Fascinerande.

Jag blir fascinerad av folks svar på annonser. Det är nästan vart att behålla Pärlan och ha henne ute på annons hela sommaren, bara för att då något att skratta åt. Nu tänker inte jag vara så elak, varken mot Pärlan, mig eller ev. intresserade. Seriösa intresserade. Men, lite roligt är tanken. För jag lovar att jag skulle kunna få ett par goda skratt. Se bara på de senaste dagarnas mail. Fast, jag tänker vara en vänlig hästägare och ge dem en möjlighet att provrida, om inte annat för att få ett gott skratt av det. Snäll hästägare var det ja, oups. ;)

On the road.

Påväg hem nu. Dagen har varit så härlig som jag hoppats på kan jag lova! Jag mår bra av sånt här. Snart är det sommarlov också och då kan jag få ännu mer. Fattar ni hur härligt? Lyckan är gjord lixom. När jag landar hemma ikväll vet jag inte, vi får se. Imorgon är det skola, men en ganska slapp dag, så jag har ingen större brådska.. :)

Here we go again.

Nu sitter jag i bilen igen, tillsammans med Viktor och Franz på släp. Målet är Gässene och tävling för Sussies del. Hon och Quinn sitter i lastbilen tillsammans med Mille. Jag hoppas på en härlig dag med massa lärdom och jag kommer nog inte bli besviken :) Om jag hinner kommer det antagligen ramla in något mer inlägg under dagen. Sköt om er idag!

Godmorgon!

Jag har sovit dunderskönt i natt! Nu ska jag ta på mig massa varma kläder, sätta mig på moppen, svänga in till stallet och hämta ksor och sen fortsätta mot Sussie. Där är det snabbfix av stallet och halvtio bär det av mot Gässene för tävling av hingstarna.

Vi får se hur mycket uppdaterat det blir idag, kanske via mobilen. Ni lär märka :)

Är det ett skämt?

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Det låg ett mail i min inkorg, en tjej osm läst Pärlans annons. Jag vet inte om jag ska skratta för att det är patetiskt, eller gråta för hur höga tankar folk har om sig själva.

Jag är fascinderad.!

Mys på hög nivå.

Jag och Pärlan gav oss ut på en slappistur idag. Hack, mjukisar, långa-halvlånga tyglar och barbacka. Vi skrittade och tog ett par härliga galopper. Hon är mysig min häst, så otroligt mysig! Känslan att sitt på hennes rygg och se öronen spetsade i galoppen. Känna hur hon jobbar under mig. Det går inte att beskriva. Vi är fria, vi är en enhet, vi är ett. Min bästa!

Blev en mysig rykt i stallet sen, innan vi skrittade upp till hagen. Hon stog och halvsov, precis som vanligt. Sötan!


Nu ska jag kura ihop mig i soffan, med lite godis och en bra film. Kan lördagskvällen bli så mycket bättre? Kunde väl inte tro det!


Har ni provat Polly Summer Berries? Vad tyckte ni om dem?


Ett lugn, av skönhet.

Det är så skönt när man kan kryssa av sak efter sak i skolan. Jag är nu färdig med engelskan. Jag ska låta texten ligga tills imorgon, då läsa den högt och hoppas den är tre minuter. Annars får jag lägga in lite mer text, men jag är nöjd med det jag har. Det känns tryggt och jag känner mig säker.

Jag är inte superbra på engelska, men jag kan det jag behöver för att klara mig. Jag tror definitivt att detk ommer gå bra på redovisningen, oavsett om jag läst fel bok enligt läraren, eller om jag inte är nervös innan. Jag kännerm in klass, min klass känner en del av mig. Jag kommer fixa det, niiice!

Nu ska jagk olla om Pärlans transportskydd är rena, hänga dem på tork, slappa och sen ta mig till världens bästa busa.

Schoooooool.

Jag pluggar förfullt. Eller, jag tar det i etapper ;)  Nu har jag i alla fall läst en del till av kemin, så snart har jagk ommit igenom allt. På måndago ch tisdag ska jag plugga kemi och fysik parallelt och på onsdag blir det bara fysik fram tills måndag.

Nu ska jag sätta mig och fixa en muntlig presentation av min bok jag har läst/läser. Har inte riktigt hunnit med hela, men kan i alla fall börja på presentationen. Vi ska vara redo att presentera den på tisdag, men kan lika gärna få göra det på torsdag. Hmpf, inte riktigt roligt.


Jobbat klart för denna gången.

Jag och mamma har kört ut reklamen för denna helgen. Gissa om det är skönt? Just nu väntar jag på att mamma ska åka iväg och jobba, så jag kan göra vad jag vill sen. Jag ska fixa mat, avrapportera, byta kläder och åka till Pärlan.

Tröttur, mjo.

Nu har jag fått i mig kvällsmat och tänker dyka i säng! Jag är sjukt, sjukt, sjuuukt trött och skulle kunna osmna stående, jag lovar!

Imorgon börjar vi köra reklam vid halv åtta, sen brummar jag till Pärlan. Vi ska ut och mysa i skogen. Hackamore, långa tyglar och mjukisar tänker jag nog satsa på. Vi kommer behöva det. Min älskade flicka.


Bästa Pärlan.

Idag packades Pärlan in i en transport och kördes till Sussie. Hos Sussie var det provridning som gällde. Pärlan skötte sig, något stressad när Jennifer och Ida testade henne, men hon var den Pärlan jag känner.

Själva provridningen gick väl sådär, vi får se lite var allting slutar. Ida ville i alla fall testa henne igen och se hur det känns en andra gång på hennes rygg. Eller, hon skulle höra av sig på söndag, så vi får se hur det blir med allt.

Pärlan var så otroligt snäll hela dagen. Hon skötte sig, höll sig någorlunda i skinnet. Klart hon blev stressad när det satt någon ny på ryggen, men hon höll sig trots allt lugnare än vad hon skulle kunnat gjort. Hon är en klippa, min Pärla!

mummel.

Jag är hemma nu, med Bebbe som sällskap. Hon håller min nervositet borta, Tack!

Om en liten stund ska jag sätta mig på moppen och ta mig till stallet. Till bästa Pärlan. <3

Godnatt, skulle jag tro.

Jag borde verkligen krypa ner i sängen nu, läsa ett kapitel i engelskaboken och sen sova. För imorgon är det upp tidigt och sen fullfart hela dagen.

Ni får tänka lite extra på mig imorgon eftermiddag. Varför får ni veta efteråt. Men tänk på mig, oss, snälla.

Älskade pucko.

Vi klättade idag och Pärlan skötte sig kanon i klätterbacken! Hon var något springig uppför de första gångerna, men lugnade snart ner sig. Vi spenderade ungefär 30 minuter i backen, sen gav vi oss ut på vägarna i ungefär 25.

Ute på vägarna skulle vi trava. Första och sista traven, mums! De i mitten var mer pass än trav och Pärlan ville bara rusa. Suck, jag hoppas verkligen inte hon håller på så imorgon! Hon gick i alla fall att skritta av på helt långa tyglar och hon höll sig lugn.

Vissa stunder på Pärlans rygg är hur underbara som helst, medan det två sekunder senare kan vara rena helvetet. Hon är knepig min häst, minst sagt.


Stalltime.

Jag har hunnit plugga, göra ingenting och chatta med bästa syster sedan jag kom hem för en timme sedan. Nu är det dags för stallet. Det får bli klättring idag, då jag inte är superpigg, men Pärlan måste ut ändå. Så, vi spenderar tid i klätterbacken helt enkelt :)

Woho :D

Godmorgon, eller godmiddag, eller något ;)  Nu har jag och Bebbe fixat sista labbrapporten för detta året, eller för år två på gymnasiet. Vad som kommer göras resten av morgonen vet jag inte än, vi får se. Klockan kvart i tio börjar engelskan i alla fall och då är det läsning som gäller.

