulle börjat kvart över och klockan var kvart i sex.
Alla som skulle vara medp å hoppträningen vid sju hade dykt upp och börjat rida fram, då kommer Sussie inhoppandes. Jag fick en öfrklaring om varför hon inte kommti tidigare och vi körde igång. Jag fick lite nya tips och Pärlan skötte sig riktigt bra. Hon tog v.galopp utan problem.

Efter en stund sa Sussie att jag skulle vara med på början av hoppträningen, fine tänkte jag och blev grymt nervös. Men sagto ch gjort, jag tog stigbyglarna och red ner till de tre osm skulle vara med på hoppträningen. Det var första gången jag och Pärlan hoppade ordentligt på över ett år! Trots det skötte sig Pärlan riktigt bra, även om jag som ryttare hade vissa svårigheter.

Om ni vill, kan jag fixa ihop lite bilder på vad vi gjorde för hoppövningar? Jag är i alla fall grymt nöjd hur hela träningen gick, även om det var riktigt kämpigt för mig och Pärlan i början när vi var ensamma i ridhuset.

efter 1,5 timmes ridning, alltså vid halv åtta, fick det räcka för mig och Pärlan. Vi var båda helt slut, men riktigt nöjda med oss själva. Extra härligt var att höra hur nöjd Sussie var med insatsen från oss som ekipage och framför allt mig som ryttare. Jag växte flera centimeter vill jag lova!

Skola, skola, skola.

Jag har nu pluggat fysik, haft nära till tårar, pluggat mer fysik, svalt ner tårarna, läst gamla nateckningar i fysik, fått aha-upplevelse och faktiskt trott att jag kan klara provet. Då la jag undan fysikböckerna.

Jag plockade av skrivbordet och satte mig för att koncentrera mig på fotoprojektet. Nio bilder som skulle klistras in i min fotobok, den sista bilden kommer på plats imorgon. Då den har krånglat och måste fixas till i datan och skrivas ut på nytt i skolan.. Jag är ganska nöjd med resultatet, men ser massa, massa småfel heeeela tiden. frustrerande, ja, men är man superpetig, så får man nog lov att skylla sig själv?

Dagen i stallet vill jag helst glömma. Jag avskyr dagarna efter en träning, för då faller vi. Eller, jag. Eller, ridningen går oftast åt helvete då. Jag tycker inte om det, inte någonstans. idag satt jag hulkandes, med tårarna droppandes, hängandes runt Pärlans hals. Hade något kommit förbi, bett att få köpa henne, då hade jag slagit till. För jag är trött, trött, trött, på denna ständiga kamp, med framgånger och tusen motgångar. Jag vet inte hur länge till jag orkar kämpa, faktiskt.
Min fina, fina Busa. Jag lovade henne att aldrig släppa taget, men jag har börjat göra det. Fina skrutt.

Stress, mjo visst.

Jag misstänker att jag denna veckan har pendlat mellan skola, skolbäcker, stall, plugg, data, plugg, Pärlan, sömn och skola. Lite mat har jaghu nnit med in i mellan också, iofs.
Men, har man fysikprov på fredag, så har man. Plus svenska inlämning, fotoredovisning och tre tusen skaer till, så blir det lätt så. Det skönaste är att jag tack vare två veckor hos Sussie har massa energi för att ha tagit tag i allt. Sen har det hållt sig tack vare att jag fortsatt vara igång. på tal om det, jag insåg precis att jag har hela stallet ida,g fuck, fuck, fuck! Med andra ord, nu måste jag dra iväg!

Det jag egentligen skulle säga var, jag vet inte riktigt när jag kommer ha tid att blogga ordentligt nästa gång, men jag ska se till att hinna något inlägg/dag :D


Fullsmäckad dag.

Som ni kanske märkt så har det inte blivit så mycket uppdaterande idag. Det beror på att jag först hade skolan och sen direkt till stallet. Klockan sex var det träning för Sussie som gällde och jag är nöjd, riktigt nöjd. Pärlan var helt sjuuukt grym!
Plus att jagn u har bestämt mig vad jag ska lägga ner massa, massa, massa energi att träna på. Sådeså.

Ni får en bättre rapport imorgon, hoppas jag. :)

godnatt.

Nu ska jag stänga ner för kvällen. Släcka ner rummet. Radera sms från dagen. Läsa smset som får mig att somna med ett leende på läpparna. Sova, helt enkelt.

Fina energibomb.

Jag testade att rida Pärlan med tvådelat idag, ett ganska bra beslut faktiskt. Hon gick att ta i, eller, det är svårt att förklara. Hon gick att jobba med, utan att hon knäppte av i nacken för att man kramade om tyglarna. Det kändes som ett bra beslut att testa i alla fall..

