Jane Eyre -v- Mr Rochester

Jag fick gjort en del svenskarbete igår, vilket är väldigt skönt. Om en liten stund ska jag cykla till kyrkan, förbereda inför musikalen och sen plugga psykologi. Blir även psykologiplugg i pausen, för imorgon är det prov som gäller. Känner mig ganska kasst förberedd, men det är så mycket annat som händer..

Igårkväll (nej förresten, läs inatt) så läste jag ut Jane eyre. Den var riktigt bra. Jag skumläste 50 sidor och de sista 50 läste jag mer noggrant, för då var Mr Rochester tillbaka, haha. Men, nu har jag i alla  fall lite mer att skriva min hemtenta på, vilket är väldigt bra!

Nejni, dags att fortsätta morgonfixet, så jag kan komma väg i tid :)


Svenska in my heart!

Jag sitter och jobbar med svenska. Jag har två saker osm ska vara klara tills på torsdag, tjoho! En hemtenta och ett utkast. Jag kan nog klara det, om jag planerar mina dagar. Helst ska jag hinna plugga till psykologiprovet på onsdag också, men det tänker jag inte lägga lika mycket energi på faktiskt.

Om tjugo minuter ska jag ta mig till bussen, sen stalletoch när jag kommer hem blir det mer svenska. Jag ska få det ähr att gå ihop, så är det bara! Jonna får gå ganska lugnt idag, med tanke på att hon inte blev riden igår i alla fall. Men hörni, vi hörs senare. Ska försöka få ihop lite mer innan jag sticker :)


Man ska inte köpa sig bekymmer.

Jag blev erbjuden att köpa häst idag, men tackade nej. Av den enkla anledningen att jag inte kan få ekonomin att gå ihop, har kunskapen eller tiden. Jag kommer sakna henne den dagen hon försvinner, men jag skulle inte orka med henne. Pärlan bevisade och detta är en häst i klass med Pärlan.
Skulle jag köpa henne, skulle jag köpa mig själv bekymmer, för att jag saknar kunskapen. Jag kommer sakna flickan den dagen hon lastas och lämnar stallet, men det blir bäst så.

Magknip, till tusen.

Jag har bara ett ord att använda mig av just nu. FyFan!
Min mage. Sån jäkla magknip. Jag försöker få i mig tomatsoppa, för att ha ätit något innan jag lägger mig. För varje tugga jag får i mig vill jag spy och magen verkligen kniper ihop. Så jäkla hemskt! Det började igårkväll, har varit lugnt under dagen idago ch startade ikväll igen.

Jag hoppas det släpper tills imorgon, för då får jag komma hem igen. Komma hem för första gången på en vecka och jag vill kunna njuta! Imorgon ska jag äntligen få andas, på riktigt. Lämna stress, press och alla måsten bakom mig för någon timme. Jag ska få leva, leva mitt liv. Det vill jag göra utan att mina jäkla mage spökar!


Musikalliv, för fulla muggar.

Igårkväll körde vi genrep på genrepet och ikväll blir det de riktiga genrepet, imorgon klockan sju har vi premiär. Spännande, nervöst och stressigt! Vi har fortfarande saker att fixa tills dess..

Om ne stund ksa jag till bussen, vilket inte alls är lockande. Termometern visar på -8.8, tjoho! Men, det blir säkert bra. Jag har i alla fall foto som kan muntra upp mig i eftermiddag (:

Tävling.


Fotande i all sin ära.

Världens bästa Mari har ju redna gett er ett inlägg idag, men även jag kände för att uppdatera lite. Livet rusar på, precis som det brukar. Om en stund sätter jag mig på cykeln till kyrkan, där detä r musikalövning som gäller. Innan dess borde jag diska, dammsuga, slänga sopor och plugga. Vi får se vad jag orkar med!