I eftermiddag ska jag och Pärlan ut och klättra tror jag, vi får se vad vi känner för. Nej ni, nu ska jag vara lite soscial igen, vi hörs. Puss.

Brun, brun, brun, brun utan sol :D

Jag har inte öppnat en enda pluggbok, haha. Istället har jag suttit vid datan, duschat och smörjt in mig med brun utan sol.
Jag gjorde den hemska upptäckten att brun utan sol försvinner från benen om man rider med chaps. Tack för det lixom, suck.

Plugg, till tusen.

Nu ska jag ta mig an lite mer plugg, dock vet jag inte vilken typ av plugg än. Om jag verkligen orkar. Jag tror jag i stället vill ta en dusch, läsa någon tidning och sova. För jag tycker jag har pluggat tillräcklig idag.
Jag har:
Läst ett kapitel i engelskaboken.
Pluggat två delar till kemiprovet.
Skrivit en labbrapport i kemi.
Valt matte uppgift till inlämningen.

Jag tycker det ärcker idag. imorgon ska jag fixa en till labbrapport i kemi, tillsammans med Bebbe. Plugga mer kemi, läsa mer engelska och egentligen börja på matteuppgiften. Eller nej, jag borde börja plugga fysiken. För den kommer jag ha det svårt med.

Suck, dubbelsuck, trippelsuck.

Jag borde inte gett mig ut och ridit idag. Eller, hade jag inte gjort det hade vi fått ta allt imorgon istället. Nu kan vi bli sams imorgon och får en bra tur tills på fredag.

Jag och Pärlan ville verkligen inte samma saker idag. Vi tog en helvild galopp. Jag har aldrig galopperat så snabbt i hela mitt liv, jag lovar! Vi bråkade, tjaffsade och blev arga på varandra under större delen av turen. Vissa sekunder fick vi till det riktigt bra, men helst vill jag bara glömma allt.

Aja, sånna dagar ska man väl ha för att uppskatta dem bra? Sista traven blev i alla fall riktigt fin, när hon väl tog trav. Först passade hon, sen galopperade, sen galopp bak och trav fram, efter det pass. jag bara satt, satt, satt och satt. Till slut gick hon över i trav, då var det massa, massa, massa beröm. Så vi avslutade ganska bra trots allt. :)

Home.

Hemma från skolan nu. Vi fick tillbaka np i matte D. Grattis Rebecka, du skrev ett g. Suck. Det suger verkligen! Dock får jag vg i kursen, utan någin extra prövning. Det är skönt vill jag lova.

Nu ska jag dränka mig i kemi, glömma världen runt omkring för en stund och bara fokusera. Min hjärna behöver det, för att komma tillbaka på banan.

Fina, fina flickan.


Sovmorgon, skämtar du?!

Egentligen har jag sovmorgon idag, igår och imorgon. Tror ni jag utnyttjar dem? Självklart inte. Jag har nu hunnit jobba med min engelska, plugga lite mer kemi. Jag har snart pluggat in första kapitlet till provet på onsdag, så jag har bara ett kapitel kvar. Jag kan ju tilläga att jag började plugga igår. Det här känns bra vill jag lova!

Jag har även valt ut vilken matteuppgift jag ska jobba med. Så skolan känns riktigt bra just nu, nice! Jag kommer väl ändå sitta på tisdagkväll stressad inför provet, måndag- och onsdagkväll med panik inför engelskaredovisningen och på torsdagkväll lär jag sitta med det sista på matten. Men, det är sånt man får räkna med ;)

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.


Busfia.

Pärlan harn u skor på alla fyra hovar igen, härligt! Vi tog oss en galopp i grimma och grimskaft idag igen. vi är busiga och njuter av det!

Longerade henne också, vilket gick stundtals bra och stundtals rakt åt helvete. Så vi undviker att prata om det. Kan dock skälla på mig själv, massor! Då det inte är smart att ta ut en häst, som behöver stor volt att longera på när gräset är fuktigt för att det regnat. Pärlan gjorde trots allt så gott hon kunde!

Nu har jag fått ta bort lusern och betfor ur foderstaten också. Pärlans mage har kraschat, suck. Grönbetet är inte bra för henne, inte att flyttas över så snabbt i alla fall. Magen bara rinner på henne, stackarn. Så nu får vi försöka få ordning på tarmfloran igen, alltså betyder det bort med allt som drar vatten till tarmen. Alltså bort med lusern och betfor.

Tidsfördriv.

Alla hästnördar gör detta. Annars dör den inom 10 dagar.

Vad är det högsta du har hoppat med ponny? Inte en aning, skulle tippa på runt 80 cm.
Vad är det högsta du har hoppat med häst? Runt ´95, om jag inte minns fel.
Vilken färg tycker du mest om?  Bork! Eller Rödfux.
Hur många hästar har du haft? Två på papper, tre enligt mig.
Vilka ridskolor har du ridit på?  ARS
Rider du för någon privattränare? Sussie Blomqvist.
Hur länge har du ridit? 5 år.
Vad fick dig att börja rida? Emma och en enorm vilja.
Har du tävlat? Nja.
Isf, hur höga klasser? 70 cm, CR
Vilken gren gillar du mest?  Börjar dras mot hoppning, haha.
Vilket ridläger är bäst? -
vilken häst minns du mest som var ifrån det ridlägret som var bäst?  -
Har du egen häst? Inte så länge till.
Isf, vad har du för sadlar? Allround och dressyr stûbben.
Vad har du för träns?  CH och Ullared.
Hur många täcken har du? För många?
Hur många benskydd har du? - 2 par fram och 1 bak.
Hur många vojlokar/schabrak har du? För få.
Hur många grimmor har du? Massor, massor, massor.
Hur många grimskaft har du? Hmm, två.
Hur högt har du hoppat med din häst/ponny? - 85, som jag vet om :)

Jag bjuder på den enormt misslyckade hoppbilden. Eller, bilden är klockren, hoppet misslyckat ;D



Äta bör man, ändå dör man.

Just nu äter jag någon typ av middagslunch. Jag äter i alla fall ris och korvstroganoff. När jag ätit upp blir det att byta kläder, säga hejdå till Mari och sen puttra till Pärlan.

Klockan fem kommer Stefan för att slå på en ny sko på Pärlan. Hon får ändå vila idag, då jag behöverk omma hem och plugga lite mer innan jag sover. Imorgon kommer hon dock få komma ut på en tur och förhoppningvis även på torsdag :)

Sedan jag kom hem har jag hunnit ta mig igenom aminosyror i kemin och tagit ut 30 engelska glosor. Nu ska glosorna översättas, sen kan jag lämna in det. Nice! Jag känner mig riktigt duktig och är ganska peppe på att plugga idag, haha ;)

I'm home :)

Jg har nu landat hemma efter skoldagen. Jag har fixat en kopp med te och ska nu ta tag i det stora pluggberget. kanske på tiden att börja plugga till kemiprovet vi har om en vecka? Eller börja jobba med matte inlämningen som ska in fredag nästa vecka, eller varför inte fixa engelska ordlistan osm ska vara klar på torsdag? Eller kanske läsa ut engelska boken som ska redovisas nästa vecka? Det finns så det räcker och blir över som ni hör.
Men, jag njuter för fullt av livet ändå (:

Godmiddag ;)

Jag vaknade tjugo i sju imorses, härligt! Så jag har hunnit läsa två kapitel i min engelskabok, äta frukost, klä på mig och så gott som fixat iordning mig.

Jag somnade igårkväll, blek och ful. Vaknade imorses brun och riktigt snygg. Kan det bli mycket bättre? Skulle inte tro det! Brun utan sol is the shit, om man använder det rätt. Vilket jag lyckades med denna gången, haha.
Mina händer ser inte ut att vara doppade i jodlösning, det är bra. Mina fötter är inte flamiga och jag har kommit ihåg att smörja in knäveckan. jag lär mig ;)

JAAA :D

Jag vaknade imorses, la mig och lästeo hc massa annat. Startade datan vid tjugo i nio, lppnade mailen och blev glad. Där låg ett annonssvar. Håll tummarna för att det är någon som passar, okej?!