Sa till Sussie att vi kör på tvådelat på träningen imorgon också, vilket Sussie tyckte var klokt ;)  Hon lever efter filosfin att rida på så oskarpt bett som möjligt nämligen. Vi hoppas på att det funkar bra även imorgon, om inte annat vet jag att Sussie kommer stötta. Trots allt som hänt idag.

Pärlan var mer eller mindre ett energiknippe idag, som bara väntadep å att explodera. Nackdelen, när hon väl har exploderat så slutar hon inte. Då är det nästintill omöjligt att få traven att funka igen, eller klart det, men jag har stora problem med det.. Det brukar bli trav bak, galopp fram. Så, där har vi jobb framför oss..


Chock.

Just nu går jag runt i en glasbubbla och är ganska chockad. Sussie ringde förut och det har varit riktigt tubulent där uppe idag. En häst som fallit död ner vid longering och en av hästarna har åkt på och blivit halt.

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, jag kan bara konstatera att jag ville varit där. För det är där jag hör hemma, inte vid sidan äv. Speciellt inte när sånt här händer!

Godmiddag.

Jag har varit vaken i 1,5 timme och pluggat större delen av tiden. Jag känner mig duktig, faktiskt. Även om jag skulle behöva plugga ännu lite till. På fredag är det fysikprov och på torsdag är det svenska inlämning, så jag jobbar förfullt med det.
Hanna försöker få mig att erkänna att det är "Godmorgon" och inte "Godmiddag". Jag vägrar att ge mig, haha.

Jag tänker snart dra mig mot skolan, för att lämna tillbaka kamerorna jag lånat över praktiken och lovet. Efter skolan blir det Pärlan. Jag funderar påatt testa ett tvådelat, tjockt bett på henne idag. Vi får se lite vad jag känner för :)

Att lämna det ställe man älskar.

Jag blev förfrågad om jag skulle skaffa ny häst efter Pärlan, eller bara vara hos Sussie och lämna Bergstena. De var då det slog mig, när jag skiljs ifrån Pärlan, så skiljs jag också från Bergstena och allt vad hästlivet där innebär. Jag började livet som "hästägare" där, även om det bara var för en månad. Det är där jag har utvecklats massor som hästmänniska. Bergstena, där jag först växte upp hos min dagmamma, som sedan blev ett ställe att växa med hästarna.
Jag vet inte om jag vågar släppa greppet.

Rebecka.

Jag mår bra just nu, riktigt bra. Jag misstänker att det är ett blandning mellan solen och att livet rullar på utan större stopp.
Det är en härlig känsla, som är lite skrämmande också. Så här bra har jag inte mått sedan, aldrig? Jag njuter och suger på karamellen så länge den räcker. Skulle den ta slut, vet jag var jag kan få tag i nya. Det är härligt, på riktigt.

Älskade pucko.

Ja, för idag var hon ett pucko. Eller nej, egentlige inte. I grund och botten är det mitt fel. Hon travade inte i tvåtakt, fråga inte vad hon gjorde istället.. Egentligen vet jag varför. Jag tvingas rida i dressyren ett tagn u, fram tills Pärlan sår läkt. Och i den sadeln har jagi nte ordentlig balans, så jag tar balans i tyglarna, fel,fel,fel,fel! Hamnar jag ur balans, oavsett om jag tar den i tyglarna eller inte, så tappar Pärlan takten.
Vi jobbar på det, varenda ridtur.
Sen har jag otroligt problem med halvhalterna i trav också. Jag lyckas, så gott som, aldrig få till dem ordentligt. Vilket gör att Pärlan tar tillfället i akt och ökar.
Positivt med dagens ridtur var att hon tog vänstergalopp när jag bad om höger, med andra ord klarar hon vänster utan problem :) Hon har svårare att jobba i den, men hon fattar den i alla fall. Duktig pålle.

Jag vill ha onsdag och träning, nu, nu, nu!

Svar på kommentar.

Kristin om Pärlans framtid.?:
min kompis har vart inne på din blogg innan därav vet jag om din blogg..

Måste säga att du är ju sjuk =O hur kan du ta ett sånt beslut`? Asså har du nått vett?


Svar: Vilket beslut är det som inte låter vettigt? Det beslutet att sälja Pärlan för att hon ska hamna hos någon som kan uppskatta den kapaciteten hon har och som drömmer om en häst precis som Pärlan? Att hon hamnar hos någon som älskar henne, på precis samma sätt som jag gör och gärna ännu mer.

Eller, är det de beslutet att avliva Pärlan om jag inte hittar den person osm beskrivs ovan? Avliva henne, för att hon ska slippa bli en vandringshäst som inte skulle vara lycklig? För att hon ska slippa leva ett ovärdigt liv?