I eftermiddags i skolan var det talangjakt som gällde. Jag fick agera fotograf och i bilen påväg hem ringer min fotolärare och berättar glatt "Lisa vill ah en bild av dig immorgon förmiddag, som ska hamna i tidningen"Vet ni vad det stora problemet är? Kameran ligger kvar i skåpet!!
Alltså får jag ta med datan till skolan, snabbt slänga in bilderna på datan, välja ne och bränna ut den på skiva. Kan lova att jag kommer glömma ta med någon skiva, haha. Roligt i alla fall att jag börjar komma igång med fotande, iofs bara genom skolan, men ändå. Bilder från mig kommer även hamna i Kuriren, i Sussies julreklam. Riktigt roligt måste jag säga!

Nu; plugg :)

När två världar möts

Eftersom Rebecka har så mycket annat för sig denna veckan, så tänkte jag ta mig friheten att gästblogga ett inlägg här. Då jag blir omnämnd lite då och då här i bloggen, så tänkte jag att det kanske är på tiden att jag presenterar mig och mina hästar.

Mari heter jag, är 19 år och bor i södra Skåne. Jag pluggar just nu svenska, engelska och projektarbete med målet inställt på högskolan hösten 2011. På min fritid så ägnar jag mycket tid åt mina Shetland Sheepdogs och tränar agility. I hästvärlden så rider jag inte så mycket, utan jag gillar snarare allt runt om kring hästeriet. Jag har just nu en idé om att försöka praktisera klickerträning och agility även på hästarna, så får vi väl se var det hela slutar.

Rebecka och jag lärde känna varandra i april 2009 och sedan dess har vi varit riktigt tajta. Det går inte en dag utan att vi hörs av, och jag minns inte hur vardagen var utan henne. Egentligen så lever vi i två skilda världar, men ändå lyckas vi på något sätt kompletera varandra himla bra. Hur vi lärde känna varann? Jo, det var så att vi båda hade hästar från Stureri Sjöhus och båda var efter Peace On Earth. Eva Sjöhus vet ni ju redan om att Rebeckas häst hette, och min häst hette Ina Sjöhus.

Det visade sig att våra hästar var väldigt lika varandra, lite till utseendet men framförallt till sättet. Jag har många gånger försökt förklara Inas personlighet, men det går verkligen inte att beskriva en Sjöhusare efter Earth, för dom är så himla personliga och måste helt enkelt upplevas för att förstå deras både bra och mindre bra sidor. Ina och Pärlan förde alltså mig och Rebecka samman, och nu när ingen av oss har kvar våra Sjöhusare (Ina drabbades av kraftig kolik i januari och fick somna in, och Pärlans historia vet ni ju) så står vi ändå kvar vi varandras sidor.

Idag så står det tre hästar i mitt stall, varav två är mina egna och den tredje har jag på låns. Nedan följer en presentation av alla tre hästarna:

Ruste (Rusty Nail) är en 13 årig, mörkbrun vallack som är en fd. travare. Ruste är världens mysigaste och han älskar att bli ompysslad. Han gillar att ridas på lugna rundor där han får tid och möjglihet att spana in omgivningen ordentligt, samtidigt som han, när man vill, kan vara riktigt pigg och gärna ta några snabba gallopper.

Dockan (Stings Greta) är hästen jag har på låns, och det har jag haft sedan Ina gick bort i januari. Dockan är ett 2 årig, svart shettissto som är ja...en riktig shettis! Dockan hitar gärna på massor av bus och vi har haft några pratstunder om vem det är som bestämmer. Nu så gillar hon att mysa, men gärna på hennes villkor. I övrigt så är hon en himla trevlig, rolig och pigg kravat som ska bli parhäst i körningen hos sina ägare.

Hälge (Skäckagårdens Hälge Dirksson) är då min andra egna häst. Han är en fuxfärgad shettishingst (ska kastreras så småningom) på 6 månader, som inte har bott här mer än några veckor. Hälge är halvbror (samma mamma) till Dockan och visst märks likheterna! Vi håller fortfarande på att lära känna varandra, men hittills så har Hälge visat att han är väldigt framåt, pigg och envis, vilket är några egenskaper som jag gillar starkt! Planerna med Hälge är väl först och främst att bygga en stabil och bra grund, som utspelar sig i en häst som känner sig trygg i alla lägen. Därefter väntar förhoppningsvis agility och eventuellt körning för honom.