Egoist, jatack.

Folk som känner mig väl vet att jag inte direkt lägger ner massa tid på mitt utseende, jag nöjer mig med hur jag ser ut. Min självkänsla pendlar och när jag mår bra så är jag nöjd med mitt utseende och gör inget med det därför. När jag har sämre självkänsla, då orkar jag inte göra något, så då står jag bara ut med mig själv.

Just nu är jag inne i någon period då jag bryr mig om mitt utseende, vilket fårvänar mig själv. Benen är nyrakade så gott som hela tiden, jag har lagt på brun utan sol för andra gången och jag har kört ansiktsskrubb idag. jag mår bra av det och tycker det är mysigt att ta hand om mig själv, att ta tiden för mig själv.

Man borde göra det oftare, för alla borde vara egoistiska ibland!

Med galenskapen i blodet.

Jag och Pärlan busade idag, eller inte busade. Vi tränade från marken, helt utan mål. Vi bakade genom en bana av bommar, travade över presseningar, gick under prasselband, körde slalom och gick under presseningar. Vi var helt utan krav och myste.

Pärlan skötte sig så underbart och var kanonfin! Hon fattade verkligen vad jag bad om när vi skulle baka banan och skötte sig superfin. Min lilla, lilla busa.

När hon skulle uppe till hagen sen, satte jag på redgrimman igen och satte fast grimskaftet som en ring. Vi tog en galopp på vägen upp. Jag kunde inte låta bli att fnissa högt. Det var som att vara mitt i en dröm, för vem har inte drömt om att galoppera barbacka, utan hjälm, med håret flandrandes och hästen i bara grimma?
Det var underbart och jag kan inte fatta att vi gjorde det!

Kemi is the shit.

Jag har nu gjort större delen av kemiläxan, nice! Den var inte så jättesvår, om man använde sig av bocken och internet. Eller, en animerad film på internet. Två rågor kvar, som jag har lite svårt med, men dem får lars hjälpa mig med imorgon har jag tänkt.

Jag kan inte fatta att jag tycker kemi är ganska lätt, galet men sant. Det har bara blivit lättare hc lättare och det är lite synd att vi läser sista kursen nu. Jag hade gärna läst en C-kurs också. Dock tänker jag inte berätta det högt, för man ska ju inte gilla skolan eller något som har med den att göra. Eller hur?

Back in business.

Nu har skolan dragit igång för denna veckan, dock var det ne ganska så mjuk start. Jag flög iofs upp ur sängen 8:20. Vilket är precis samma tid osm vi börjar. Jag hade lyckats stänga av alarmet i sömnen, bra gjort där!

Nu har jag landat hemma och ska plugga kemi, sen blir det att läsa engelska och efter det ta mig till Pärlan. Hon får vila idag, då hon drog av sig ena framskon när vi red igår. Det är väldigt synd, för hon skulle behöva bli riden, menmen. Hon ska nog få en mysig rykt idag, det kommer behövas ;)

Nu, tillbaka till kemiböckerna, som jag inte ens öppnat, haha.

Smögen.

Minns ni att jag var i Smögen med skolan för inte så längesedan? På måndag är det två veckor sedan. Jag var ju där för att fota så mycket jag bara orkade och tänkte låta er få se några av bilderna  :)


Nattfotografering från Smögenbron.


Hamburgsund.


"Japanträdet" som jag och Bebbe blev smått förälskade i.


Solnedgång på Hållö.

Förstår ni att jag blev mer eller mindre förälskad i Smögen? Så otroligt vackert, med fotomöjligheter till tusen. En värmande sol, trots blåst och ett lugn som inte finns på mång andra stället. Jag återvänder gärna dit, många gånger!


För tidigt för att äta.

Jag har vaknat, jag har varit på toa och nu sitter jag och äter frukost. Det är egentligen för tidigt för att man ska äta, men jag får göra det ändå. Om inte allt för lån tid ska jag ta mig till Pärlan, så jag hinner med henne utan att stressa :)

Sen bär det iväg till Sussie och vi får se när jag kommer därifrån. Ni får sköta om er idag, lova mig det!

Stooorstädning :)

Idag blev hela stallet tvättat. Golv och väggarna sprutades med högtryckstvätt, så nu är det rent och fint och blött :D

Vid fem hämtade mamma mig, så vi körde ut reklamen, så nu är det fixad för denna veckan. Tillbaka til lstalle,t fodra Pärlan och sen hem. Nu ska jag egentligen in i duschen, sen sova. För jag ska hinna rida Pärlan innan jag åker till Sussie imorgon. Vi börjar nämligen halv tio, alltså kan jag hinna rida Pärlan en stund innan :D

Idag fick hon komma ut en runda. Vi skrittade ut i ungefär 10 minuter, sen tog vi lite galopp i ena sommarhagen. Min finis, vad hon var härlig att sitta på. Det var verkligen en dröm som gick i uppfyllelse ohc jag kunde inte annat än skratta. <3

Fortsätt simma, fortsätt simma, simma, simma, simma.

Fattar ni vad jag menar med rubriken?

Tänkte väl inte det. Jag ska förklara för er. Det blev ingen promenad med Pärlan, istället hade jag tagit med badkläderna och simmade. Det var hur härligt som helst att vara tillbaka i vattnet! Tänk att det är nästan ett år sedan jag senast var i och simmade, eller okej. Nio månader sedan skulle jag tro.

Jag är ett blötdjur, har alltid varit och kommer nog alltid att vara. Kanske ine ett grasiös blötdjur, men trots allt ett blötdjur.

Pärlan fick som sagt vila idag, men jag hoppas hinna med henne imorgon. Då är det städning av stallet som gäller, så vi får se hur dagen kommer se ut.
Mockade i alla fall ur Pärlans box idag. Det blev fyra och en halv skottkärra och då hade hon lite spån kvar! Tänk då om jag hade mockat ur när hon hade osm mest i vintras, hua! Det var varmt att mocka, när jag väl kom in i rätt takt. Cykelturen till hagen var också varm, så det var skönt med ett bad sen :)


Klaaaart :D

Jag är färdig med dagens smuts jobb, jag har alltså vikt färdigt reklamen :)  Nu ska jag göra ingenting en liten stund, sen sätta mig på moppen till Pärlan och fodra henne. Funderar på att låta henne följa med på en promenad också (:


Med ett beroende.

Jag är beroende och min mail fungerar inte osm den borde!

Haha, ja. Jag har blivit mailberoende och undrar ständigt varför inte mailen jag väntar på ramlar in. Det borde ramla in minst tre mail, tycker jag. Vädligt, väldigt gärna fler än tre. Nästa gång jag tittar in på mailen vill jag ha 8 nya mail, men det är att hoppas på för mycket.

Jag är trött på att leva i denna väntan och inte ha en aning om hur framtiden ser ut.

Frukost, fix, skola.

Nu sitter jag med frukost vid sidan av mig. Det blev två mackor, yoghurt, flingor och ett glas juice. Precis som alltid. När jag har ätit upp blir det att fixa mig och sen iväg till skolan. Jag kommet bli sen, vill jag lova. för egentligen behöver jag gå om tio minuter.

Men, jag orkar verkligen inte stressa. Jag vet så pigg igår att jagi nte kunde somna fören vid halvtolv/kvart i tolv. Så jag ska messa läraren och säga att jag kommer, om lite sent.

Vi har verkligen stencoola lärare, som accepterar det mesta. Bara man ger en vettig anledning. Så, nu ska jag ofrtsätta med min frukost så jag inte blir suuupersen (:

Inca Gold.

Vet ni att jag har haft en häst innan Pärlan? Ni vet, men bara till en viss del.

I tisdags var det 19 månader sedan hon rycktes ifrån mig. Ja, hon finns i mitt liv igen, men inte på samma sätt som innan. Det kommer aldrig bli som innan heller, men jag är trygg med tanken att hon finns där.