Vilket beslut är det som inte verkar vettigt? Att göra det som är bäst för min häst, eller göra det som är bäst för min häst?

Pärlans framtid.?

Jag känner att jag måste förklara det här med att sälja/avliva Pärlan, så det inte blir massa missförstånd från olika håll. Det första jag måste påpeka är att hur det än kommer sluta, så gör jag det för att jag bryr mig och älskar henne. För att hon är världens bästa Busa!

Beslutet om att sälja Pärlan har inte varit lätt och kommer inte bli lättare heller, men jag har insett att med de drömmar jag har, så räcker inte Pärlans kapacitet till. Är det inte då mer rättvist mot Pärlan att sälja henne till någon som kommer älska henne och inte sätta för stora krav? Det är min åsikt och därav beslutet att sälja henne. Jag har vissa krav/förutsättningar för att Pärlan ska säljas och jag vet att jag har Sussie som stöttar mig i dem.
Jag anser också, för Pärlans skull, att om det inte dyker upp någon som passar in på de krav/förutsättningar jag sätter, då är det bästa för Pärlan att faktiskt få avlivas. Av den anledningen att hon inte ska hamna hos någon som sätter för stor press på henne, någon som inte kommer bry sig om henne eller att hon blir en vandringspokal.

Det beslut jag gör, det alternativ som finns, dem grundrar sig på vad som är bäst för Pärlan och inte vad som är bäst för mig.

Självklart finns också alternativet att låta henne bli sällskapshäst och bara skrota i en hage någonstans, men jag kännerm in häst tillräckligt och vet att det är ett liv hon inte skulle trivas med. Pärlan vill ut och bli riden, få busa skogen, ta härliga galopper och leva ett värdigt liv som ridhäst. Därför tänker jag inte sälja henne osm sällskapshäst, för hon är inte det, hon är en ridhäst.

Älskade bus.

Pärlan fick vila igår, då min söndag inte riktigt blev som planerat. Hon fick en rykt i alla fall och lite mys. Min älskade skrutta, hon är bra. Riktigt bra!

Idag är tanken att vi ska rida ut en sväng i dressyrsadeln. Hon har fått ett sår som allrounden ligger och skaver på, så vi får vänta ett par dagar tills vi kan lägga på den igen.
Jag tror vi ska rida skjutvägen idago ch ta oss en riktigt härlig galopp, det behöver vi. Båda två behöver få rensa kropp, själ och hjärna.


Vissa ställen hör man hemma på.

Det var surt att vakna imorses och inse att det blir ingen moppe nu på morgonen, för detä r faktiskt tillbaka till skolan som gäller. Det är hårt, riktigt hårt. För det betyder ingen mer Sussie på typ en evighet!
Jag vet i alla fall var jag mår som bäst, med säkerhet nu. Det är skönt, riktigt skönt.


-

Vissa skulle kala mig sinnessjuk, andra skulle kalla mig spritt språngande galen. Jag kallar mig själv för hästmänniska!

Jag skulle, utan problem, kunna fortsätta leva med sånna dagar som idag. Jag kom hem för en timme sedan och hade varit borta i tretton timmar. Life is good, better and best!

Nu får mer rapport imorgon, när jag har tid ;)

Life is good!

Jag sitter med ett fånigt leende på läpparna och är faktiskt ganska pepp på att plugga, för jag vet att imorgon är jag på g igen! Imorgonbitti sitter jag på moppen tidigt, supertrött och vill nog helst tillbaka under täcket, men jag kommer efter 40 minuter gå in genom dörren och fyllas av ny energi. Imorgon, är jag tillbaka hos Sussie. Dock bara för ett par få, få timmar, men det spelar ingen roll. Jag kommer njuta till fullo av det.

Jag är lyckligt lottad, jag litar på det.


TanTan.

Jag borde resa på mig och ta mig iväg till Coffe för att låna en skiftnyckel och ta en promenad, för att sedan köra ett rejs här hemma. Vet ni vad jag i stället gör? Jag sitter i min säng, med en hårboll på magen. För ja, TanTan är en hårboll, mammas hårboll och nu när mamma inte är hemma, då är hon min hårboll.

Ett tips, skaffa inte en skogis, om ni inte gillar hårbollskatter.


Som tur är, så gillar jag hårbollskatter, även om denna aldrig vill visa sin skönhet på bild ;)


Med framtiden framför sig.