Jag hittade Inca på blocket, hon skulle lånas ut på foder för ev. senare köp. Jag fick välja, skaffa häst eller börja internat. Jag valde häst och vi åkte för att provrida Inca. Jag var fast på en gång kan jag lova och är fortfarande fast vid denna skönheten!

Jag och Inca delade 26 juni - 18 oktober, sedan splittrades vi. Hon lärde mig otroligt mycket och gav mig tron på att livet går att kämpa mot. Man kan komma någonstans, bara man vill. Jag är glad att jag fick dela mitt liv en kort, kort stund med denna underbara häst. Att vi fick vandra tillsammans och ge varandra styrka.

Kärleken till en häst utgörs inte av tiden ihop, utan kemin ihop.

Jag och Inca funkade, så var det. Jag älskar henne, på ett sätt jag aldrig vågat drömma om att älska någon innan. Ja, jag älskar henne mer än Pärlan. Nej, inte mer, men på ett helt annat sätt. Jag och Inca var en. hon var min bästa vän, är min bästa vän. Jag kommer alltid lita på henne, vad som än händer.

Min fina, fina flicka.


Jill Johnsson.

Just nu sitter jag och lyssnar på Jill Johnsson.

För mig är det musik som jag antingen lyssnar på när jag mår förjävligt, eller när jag är otroligt lugn. Idag är jag lugn och mår riktigt bra!

Jag hade tänkt låta er få ta del av ev av mian favoriter "Halvvägs till himlen." Men jag hittar den ingenstans. Den finns inte på youtube, texten finns inte på letssinit.com och jag vet ingen annanstans att leta. Så, ni får klara er utan.

Nu ska jag fortsätta njuta av lugnet. Puss.

Himlen öppnade sig.

Det började droppa från himlen när jag hade ungefär 3 minuter kvar till stallet. Jag tog mig upp och hämtade Pärlan och lagom då började det åska och blixtra. Inte så jätteroligt, då Pärlan verkligen behövde ridas idag. Hon får vila imorgon och jag vet inte hur min helg kommer se ut heller.

När Pärlan väl landat i stallet bestämde jag mig för att rida trots allt. Reng har aldrig skadat innan och chansen att bli träffad av blixten är inte så stor. Sagt och gjort, Pärlan sadlades och tränsades snabbt och vi begav oss ut.

Jag vet inte hur man ska beskriva dagens ridtur. Fokus låg nog på galoppen, då det blev mycket galopp. Jag kom fram till hur jag ska rida henne i traven efter galoppen, för att hon inte ska passa och hon gick stundtals riktigt fint i skritten. Dock blev hon överpeppad av galopperna och ville inte gå i form.

Så här i efterhand är jag nöjd med henne, för hon tog både högero ch vänstergalopp. Från skritt! Hon lyssnade ganska så bra, även om hon drog sina race då och då. Vi galopperade när himlen verkligen öppnade sig och båda två njöt nog ganska mycket. Hade inte landsvägen kommit hade hon fått fortsätta gå i galopp!

Det var en annorlunda ridtur, som jag kommer njuta av många gånger om. Just för att båda galopperna satt och hon gick att jobba med. Dock var det svårt att jobba henne, med tanke på att tyglarna blev hala som ålar av regnet och mina händer var som russin.

Pärlan var lugn, trots åska och blixtrar. Det är bevisat, min häst är den coolaste som finns! Hon bryr sig inte om något, eller jo. Hon tycker att båtar är värda att blåsa upp sig för. Annars, inte en fena. Älskade trygghet. <3


Invigning av sommaren, skulle man kunna säga.

Jag har kommit hem nu, men ska snart iväg igen. Jag har invigt sommaren nu, jag har alltså ätit årets första mjukglass. Plus att jag suttit i solen och känt mig superklibbig och äcklig! Jag har pratat i telefon med Mari, igen och insett vilken fullspäckad, superhärlig sommar jag kommer få!

Jag funderar på att ta en kall dusch innan jag tar på mig ridkläderna och åker till Pärlan, men jag orkar inte. Så, jag sitter här i ett linne och samlar energi till att dra på mig ridkläder och puttra iväg. Jag och Pärlan tänker hålla oss inne i någon skuggig skog, så vi inte rinner iväg av svett i värmen ;)

Sommar, sommar och sol.

Det är sommarväder ute idag också. Jag går runt i en tunika, med linne under och piratbyxor, dock i jeans. Det är riktigt härligt ute och jag väntar på att mamma ska bli färdig för attå ka. Då ska vi först till Sussie, för att kolla om hon har flughuva eller flugpannband till Pärlan. Sen ska jag in till stan och kolla runt hade jag tänkt :)

Np i matte gick väl sådär. Efter del ett kände jag för att lämna in provet och gå, men Mari fick mig att bita ihop och göra klart det. Saken är den, att egentligen har jag ju inga problem med matte, men idag var det hjärnsläpp och jag kunde inte få ihop det jag borde fått ihop.

Vet ni vad det värsta med sommaren är? Att gå in sommarskor! För det betyder alltid skoskav, suck. I sommar är tredje året jag ska försöka ge mig på att gå in ett par skor. Supersöta är de verkligen och jag trivs egentligen i dem, förutom att jag får extrama skoskav. Så, någon som vill gå in skorna åt mig? :D

Rörigt inlägg, jag vet. Men jag hoppas ni överlever :)

Np Matte D.

Nu har jag pratat i telefon med världens bästa syster. Hon har äntligen bytt till Telia, så vi kan pratah ur mycket vi vill utan att det kostar mig något. Niice!

Dags att peppa som tusan inför Matte D np som går av stapeln om 33 minuter. Jag laddar min mp3 med massa musik och har packat ner massa frukt i väskan. Formelsamlingen är med och det här ska nog gå bra!

Nu ligger det två mappar med Jill Johnsson på mp3'n. Det känns bra och jag vågar faktiskt tro att jag kan klara matteprovet. Ni håller tummarna för mig va? :)

Rösta :D



Rösta förfullt!
Jag har blivit en av fem finalister och rösta så mycket ni bara kan är ni söta :D


Med tusen tummar som kramas hårt.

Jag kollar min mail gång efter gång efter gång och hoppas varje gång att det ska ligga ett nytt mail där. Ett mail från någon som är intresserad av Pärlan. Någon som vill köpa min älskade busa. Jag håller tummarna varje gång, blir lika besviken varje gång.. Jag uppdaterade annonsen idag och nu ligger hon ute på 6 olika sidor. Jag har sänkt priset och även skrivit att hon kan lånas ut på foder. Jag hoppas verkligen att någon nappar och vill ha henne. Jag vet inte vad jag gör annars. Min bästa busa..

63 cm, varken mer eller mindre.

Vi mätte mitt hår idag igen och det har växt. 3 centimeter sedan vi mätte senaste, vilket var runt nyår, om jag inte minns helt fel.

Jag är kär i mitt hår, om man kan vara det? Jag älskar längden på det i alla fall, för man kan göra så mycket med det! Sen vet jag att jag har kompisar som är avundsjuka på längden, vilket de gott kan vara ett tag till ;)  Mitt hår kommer förbli långt, i alla fall fram tills studenten om ett år.


CO2+H2O+energi.

Jag snackar kemi, för er som inte hänger med.

Jag tänker stoppa huvudet i kemiböckerna en stund och börja plugga inför provet vi har om ungefär 2 veckor. Om jag skriver bra på det, kan jag gå ut med mvg i kemi b. Jag vill egentligen inte veta, för då sätter jag sån press på mig själv, men jag ska kämpa på och hoppas jag klarar mig hela vägen (:


Med solen i ryggen och vinden i mitt hår.

Det har verkligen varit sommarväder idag, vilket är skönt! Jag kunde åka utan jacka och vantar både till och från stallet. Pärlan går utan täcke i natt och jag har legat ute och solat.