Nu har jag landat hemma igen, efter att ha varit i stallet. Det är riktigt skönt, att faktiskt ha hela dagen framför sig. Den kommer gå åt till att städa, ut och gå och plugga. Nu ska jag först fixa mat, nudlar ;)

Pärlan var mysig idag. Började med att jobba henne på volten, som egentligen är för liten. Vilken jag aldrig riktigt vill inse, så det är inte ås konstigt att hon har jobbigt när vi rider där. Så, nu ska jag försöka att bara jobba henne i skritt på volten! Hon gjorde så gott hon kunde, min busa.
Efter att vi jobbat på volten tog vi oss ut en sväng, för att vi skulle få in lite galopp även under dagens ridtur. Hon tog båda galopperna idag också! Hon är duktig och jag vågar nästan tro att det kan hålla sig, skruttan.

Vi lyckades också gå vilse, haha. Smidigt gjort. Helt plötsligt var vi bakom sommarhagen/hagarna och att ta sig där ifrån var ju ett mysterium. Men, ut kom vi och vi levde fortfarande.

Jag är nöjd med min busa idag, hon är duktig.

Ett steg framåt.

Jag fick godkänt av Sussie igår att börja galoppera Pärlan hemma, så vi testade. Sussie ville nämligen veta om hon kunde fatta v.galopp efter vet.s behandling.

Jag gav mig ut, på en övertaggad häst och kom tillbaka hem med en häst som var genomsvettig. Hon var svettig, för hon hade jobbat och inte för att hon hade stressat massor. Hon hade fattat både h.galopp och v.galopp! Visst var v.galopp svårare för henne än vad h.galopp va, men hon fattade den i alla fall. Hon skötte sig bra, min skrutthäst.

Efter ridningen fick hon en välbehövde dusch och sen tog vi en kort promenad, för att hon skulle torka lite snabbare.

Godmorgon solen.

Jag vaknade första gången vid 5.38 och undrade varför klockan inte hade ringt. Sen vaknade jag vid 6.38 och var påväg att gå upp. Sen insåg jag att jag inte alls skulle till Sussie idag. Det söööög!

Jag saknar Sussie och livet där uppe och då är det 17 timmar sedan jag åkte därifrån. Jag vill tillbaka, så är det bara!

När jag vaknade ordentligt idag så skiner solen bakom min rullgardin och in genom dörren till mitt rum. Härligt tänkte jag, fram tills jag insåg att jag inte alls kommer vara ute större delen av dagen, för jag har inget att göra ute. Sen insåg jag också att jag haro nt i halsen och är hes, grattis Rebecka.

Just nu tittat jag på "Anna Anka söker assistent." Sen ska jag dra på mig kläder och puttra iväg till Pärlan :)

Är inte min utsikt fin?:) Jag sitter och ...

Är inte min utsikt fin?:) Jag sitter och viker reklamen och det är faktiskt riktigt härligt. Det jobbigaste med reklamen är att börja, men när man väl är igång är det faktiskt ganska mysigt. Det är den tiden på veckan jag har helt för mig själv och mina tankar. Hur mycket bättre kan det bli?


Kasta sten i glashus?

Idag fick jag höra något, som gjorde mig ganska besviken. Jag trodde inte det om dem, men samtidigt vet jag inte om allt är sanning, därför tänker jag försöka att inte ta åt mig. Däremot började tankarna att snurra om sätt att hantera hästar, eller, hatera är fel ord. Snarare, hur många olika sätt det finns att visa att man älskar sin häst.

Det finns lika många olika sätt, som det finns hästpersoner i världen. Av den enkla anledningen att ingen älskar sin häst på samma sätt, därför visar man det inte på samma sätt heller. Därför har vi som hästmänniskor inte heller någon rätt att döma folk och avgörao m de älskar sin häst eller inte. Bara för att jag inte visar kärleken till min häst, på samma sätt som någon anna gör. Betyder det inte att jag älskar den mindre.

Folk i hästvärlden, och världen för övrigt, drar förhastade slutsatser. Tar inte reda på fakta innan de kastar ur sig anklagelser och det är här jag blir besviken. För jag lovar, att det jag fick höra idag, det ligger inte fakta bakom. Om det nu stämmer, att det verkligen sagts.

Jag tänkeri nte beskylla andra, jag beskyller även mig själv. För jag vet, mycket väl, att jag själv drar förhastade slutsatser. Men, är man medveten om det och kan tänka sig att ändra åsikt och be om ursäkt, då är det okej. Till en viss nivå!

Jag har släckt för kvällen och försök...

Jag har släckt för kvällen och försöker sova. Sakta känner jag att paniken börjar krypa på, för imorgon är sista dagen hos Sussie och jag vill inte, jag vill verkligen inte att det ska vara så! Det är sjukt, helt sjukt, att jag på måndag är tillbaka i skolan igen...


Dagen..