Jag och Pärlan skrittade ute i 40 minuter idag. Jag satt barbacka, i jeansleggings. Vi hade hacket och långa tyglar. Det var som att vara mitt uppe i en dröm. Så rofyllt, lugnt och bekymerslöst.

När vi kommit över knölängen ta jag på vänsterskänkel och Pärlan rullade över i vänstergalopp, galopperade lugnt, bröt av och gick lugnt över till skritt och fortsatte hålal sig lugn. Allt på halvlånga tyglar.! Jag hade bara kunnat drömma om något sånt här, så lugnt, så kontrollerat. Det är en dröm och jag vågar inte tro att det verkligen har hänt.

Pärlan fick strosa runt lite osm hon själv ville och jag satt som gjuten på hennes rygg. Idag var vi en, även om vi stundtals ville olika. Trots det var vi en och andades i samma takt. Det är en konstig känsla, jag hade aldrig vågat tro. Hoppas, definitivt, men inte tro.

Dagar som idag borde alla människor få uppleva.


Seeeeeegare än kola.!

Mitt internet har blivit supersegt, på bara någon sekund. Det har tagit fem minuter att ta sig in på blogg.se och inte på att skriva nytt inlägg. Hur sugigt är inte det eller?! Nu är jag i alla fall inne :)

Jag har diskat färdigt, ätit två mackor och nu ska jag tam ig till stallet. Jagi nsåg att mina stalljeans ligger i tvättet, suck. Så mina jeansleggings får offra sig och agera stallbyxor idag. De måste ändå tvåttas, då jag lyckades ha sönder skorpan på ena knät i skolan förut. Så det är blodfläckar på dem..

Nu ska jag ta på mig ne tjocktröja, vinsjacka och hoppa på moppen. Vi hörs ikväll. Håll tummarna att mitt internet samarbetar då :)


:)

Det är sommar ute idag, minst sagt! Så om en stund ska jag ta mig till Pärlan. Tanken är att skritta ut en runda, så hon får röra på musklerna efter igår. Sen ska hon få gå och sola i hagen, medan jag ligger och pluggar. För mig är det mys och trygghet på hög nivå!

Nu ska jag börja ta tag i lite av diskberget. Kanske är på tiden, då vi inte har några rena bestick längre. Så fullt upp har jag och mamma haft det..

Sköt om er i den härliga solen och njut!

Nyp mig inte, jag vill fortsätta leva i en dröm!

Sussie hann inte med någon träning idag, men jag och Pärlan packade in oss i transporten ändå och åkte iväg mot Sussies, för att rida i ridhuset. Ett mycket bra beslut!

Det var inga hinder, ingenting i ridhuset. Alltså hade vi heeeela banan att jobba på, vilket var en otroligt knepig känsla. Jag jobbade henne mycket i skritten, för att åf henne att skritta rent. Blev mycket övergångar när jag väl la till traven och samma sak i galoppen.
Hon var verkligen superfin att rida idago hc det var osm en dröm, en dröm som jag aldrig vågat drömma. Eller, inte det senaste året i alla fall.

Det var inte samma häst jag satt på idag, osm jag gjorde den 27/12-09. På första träningen för Sussie. Det är verkligen inte samma häst och ryttare. Vi har utvecklats, kommit framåt och blivit starkare. Vi faller allt som oftast, faller hårt. Men vi tar oss också framåt. Jag vågar inte tro att vi kommit dit vi är idag, jag vill inte tro och verkligen inte veta!

Jag vet inte vad jag vill längre.

I väntans tider.

Jag har kommit hem från skolan och nu är det plugg osm gäller, innan jag ska fixa mat, äta och ta mig till stallet. Jag väntar på svar från Sussie om det blir träning eller inte ikväll. Jag hoppas att det blir, men har inte allt för stora förhoppningar då hon skulle iväg med Nice till Magnus någon gång under dagen..
Ni håller tummarna va?

Nu är det matte som gäller. På torsdagmorgon är det ju NP i matte D som gäller. Jag känner mig lite lagom pepp ;)

Veckans blogg.


(Klickbar bild)

Jag är med för att försöka ta mig till en av finalistplatserna. Försök ni med!


Finis. -v-

Red ut med Pärlan idag, som att vi har några andra val? I alla fall, idag red jag utan graman och gissa om det har gjort nytta när den väl har varit på? Hon var superfin idag och jobbade i en vettig form under så gott som hela ridturen! Vi klättrade och tog lätta backen tre gånger, innan vi gav oss ut på vägarna igen.

Dock höll vi oss mest till skritt, då jag inte orkade jobba henne i trav. Men de få gånger vi travade gick hon riktigt bra, vi lyckades även få till några bra halvhalter i trav! Vilket är stort för mig, då jag har supersvårt för det. Vi lyckades även göra en halt, med bara hjälp av sätet.
Det var ne bra ridtur idag kan jag bara konstatera.

Jag satt och intalade mig själv att om jag låtsas att jag kan rida, då kan jag faktiskt det. Tydligen gjorde det nytta, för det kändes verkligen som att jag red Pärlan idag, genom skritten, hela tiden. Slutade jag rida i två sekunder, så märktes det direkt. Härligt var det i alla fall, riktigt härligt.


I'm back :D

Jag har kommit hem, jag har dushat, jag har lagat mat och jag har ätit.
Nu sitter jag och lyssnar på "Bilbo - en hobbits historia" Egentligen ska jag läsa den på engelska, men lyssnar på kapitlet jag precis läst då jag inte hängde med riktigt i det.

Mobilen är hämtad, vilket är skönt! Fast, var jag har lagt den i lägenheten vet jag inte. Typiskt mig!
Nu är det dags att plocka av sängen, krypa ner och läsa. Om inte allt för lång tid tänker jag sova, för jag är trött efter gårkvällens sena bravader. ;)

Tiotusen suckar!

Jag har precis kommit hem och upptäcker att mobilen inte är med. Alltså ligger den kvar någonstans i stallet, så jag ska hoppa i mina moppekläder igen och ser inte fram emot 40 minuter till på moppen..
Vi hörs!

Plugghäst. :)

Jag har för en gångs skull satt mig och pluggat så fort jag kom hem från skolan. Så nu är jag färdig med kemin tills på onsdag, skönt! Jag ska läsa ut ett till kapitel i engelskaboken medan jag väntar på att min mat ska bli varm. Äta och läsa mer engelska. Ta mig till Pärlan, rida. Hem och läsa ännu mer engelska.
Sen ska jag skriva rent svenskan innan onsdag har jag planerat.

Det är skönt att vara igång igen, även om jag är trött efter en sen kväll igår. Så, det får kanske bli en powernap innan jag puttrar iväg. Vi får se.

Quite High.

JAG HAR TRÄNINGSVÄRK I MAGEN!!!

Detä r hemskt, men rgrymt härligt på samma gång. Jag fick rida Hajen i paddocken igår och vi fick köra ett ganska hårt dressyrpass. Svetten rann nästan under min hjälm efteråt, men gissa om det kändes bra?
I början var jag livrädd och efteråt skakade jag i hela kroppen, för att jag hade vågat sitta upp och rida honom igen, i både skritt, trav och galopp.

Jag skulle egentligen bara skrittat fram honom, men fick ta honom så gott som hela ridpasset. Sussie stog på marken, peppade, gav tips och stöttade. Gissa om det kändes underbart när hon berömde gång efter gång efter gång och sa hur fin han var, hur bra trav han hade och hur fin galoppen var. Det kändes härligt och jag kunde inte låta bli att le!

För er som undrar om vem denna Hajen är så kan jag meddela att han är en 4-årig valack e. Quite Easy och ue. Krocket.
Jag kan också informera om att han är till salu och om ni är inresseare kan ni höra av er till Sussie, 070-88 42 564


Film hoppning.


Film dressyr.

Form på hästen, under ridning.

Fick frågan i en kommentar om vad jag anser är en bra form.

Jag anser att en bra form, för hästen, är när den trampar under sig och bär upp ryttare med hjälp av bakbenen och höjer ryggen. Den ska gå balanserat och avslappnat, med ett bra påskjut bakifrån.
Jag försöker jobba ner Pärlan i en lång och låg form, då hon är mest avslappnad i den, får rena gångarter och lyssnar bättre på sitsen.

Sen har säkert andra olika åsikter om vad en bra form är för hästen, men som sagt. Det är är min åsikt och den form jag strävar efter.

Det här med form på hästar är svårt, just för att många tycker olika och rider på olika sätt. Det är svårt att jobba en häst till en bra form, där den använder kroppen på ett "bra och skonsamt" sätt. Hur man tar sig till den formen varierar oändligt mycket, lika mycket som det finns ryttare.

En ryttare sa en gång. "Man strävar efter att få hästen i form, men det här är också en form."
Kan då tilläga att hästen sprang med huvudet bland stjärnorna och var allmänt spänd, då det var tävling och hästen inte var jättegammal.

Ryttare hade självklart rätt. Han red hästen i en form, men kanske inte i den form han eftersträvade, kanske inte i den bästa formen för hästen, kanske inte den skoningsammaste formen, men trots allt var det en form.

Fullspäckt, är det minsta man kan säga.

Min gårdag var fullspäckad och jag var för trött för att ge er någon rapport.

Efter Pärlan drog jag direkt iväg till Sussie. Där var det fullfart på en gång och klockan tolv skulle vi åkt iväg mot Nuntorp och 3-årstest. Det slutade med att vi kom iväg runt tjugo över, då det var massa trassel.

Vi hann i alla fall dit i tid och väl där gick det mest smidigt. Både Tricket och irma skötte sig och fick positiv kritik. Självklart skulle hemfärden inte bli så lätt som vi hoppats på, utan tricket sparkade sönder transportdörren. Viktor stog hjelt plötsligt med handtaget i handen och ett håll där det skulle sitta. Det slutade med att vi fick knyta fast dörren, med två longeringslinor..

Väl hemma var det bara att packa ur, paxka upp, fixa transport och sen hem till Vårgårda för min del. Väl landat är var det reklamvikning..

Jag är trots allt otroligt nöjd med dagen och gissa om det har varit lärarikt!

Pärlans morgon, idag.

Jag sitter och äter en polkagris med gräddkola smak, det är gott!

Pärlan fick sin ridtur idag, vilket både jag och hon tyckte var skönt! Dock är mitt knä fortfarande kasst, så vi var inte ute superlänge. Jag hade på gramanen och gissa om det var skönt! Det härliga med den är också att Pärlan snabbare jobbar i rätt form, vilket är precis vad hon behöver.

Vi håller oss bara till sktitt och trav just nu, då jag inte kan jobba henne ordentligt i galoppen. Men, det kommer :)

Tre timmar till, tack.

Egentligen orkar jag inte vara vaken såhärtidigt, men jag lovade ju Pärlan ne ridtur idag. Så jag får bara hålla vad jag lovar, tycker jag i alla fall.
Jag har lyckats få i mig lite yoghurt och flingor till frukost. Tänker fixa mackor och ta med mig, för jag orkar inte tugga mer just nu. Jag borde verkligen ta mig upp ur sängen, fixa maten, packa väska, klä på mig och ta mig till stallet. Jag ska bara hitta orken, haha.

Sängdags.

Nu ska jag starta min mp3 och krypa i säng. Klockan ringer tidigt imorgon för att jag ska hinna med Pärlan innan jag tar mig till Sussie. Det blir uteritt med graman och antagligen nersittning i traven, om inte mitt knä slutat göra ont imorgon.
Vi satsar på att bli av med lite energi i alla fall, hur det går får vi se. Håll tummarna att jag hållerm ig kvar på ryggen i alla fall ;)

Världens mysigaste och vackraste!

Jag vet att jag missunnar min häst otroligt mycket just nu, men jag har inte orken att kämpa. Jag klarar inte det just nu, speciellt inte med mitt knä heller. Jag älskar henne och det gör ont att inte orka. Men det går inte, jag är ledsen för det.

Idag tog Hanna ut henne på en promenad och jag hoppas Pärlan skötte sig, trots att hon nästan exploderar av energi. Imorgonbitti ska jag försöka ta ut henne en sväng, trots att mitt knä gör ont.

Jag var uppe och fodrade henne påväg hem från Sussie och hon mötte mig, precis som alltid den senaste tiden. Hon är den vackraste varelse som finns och jag vet inte hur jag ska klara mig utan hennes skönhet i framtiden. Min fina, fina flicka. Jag älskar henne.

Back on track.

Jag är tillbaka på banan och njuter förfullt av det! Idag var det Sussie som gällde och jag skrattar sällan så mycket som där.
Vi är alla lite sjuka, så är det, men vi trivs ihop och det är väl det osm räknas? Vi lyckades i alla fall få alla hästarna ridna idag och hästarna som ska tävlas/visas imorgon är nog duschade vi det här laget.

Imorgon är det 3-årstest med Irma och Tricket. Mille ska kvala Falsterbo och lördag ska även Franz tävla. Jag ska med på 3-årstestat, så mycket vet jag i alla fall.

Det är härligt att vara tillbaka på banan och köra rejset där jag trivs!

Busande och springande.

Pärlan gick till öppningen igår, innan jag ens hunnit ropa på henne. Fina, fina Busa! To med henne till lilla hagen och lät henne busade ur sig lite energi. Gissa om det behövdes! Hon tog luften ur mig, när hon visade upp sig. Hon travade, galopperade, travade i öppna, skänkelvikningar, sluta, galopperade nästan på stället och busade verkligen runt. Hon är så söt när hon sätter den sidan till.

När hon lugnat ner sig lite kom kameran fram och hon fick agera modell. Eller, hon valde att beta ;) Efter det fick hon kraftfoder och tillbaka i hagen. Mina Söta, så är det!
Jag älskar dig.

En snabbis, för er skull.

Jag hade skrivit ett inlägg om gårdagen, men så kopplades mitt internet ner och inlägget försvann.

Jag gick i alla fall på överspeed. Vi kom hem från Smögen, saaadface! Jag fixade här hemma, åt mat, duschade och ramlade i säng runt fem. Då alla energi försvunnit. Då blev det två filmer innan jag verkligen somnade på riktigt.

Jag borde ta på mig ordentliga kläder nu, gå ut ur lägenheten och sätta mig på moppen för tio/halv elva ska jag vara hos Sussie. Ingen rast, ingen ro här inte. Men i alla fall sovmorgon :)

-v-

Mamma skickade ett mms förut, med en bild på Pärlan. Jag saknr min älskade skrutta! Jag saknar att sitta åp hennes rygg, jag saknar livet tillsammans med henne!

Trött, i varje millimeter.

Jag är helt slut i varje millimeter av kroppen och att sova låter lockande. Dock står inte det på schemat än på massa timmar!
Nu blir det att vila någon timme och halv sju går båten till Hållö. Där ska vi fota solnedgången, grilla och ha allmänt mysigt. Sedan blir det nattfotagrafering och vid halv fem ska vi upp och fota soluppgången imorgon igen.
Schemat är fullspäckat av det jag älskar, fotografering.

Jag är riktigt lugn och mår bra, trots att det är hur mycket folk som helst. Fattar ni hur sjukt det är?! Jag trivs här, frör jag får hålla på med saker som gör mig gott. Jag lever och njuter, för jag kan inte förstå hur underbart det är!

Fiiiiiika!

Jag och Bebbe ska nu ficka, det ska bli niice! Vi väntar egentligen på att klockan ska bli åtta, så vi kan få äta frukost.  Vi var duktiga och var vakna vid ungefär kvart över fyra och tjugo i fem var vi ute och väntade på soluppgången.

Det är så otroligt vackert här, så vackert att man bara drömmer om ett sånt här stålle. Ni skulle vara med!