Dagens saknad: Inget, faktiskt.
Dagens mående:  Riktigt, riktigt bra.
Dagens vill ha: Mer loooov! 
Dagens smink: Ingenting alls.
Dagens frisyr: Tofs och bakdragen lugg. 
Dagens humör: Med ett leende på läpparna hela tiden.
Dagens klädstil: Stall, stall, stall.
Dagens låt: Blandat.
Dagens tråkigaste: Jag har bara en dag kvar hos Sussie. 
Dagens beroende: Musiken.
Dagens fundering: Funderingar om framtiden, vad vill jag egentligen?
Dagens planer: Äta, sova.
Dagens tidning: Ingen.

Fri, som en fågel.

Jag fick chansen att rida hos Sussie idag. Hon bad mig göra iordning en av hästarnao ch sa sen till mig att jag skulle börja rida henne runt travbanan. Det blev att jag red henne hela tiden, Viktor longerade Mille under tiden.

Det var inte vilken häst som helst, utan det var Morina. Hon är härlig att rida, men väldigt, väldigt speciell. Hon är som hon är och enligt Sussie har hon ADHD. Jag är villig att hålla med, men det är verkligen inget negativt! Hon är en häst för de stora klasserna. Sån otrolig kapacitet i den kroppen och helt, helt fantastisk.
Det är när jag sitter själv och rider Sussies hästar som jag inser svagheterna i min ridning, saker som jag sedan lägger ner tid och jobbar med, för att bli bättre. Jag är fri, fri som en fågel, när jag sitter på ryggen på Morina. Hon gör mig stark och får mig att tro på mina drömmar.




Pärlan fick vila idag. Jag var bara ute och pussade på henne i hagen och gav henne godis. Min söta, söta flicka!


Ett lugn sänker sig.

Klockan är sju och jag har hunnit duscha, äta, diska och handla sedan jag kom hem. Det kommer bli en lugn kväll, i min säng. En bok och musik kommer hålla mig sällskap. Det ska bli riktigt, riktigt skönt att ta det lugnt för en gångs skull. Jag ska mysa av att vara ensam hemma och ha två timmar utan måsten och krav.

Finis, du är bäst.

Pärlan fick sig en rask promenad i ungefär 15 minuter idag. Hon verkade uppskatta att få komma ut och röra på benen, det gjorde i alla fall jag ;)
Hon går just nu med vintertäcket på sig, även om det var sol i dag. Hon får ha vintertäcket i alla fall imorgon och fredag också, sen får vi se hur hon verkar må i kroppen. Om vi kan byta ner till det tunnare, eller hur vi gör.
Min fina, fina busa.

Rebecka.

Jag har nu landat i min säng, tillsammans med min kvällsmat. Jag kom hem tretton timmar efter att jag åkte imorses, men jag sörjer verkligen inte över det! Jag har mer energi än vad jag brukar ha och skulle utan problem kunna köra ett rejs till.

Det har varit en otroligt lärorik dag och jag har fått se massa nya saker. Jag har insett ännu mer att det är ut och tävla jag vill, vilket är en ganska jobbig insikt. Men varför kan vi ta en annan kväll, när jag är något piggare och klockan inte är lika mycket :)

Jag sitter i en bil, påväg till Kungsbac...

Jag sitter i en bil, påväg till Kungsbacka. Där är det unghästtävling som gäller. Nej, jag ska inte tävla, jag är bara med som hästskötare eller något i den stilen. Jag och Viktor har Franz i transport bakom oss och någon kilometer bakom är Sussie, Lars och Mille i lastbilen. Det känns riktigt bra att vara tillbaka i livet hos Sussie och jag vill verkligen inte ha skola på måndag. Tror ni att jag kan få hoppa av?:)


Min Fina.

Nu går Pärlan i hagen igen. När vi kom hem så ställde jag henne i boxen för att hon skulle få äta hö och ta det lugnt. Mamma körde mig till Sussie och där var jag i ungefär en timme.
Vi diskuterade fram och tillbaka och kom fram till att vi ger henne lite tid. Först två-tre dagar vila och efter det kan hon ridas som vanligt, enligt vet. Så då kommer vi köra igång. Jag kommer träna någon/några gånger för Sussie för att se om det har hjälpt något. Har det gjort det och Pärlan inte verkar ha ont, då kommer hon hamna på annons. Hittar vi ingen vettig köpare, som passar in på de krav vi sätter, då kommer hon få gå vidare, faktiskt. Det låter hemskt, men i detta fallet är det de bästa. Hon ska hamna hos någon som kommer vilja jobba med henne, efter hennes förutsättningar. Inte hos någon tonåring som inte bryr sig. Punkt slut!

Pärlan är tillbaka i transporten och vi ...

Pärlan är tillbaka i transporten och vi är påväg hem. Jag som hoppats på att komma hem med ett svar, kommer hem med fler frågor än innan. Jag vet verkligen inte var problemet ligger och tydligen ska jag bara fortsätta jobba med henne. Jag vet verkligen inte var jag ska ta vägen. Jag har inte en aning, verkligen inte en susning!


Nu sitter jag i bilen. Pärlan står i trans...

dsc00155 (MMS)

Nu sitter jag i bilen. Pärlan står i transporten och jag hoppas hon håller sig lugn! Det var lite trassel att få in henne, men det gick ändå ganska smidigt. Nästa stopp blir Skara. Tänk på oss, snälla?!


Nu står jag på stallplanen. Lova sitter ...

Nu står jag på stallplanen. Lova sitter i vagnen framför mig, så jag kör henne fram och tillbaka. Jag vet inte riktigt hur jag känner. Jag mår illa och vill helst strunta i allt. Jag är rädd för svaret, så är det bara! Morfar kommer vid halv elva. Då ska vi packa alla saker, hämta Pärlan, göra iordning henne, lasta och sen åka..


Nu ligger jag i sängen och Pyzen använde...

Nu ligger jag i sängen och Pyzen använder mitt ben som huvudkudde. Han har gjort det sedan han var liten. Min sötnos. Jag kan ärligt medge att jag är illamående inför imorgon! Det jag är mest rädd för är att vi ska åka dit och komma hem utan några svar. Att jag bara inbillar mig allt, även om jag vet att jag inte gör det. Jag vet att Sussie tror på mig, för hon har sett Pärlan. Just därför önskar jag att hon hade kunnat följa med.. Nu ska jag försöka sova. Önska mig lycka till.


Nu måste jag testa. Har tänkt att jag ska ...

Nu måste jag testa. Har tänkt att jag ska hålla er uppdaterade genom att blogga med mobilen imorgon, så vi får hoppas att testat funkar:)


Glitter och glamour?

Just nu går Pärlan i hagen. men en flätad svans. Helst skulle jag packat in henne i plast och bomull för att hon inte ska smutsa ner sig, eller skada sig, inför imorgon. Mesigt va? Vi ska till veterinären, men jag förbereder henne som om vi skulle iväg till en tävling eller något sånt.. Hon fick i alla fall en ordentlig rykt idag, så hon riktigt glänste och man kunde nästan spegla sig i pälsen. Hon har börjat få sin underbart vackra chokladfärgade sommarpäls nu också. :)

Just nu bävar jag och vet inte riktigt vad jag vill. Det känns som ett rent helvete att lasta in Pärlan i transporten imorgon och köra till Skara med henne. Jag vet inte vad jag hoppas på att få höra, om jag vill höra något. Jag kommer stänga av känslorna när jag väl är där och bara försöka ta mig igenom dagen. För Pärlans skulle måste vi få ett svar, för att hon ska få leva. Min älskade, älskade Busa.

Quattro - med framtiden för sig.

Igår messade jag Linda och frågade om jag fick rida Quattro, dock ska hon vila från ridning tills på torsdag men det var helt okej att jobba henne från marken. Så, det gjorde jag igår och idag fick hon en ordentlig rykt. Hon är riktigt fin och kommer bli en kanonbra häst! Med tålamod, vilkestyrka och massa pyssel kommer hon bli härlig att rida, det kan jag nästan lova.
Tänk att Lindas lilla plutta är påväg att bli ridhäst. Det är galet!


På bilderna är det jag och Quattro en vinterdag, då jag fick låna henne en stund och Linda tog Pärlan. Det var otroligt att sitta på hennes rygg. Det var en enorm kamp, men när hon gav med sig kändes det rätt, otroligt rätt.
Fina, fina lilla Quattro!


Chrillerill.

Jag har en liten hemlig förälske, som inte är hemlig längre. Nämligen Chris Crownline, Michaelas häst. Eller, han är så gott som säld nu och mjo, lite drar det i hjärtatrakterna och jag kommer sakna den lilla svarta pojken.
Han åker om ungefär 2 veckor, så jag hinner pussa honom hejdå, det är kanonbra!


Med ny energi i kroppen.

När jag kom till Sussie så la jag mig och sov i sadelkammaren ett tag. Riktigt härligt var det. Musse höll mig sällskap också :)
Så, nu är jag tillbaka på bana, tummen upp.

Godmorgon.

Nu har jag lyckats få i mig frukost och väntar på attm ina kläder ska torka i torktumlaren. Jag har huvudvärk och ont i nacken. Med andra ord är jag inte superpepp på en dag hos Sussie. Helst skulle jag vilja gömma mig under täcket för en månad eller två, tills allt löst sig med allt.

Men, jag vet också, att när jag väl kommer till Sussie kommer jag få energi till livet. Jag kommer köra på och må ganska bra. För sånt är livet där, man kan inte deppa ihop.