Jag badade igår, årets första dopp. Det var inte superkallt, men inte varmt heller. Jag överlevde i alla fall, det är det viktigaste.

idag är en ny dag, fullspäckad med fotande. Jag kör på, trots att mina knän egentligen inte vill. Men går man på tabletter, så går det mesta. Jag biter ihop och tar smällen när den kommer..

Nu ska jag och Bebbe fika var det ja. Puss.

Snabb Resumé

Som ni märkte blev deti ngen uppdatering igår. Det beror på den enkla anledningen av att jag hade fullt upp. Åkte hemifrån vid tjugo i åtta och var hemma först vid tio.

Det var en superhärlig dag och Franz är färdigkvalad inför Felsterbo!!! Det är grymt bra gjort och Thomas red honom ritkigt bra igår, bättre än vad Sussie skulle ha gjort, med hennes ord :)
Det var en upplevelse att vara med på tävlingen och jag har lärt mig massor, som just nu håller på att sorteras runt i min hjärna.

När jag kom hem var det bara att packa, idag bär det ju av mot Bohuslän och Smögen. Det sista har jag packat nu på morgonen och jag lovar att jag kommer ha glömt hälften! Men, men jag får överleva.

Datan kommer följa med, men jag kan inte lova någon toppenuppdatering då det är tidiga morgnar ohc sena kvällar som gäller. Jag vet inte hur mycket tid jag kommer få över. Kanske blir det något sms-inlägg under dagarna i alla fall.

Vi hörs och sköt om er!

Flitig Rebecka.

Under mina två och en halv timme hemma har jag hunnit med mycket, men inte det jag borde hunnit med mest. Hälften av all disk är diskad, jag är duschad, mina sår omlagda, mat tills på måndag handlad, mat tills måndag fixad (så mycket jag kan), mat äten och halva sängen avplockad.

Jag borde nu börja packa tills på måndag, men jag orkar inte! Jag har inte en aning om vad jag ska ha med mig och väskan jag ska packa i är upptagen tills imorgonkväll av ridsaker.

Jag kanske har missat att berätta det(?), men på måndag-onsdag är jag i Smögen med skolan. Det är fota för hela slanten som gäller och jag kommer vara helt slut!
Så, någon som kan hjälpa mig med vad man ska packa för tre dagar i Smögen?

Tillbaka på hästryggen.

Pärlan fick komma ut en runda idag, trots att min knä strejkade när ridbyxorna kom på, ännu mer när shortchapsen satt på plats och totalvägrade när jag väl hade satt foten i stigbygeln ;)

Vi hade på gramenen, som nödstopp. Den blev använd någon/några gånger också. Jag insåg snabbt att trava lätt var bara att drömma om, trots att jag hade lååånga stigläder, så fick rida utan. Hon gick verkligen i fin trav idag! Visst drog hon iväg nägra gånger, men hon kände på sig att matte inte riktigt är i form. Jag lovar att hon gjorde det.

Kom till en äng och skulle försöka oss på galopp. Det gick väl sådär, då jag inte kunde jobba henne pga. mitt knä. Så hon rullade över i högergalopp, men gick någorlunda lugnt i den. Lite knivigare påväg hem, då var det pass i skritten osm gällde.

Jag tycker Busan skötte sig bra, för att inte ha gått på en vecka. Hon höll sig i skinnet och kände på sig när matte inte orkade. Världens bästa, så är det bara!

Mysdag med hästen.

Pärlan fick sig en mysig rykt idag. För första gången sedan i söndags orkade mina knän med att göra något med henne, vilket var lite halvt uppskattat. Hon har energi, det märks. För det var svårt, svårare, såvrast att stå stilla när jag skulle borsta. Hon skötte sig ändå bra måste jag medge :)

När vi väl skulle tillbaka till hagen orkade inte mina knän gå längre, så jag satte upp på hennes rygg. Utanpå täcket, med bara grimma och grimskaft. Min älskade Busa, gissa om jag kände mig trygg?! Hon skrittade på, hur lugn som helst, trots att hon hade energi i varje millimeter. Hon vet när det verkligen gäller.

Imorgon hoppas jag kunna komma ut en runda på henne, vi får se hur mina knän mår då. Håll tummarna, om inte annat för Pärlans skull!


Ponnyplutt.

Vissa dagar är saknaden för stor för att kunna beskriva.



Du var den bästa jag någonsin hade kunnat drömma om att möta. Den som höll mig uppe, fick mig att le mot livet och inse att vi alla kunde, bara vi aldrig gav upp. Du är unik, den mest unika jag träffat. Din viljestyrka, du lämnade den hos mig när du lämnade jorden för trapalanda. Jag gav dig ett löfte, som jag vägrar att svika. Du är världen allra finaste, den jag aldrig kommer glömma. Du lärde mig allt och lite till, som jag bär med mig. Jag älskar dig. Orden är rakt igenom sanning. Jag har aldrig och kommer aldrig älska någon på samma sätt som jag älskar dig. Min pojke, min bästa ponnyplutt. Vänta på mig, jag lovar att komma.
Tillsammans, mot världen.
RebeckAladdin
-v-


English, in my heart.

Jag är vaken, jag har ätit frukost, jag har tagit på min kläder och jag har hunnit läsa. Allt medan NRJMorgon med Knappen och Hakim har hållt mig sällskap. Det är så här morgnar ska vara!

Mina knän är bättre, mycket bättre. Jag vågar ändå inte riktigt lita på vänsterknät. Jag är rädd att det ska görao nt när jag böjer, även om jag vet att det inte gör det.. Vi får se om jag lyckas ta mig upp på hästryggen idag, kanske, kanske inte.

Först är det i alla fall skola och engelska nationella som gäller. Önska mig lycka till!


Pärlans dag.

Pärlan fick bara mat idag igen. Hon kom till öppningen och väntade på mig, precis som igår. Min söta, söta Bus.

Jag kan gå ganska bra nu, vissa stunder riktigt bra till och med. Så imorgon får hon nog komma ner till stallet oc hf åen rykt. Sötnosen.

Hon har skrotat i hagen sedan i måndags och verkar ganska nöjd med det. Hon går fortfarande med täcke på sig dygnet runt, men är trots det inte supervarm på dagarna. Det är skönt, för då slipper jag ha dåligt samvete och Pärlan slipper svettas. Snart, snart är det sommar!

Morgonord.

Knappen och Hakim förgyller min morgon och väntan på Bebbe! De är härliga och jag kan inte riktigt låta bli att le, haha.

Idag blir det bara att fodra Pärlan också, imorgon hoppas jag kunna rida henne en liten runda i alla fall. Mitt knä är bättre, men fortfarande inte bra. Så Pärlan får bli den lidande, tyvärr :/

Saknad.

Jag saknar att rida. Jag saknar Pärlans rygg. Jag saknar stunderna tillsammans med mitt hjärta.
Jag är trött på att inte kunna gå ordentligt, jag är trött på mina knän. Jag är trött på att inte kunna göra något vettigt.

Jag vet att jag bara har varit skadad i tre och en halv dag, men det är tre och en halv dag för mycket. För måndag-Onsdag nästa vecka tvingas Pärlan vila, då jag är i Smögen med skolan. Vi vill jobba, arbeta oss framåt och njuta av sista tiden ihop.

Det här suger, jag vill spränga ljudvallen med min skrutta och bara busa runt!

Nej, nu ska jag sluta klaga, förvånas över mitt suuuuuperlånga hår och äta glass.

Egoist, till lagom nivå.

På mina naglar sitter nu nagellack som ska torka. Mina ben är nyrakade, jag är nyduschad, mitt hår har fått en ordentlig balsamkur, mitt hår är tvättat med ansiktsskrubb, mina fingernaglar filade, mina tånaglar klippta och hela jag luktar gott av mammas hudkräm.

Med andra ord fick jag ett sånt där "skäm-bort-dig-själv-ryck" och bestämde mig för att vara supertjejig ett par minuter. Nu känner jag mig fräsch och skulle kunna möta vem som helst typ. Förutom att håret hänger löst, oborstat, jag går runt i ett par träningsbyxor och linne. Annars så ;)

Det är okej att skämma bort sig ibland, bara det inte går till överdrift. Jag förstår mig inte på folk som spenderar en evighet framför spegeln innan de kan visa sig ute. Jag tycker synd om dem, för jag har själv varit sån.