Bäst.

Jag älskar dig! Jag älskar dig! Jag älskar dig! Jag älskar dig! Jag älskar dig! Jag älskar dig! Jag älskar dig! Jag älskar dig! Jag älskar dig! Jag älskar dig! Jag älskar dig! Jag älskar dig! Jag älskar dig! Jag älskar dig! Jag älskar dig! Jag älskar dig! Jag älskar dig! Jag älskar dig! Jag älskar dig! Jag älskar dig! Jag älskar dig! Jag älskar dig! Jag älskar dig! Jag älskar dig! Jag älskar dig!

Det gör intem indre ont att skriva det, hur många gånger jag än skriver det. Detä r som att en kniv vrids om i hjärtat varje gång och jag undrar vad jag gett mig in på egentligen. Den dagen Pärlan försvinner, då hoppas jag att jag kan vända mig mot Sussie och att hon håller mig på benen. Att jag åfr fly till hennes stall, andas hästo ch rutiner.

Det är ganska mycket fuck life för stunden, för jag börjar inse att Pärlan kommer försvinna. Mitt fina hjärta.

Pärlan - den bästa av bästa.

Nu har jag fixat en stor kopp te till mig och hoppas få upp värmen riktigt ordenligt. Medans jag dricker den tänkte jag berätta för er om allt virrvarr runt Pärlan nu. Jag vet inte om ni kommer bli klokare, men kanske jag kan få upplöst några frågetecken, vilket antagligen är att hoppas för mycket..


Efter mycket om och men började jag träna för Sussie. Första träningen gjorde vi enorma framsteg, jag och Pärlan. Pärlan gick från en stressad häst, till en lugn och harmonisk häst. Det gick att kontrollera tempot, hon gick att trava på utan att tappa takten och hon gick faktiskt att arbeta i form! Att galoppen inte funkade och vi fick galoppförbud hemma var inte ås stor grej, jag var lycklig ändå.
Vi jobbade hemma i en måndag och kom tillbaka till Sussie. Denna gången funkade galoppen riktigt bra i båda varven, men tempot satt inte riktigt. Varken i skritten eller traven. Sussie bad mig att fundera på om Pärlan verkligen är rätt häst, för jag är så pass ambitiös som ryttare enligt henne och Pärlan vari nte rätt för att plocka fram det.
Ännu en månad hemma, för att fortsätta träna på det vi fått. Tredje trängningen kom och då började Pärlan trassla vid lastning. Hon, som alltid gått rakt på, tvekade jättemycket och ville verkligen inte in. Hon frös fast i marken. Mamma fick lägga en hand på rumpan och då gick hon inte, utan problem. träningen gick ganska bra, men Pärlan började kämpa emot i traven. Galoppen funkade inte så bra. Men vi var riktigt nöjda ändå, både jag och Sussie.
Fjärde träningen blev tre veckor senare. Pärlan gick knappast att lasta, men hon kom på utan linor. En hand på rumpan var allt som behövdes, men hon ville helst stannat hemma. Denna träningen är den värsta jag varit med om tillsammans med Pärlan. Hon gick knappast att jobba med, högergaloppen ville inte funka ordentligt och vänster var bara att drömma om. Jag och Sussie pratade igen och kunde barak onstatera att Pärlan är faktiskt inte rätt häst för mig.

När jag lämnade ridhuset den gången, tillsammans med Pärlan. Var tårarna nära och jag hade så gott som bestämt mig. Pärlan skulle säljas, för jag ville följa mina drömmar. Utvecklas, plocka fram kapacitet som Sussie såg att jag hade. Dagarna osm följde var jobbiga och tårarna rann ofta och mycket. En annons skrevs och jag skulle fota och filma, för att lägga ut.
Då fick jag för mig att känna igenom Pärlan och inser att hon har ont, riktigt ont, i korset. Jag fick inte lov att trycka på korset på höger sidan. Pratade med Sussie om det och hon mistänkte SI-leden.
Det blev mycket prat om Pärlan och min framtid, tillsammans med Sussie. Vi har bestämt oss att antingen blir det avlivning eller sälja. Det beror på vad vi får för svar från Skara på tisdag. Det är där vi står idag.

Vi vet inte var resan kommer sluta, det enda jag vet säkert är att jag och Pärlan har inte mycket tid kvar.


Jag älskar dig och kommer alltid göra. Min prinsessa. v


Pluuga, eller vänta, jag tror inte det.

Egentligen borde jag plugga, för vi har prov om två veckor, men vet ni? Jag orkar inte och jag tänker inte bry mig idag. Idagä r första gången på en vecka som jag verkligen inte måste göra något, förutom plugga, så jag tänker ta en riktigt lugn kväll innan jag måste sova. Jag tycker jag förtjänar det efter denna veckan :)
Nu ska jag kolla igenom min lista med bloggar, sen uppdatera ännu lite till här.

Något speciellt ni vill läsa om?


Time to wake up and face the truth.

Nu har jag landat hemma, plockat iordning på rummet och ska strax plugga. Jag har börjat inse att detä r dags att vakna och inse, verkligen inse på riktigt, att jag och Pärlan inte har superlång tid kvar ihop. Hon kommer försvinna, så är det bara. Jag blev ännu mer säker efter dagens ridtur. Jag vill ha en häst jag kan ut och latja med i skogen, men ändå rida allvarligt med nästa dag. Med Pärlan så är det jobb, jobb, jobb. Det går inte att slappna av på hennes rygg i två minuter, då drar hon iväg på en gång.
Det är inte mina drömmars häst, även om jag önskar. Min älskade, älskade Pärla.

Tröttur, segur, brudur.

Jag tror inte man kan vara så mycket tröttare än vad jr är ljust nu, faktiskt. Dagen började hos Sussie, sen hos Pärlan och avslutades hos Sagré. Riktigt mysig dag, alla tre delarna, men gosh vad trött jag är nu! Imorgon ringer klockan vid halv sju, som vanligt, så nu tänker jag sova.
Imorgon är det inget hos Sussie i alla fall, så jag hoppas kunna uppdatera er lite mer och berätta vad som egetnligen hänt under veckan, i alla fall de senaste två dagarna. Om ni vill höra förståss :)

Att göra te till Rebecka är att hästjobb, om man inte är van.

Jag tänker faktiskti nte uppdatera er särskillt mycket idag. Dagen har varit underbar, både hos Sussie och hos Pärlan. Nu är Coffe och Emanuel här. Vi körde ett rejs alla fyra, alltså jag, mamma, Emanuel och Coffe, och vek reklamen på 35 minuter. Nu blir det famiejmys innan jag ska krypa i sängen och japp, jag tänker lämna er.

För min familj, är det bästa som finns!


Mummel, snyft, mummel.

Jag har varit vaken i 45 minutern u och för en gångs skull var det ganska lätt att gå upp, wiho! Jag ska strax ner till moppen, blanda ny bensin och sen brumma iväg mot Sussie. Innan det måste jag fixa mackor att ta med mig. Jag vet nämligen inte om affären är öppen idag eller inte. Är den inte det, då har jag inte tillgång till micro..

Just nu sitter jag och tittat/lyssnar på bildspelen om Pärlan och inser hur vacker och underbart bra häst jag faktiskt har, även om vi har våra svackor och jag aldrig kommer nå min drömmar med henne. Men, hon är ändå bäst, sådeså.

Mp3'n i ett nötskal?

Jag lever med min mp3 när jag åker moped, men den motarbetar mig. Mp3'n alltså, inte mopeden. Mopene brummar på så glatt och njuter lika mycket som jag av att få vara fri igen.
Nog om det och tillbaka till ämnet.
Min mp3 motarbetar mig totalt och tillåter mig bara att lyssna på Disneys julmusik! Hur fel kan det bli eller? Jag har huuuur mycket annan musik osm helst, men tydligen "Stödjs ej formatet" Ändå har jag kunnat lyssna på dem låtarna tusen gångar innan. Suck, minst.

världens tröttaste, men lyckligaste.

Jag är, precis som alla andra dagar denna veckan, sjukt trött med samtidigt grymt lycklig. Det härliga med att vara hos Sussie är atti ngen dagä r den andra lik, även om alla innehåller samma sak.
Idag fick jag sitta upp och rida en stund på Morina. Jag trivs på den hästens rygg, även om jag vet att hon är för svår för mig när det väl kommer till att jobba henne ordentligt. Men gosh, ni ska veta vilken kapacitet det finns i den kroppen.

Jag och småkillarna börjark omma mer och mer överrens. Jag börjar funka bättre med alla hästarna, för vi börjar lära känna varandra och jag har en ganska stor förälskele i Irma. När hon har slutat fälla ska jag stoppa ner henne i min fick och låta henne dela box med Pärlan. Att hon är högre än vad jag år lång pratar vi inte högt om och inte att ho bara är tre heller. Jag snor henne ändå :D

Min hjärta.

mitt hjärta slår tredubbla slag när min häst ser ut som hon gjorde idag! Jag testade att tömköra henne, med ett gummibett och vilken häst! Heeeeeelt sjukt och jo, en bra dag hade hon verkligen. Så jag vågade mig på att trara och jag kan säga, jag visste inte ens att min häst kunde gå så samlat.
Fin finafina Bus. Jag älskar henne, så är det bara.


RSS 2.0