Man ska bry sig om sitt utseende, men håll det till en lagom nivå. Det är bara du själv som bryr dig om du inte har tvättat ansiktet just idag, eller inte hunnit sminka dig. Vi andra tänker inte på det, vi oroar oss tillräckligt över oss själva, för att orka lägga energi på någon annans utssende.


Min Finaste.

Pärlan fick vila idag igen, jag är fortfarande inte tillräckligt bra för att rida. När jag kom upp till hagen, så måste jag först gå genom en annan hage för attk omma till öppningen. När jag var halvvägs genom första hgen och halvvägs till öppningen så ropade jag på Pärlan, utan så stora förhoppningar. Pärlan lyfta i alla fall på huvudet, sen såg jag inte så mycket mer. Jag var tvungen att hålla koll på marken, så jag inte tramoade snett för då strejkar mit knä..

När jag väl kom till öppningen, gissa vem som stog där? Pärlan! Världen sötaste myshäst. Tog ut henne och gav henne mat. Sen fick hon beta en stund utanför hagen och hon verkade riktigt nöjd. Min Finaste, så är det verkligen.


NRJ -v-

NRJ är på och tankarna nsurrar. De är hos Sussie, i stallet där. Ger mig styrka, mod och glädje. För mig är NRJ Stall SB, utan tvekan. Det var inte det i början, då var jag irreterad på att radiokanalen hade bytts. Men jag har vant mig nu och njuter av musiken. För det är massa minnen och känslor som flyger upp med dem.

Snurrigt, jag vet. Men det är sn jag är. Jag klarar mig inte utan musiken!


Fina Pärlan.

Pärlan fick vila idag, igen. Då jag har liiite svårt att göra något med henne pga. mitt knä som fortfarande är svullet. Jag lyckades ta mig upp till hagen, hämta Pärlan och se ta mig hem igen. Hemma, eller i stallet då, så fick hon äta sin mat.

Sen var mamma supersnäll och gick upp med Pärlan, då jag verkligen inte orkade. Det kräver otroligt mycket energi att ta sig fram utan kryckor, haltandes. Pärlan hade tydligen dragit ett race i hagen när mamma släppte henne, fått med resterande hästar och sedan bara stoppat huvudet i gräset och ätit. Det är min häst det, haha.

Förresten, igår kom Quattro hem för en veckas tid. Sen åker hon iväg på tillridning/inridning. Så vi får se när hon dyker upp igen. Men det var härligt att se den "lill" hästen igen..


Torkade frukter.

Visst är det knepigt att man trycker i sig massa godis, glass och onyttigheter när det finns så mycket godare alternativ?

Just nu sitter jag med en påsa torkade jordgubbar. Jag skulle kunna äta nästan hur mycket som helst, men bara nästan. De är lika söta som godis, men man känner sig inte lika äcklig i munnen. Jag föredrar torkade jordgubbar framför godis, bara att jag aldrig inser det när jag ska handla..

Torkade jordgubbar är helt klart min smak, men inte torkad kiwi. Nu vet ni det :)

Rebecka.

Jag la mig tidigt igår, hamnade framför tv'n och släckte vid tjugou i tio. Det var härligt att få sova ganska länge i natt och jag är riktigt utvilad nu :)  Det blir en dag till på kryckor, då jag fortfarande intek an gå riktigt bra. Jag kan gå bättre, men inte bra.
Jag har redan tröttnat, så jag börjar förstå folk som har gips och klagar på kryckorna.. Jag har lyckats åf en blåsa i ena handen, smidigt? Inte det minsta!

Nu ska jag fortsätta fixa mig för skolan, så vi hörs länmgre fram.

Vildhäst, tillbaka där du kom ifrån. <3

Pärlan är numer en utehäst. Hon fick flytta upp till Ekbergshagen idag och går nu ute dygnet runt tillsammans med de andra hästarna. Quattro kommer också hem idag, så Pärlan kommer vara lycklig!
Man såg henens tankar när hon kom in i hagen.
"Mat. Mat.Mat"
"Oooh, jag kan gå två steg och det finns MAT!"
"Jag testar att gå ett steg till. Titta, det finns mat här med!!"

Lyckan lyste om min Busa och vi får se om hon vill bli hämtad imorgon ;) Dock kommer hon knappast bli riden på ett par dagar, tills mitt knä inte är lika svullet och jag kan gå utan kryckor. Jag har fram tills på torsdag på mig säger Sussie, haha.

Pärlan kommer få njuta av livet och strosa runt i hagen. Busa när hon vill och äta så ofta och mycket hon orkar. Sen kommer jag självklart störa henne ibland och tvina henne gå fint i grimma och under sadel med träns. Men, det kommer vi klara :)

PärlemorBus.

Sussie körde mig till Pärlan, så jag kom dit i riktigt vettig tid idag. Dock kunde jag inte rida seriöst ändå, pga. mitt knä. Så jag skrittade ut en runda barbacka. Det var problem nog! Jag kunde inte använda benen normalt och vänsterbenet stog rakt ut. Det måste sett lagom dumt ut, haha.
Päran skötte sig trots allt, dock blev det ingen lång runda då jag kände att mitt tålamod rann iväg. Smärtan från knäna började ta över och Pärlan ville mer än vad jag klarade av.

Pärlan fick en rykt och stog och halvsov. Världens bästa bus.

De skadades klubb.

När jag tänker tillbaka på det senaste dygnet kan jag inte låta bli att le. Jag har mått ofärskämt bra och livet har flutit på. Det är underbart att vara hos Sussie, det är det verkligen!

Det blev en ridtur på Hajen idag, dock inte så lång som planerad. Vi kom över dammen, till grusvägen och sen låg jag och sprattalde på marken och såg Hajens rumpa vara på väg ut på ängen. Sussie trodde att han skulle komma tillbaka, jag ver redo att proemenera hem. Vem fick rätt tror ni? ;)
Mina knän gör grymt ont nu och jag kan knappast gå. Känns det såhär imorgon, då ber jag att få låna Bebbes kryckor.

Trots min flygtur kan jag inte låta bli att le och inse hur galet livet där uppe är. Det tog typ två timmar innan jag fick tvättat rent såren. Hästarna var ju tvugna att fixas, sen åt vi och efter det blev deet tvättning. Vi fick klippa upp ridbyxorna, för att kunna få av dem. Men, mycket skratt blev det trots det.

Som sagt, jag trivs och mår galet bra där.

Finally.

Jag och Coffe har kört ut reklamen, jag har fixat stallet. Vi har tagit oss hem och jg har ätit. Nu ska jag duscha, packa det sista och sen be Coffe köra mig till Sussie. Där kommer jag vara tills imorgon eftermiddag är tanken.
Datan kommr nog få stanna hemma, så vi får seh ur mycket jag kan uppdatera er.

Sköt om er under tiden!


Mysmorgon.

Det har varit en riktigt seg morgon och jag har fortfarande inte tagit mig upp ur sängen. Jag har läst, ätit frukost, läst ännu mer och nu sitter jag vid datan. Tanken är att jag ska plocka iordning på mitt rum innan Coffe kommer och helst hinna fixa lite mat också.

Jag mår just nu sådär underbart oförskämt bra som man bara gär när man är utvilad och har fått vakna i ett lugnt och sansat tempo. Den här morgonen är precis ad jag har behövt, för att samla nya krafter för en månad framåt. this is good!

Juste, jag vaknade runt halv tre i natt av att en katt gick på mig. Det visade sig vara TanTan som ville dela säng med mig. Visst sa jag och hon kurade ihop sig på mina ben och låg där fram tills nio, då Pyzen hoppade på henne och berättade att han faktiskt äger den här sängen.
Söta små katter. <3


RSS 2.0