/Mari

Med cykeln som fordon.

Jag kom hem för en liten stund sedan. Först skola, sen hem och äta, cykla iväg till Vinden. På vinden plockade vi ihop lite grejer som skulle vara med i musikalen (det här tar snart död på mig!!)
När jag var färdig på Vinden cyklade jag iväg till Synsam, för att se om mina linser hadek ommit. Tydligen hade dme gjort det, men dem hade inte hört av sig. Lite senare blir det att sätta i dem och hoppas det är rätt styrka..
totalt satt jag på cykelt i ungefär en timme i snöoväder. Inte toppenhärligt, samtidigt som det var ångot av det ksönaste jag gjort på länge. Jagä r helt slut i kroppen, fryser men är svettig. Kenpig känsla, men jag kännerm ig duktig ;)

Nu ska jag ta en powernap, sen sätta mig och plugga. Imorgon är det prov i naturkunskap och tills på torsdag ska jag ha läst ut min bok. Jag har ca. 200 sidor kvar. Lycka till kanske? :D

Musikallivet, i all sin glans.

Mitt liv innehåller det mesta just nu, men i första hand för lite tid. På fredagkväll kör iv genrep och denna veckan ser ut som alla veckor innan musikalen, skillnaden är att jag har tiotusen saker mer att göra och en skola att sköta, plus en lägenhet att håla ordning på.

Det är riktigt nica ett det snart är musikal och jag njuter något enormt. Tänker, snart är jag igång bakom scen och kör järnet under ett per föreställningar, sen packas allt ner för att vänta på nästa år . Det låter säkert sjukt, men för oss som håller på med det så gör det så otroligt mycket!

Dags att pysa till skolan, vi kanske hörs snart igen, få se vad tiden utvisar.

Gåtform.

Godmorgon världen, säg vad osm står på..
Det känns som att jag precis gick och la mig, men jag tog mig upp i alla fall :) När jag komer hem igårkväll var det bara att packa, så mamma kan hämtam ig saker idag. Är i Vårgårda över helgen, då Emanuel kommer hem..

Jag är trött på det mesta just nu, eller nej. Jag är trött på det osm gör att jag inte hinner med det jag borde. Det kommer ske en del förändringar i mitt liv, men lugn, jag kommer må bättre av det. Jag skriver i gåtor, även för mig själv. För när jag läser detta om någon vecka kommer inte jag helelr fatta, haha..

Mitt liv, mina beslut.

Jag har landat ne del sedan jag skrevi går, samtidigt är jag ute i det blå och flyger. Jag ska vända på mitt liv, igen, efter bara några månader. För jag har insett mina begränsningar och jag vill inte falla. Som sagt, jag trycker på paus(?) för ett halvår.
Vad som kommer hända tänker jag berätta först när allt har hänt och jagä r tillbaka där jag började. Hur det kommer kännas får vi se, men det ska gå, för jag vill inteo ch orkar inte geupp. Någonstans inom mig bor en tvättäkta Stålgren, som fightas tills man faller. Det är den delen som tar över och den delen som samlar på sig erfarenheter.

Jag insåg precis, jag kanske trots allt är en Rebecka Stålgren, för ett tag? Mer än vad jag är en Rebecka Johansson?

Förvirrande ord, tankar och framtid.!

Jag svävar, jag rasaro ch sen svävar jag igen. Livet är...konstigt? Jagh ar mycket att hinna med, för lite tid och för lite utrymme, ljus och ordning. Det finns inget bra ställe i Alingsås att plugga på, inget skrivbord, inenting i den stilen. Jag vill till Vårgårda. Jag saknar mitt rum och jag vill faktiskt bo där nu. Jag vill tillbaka hem, smatidigt som jag inte vill lämna livet här. Kan jag inte få kombinera det? Det vore bäst så.

Just nu är jag förvirrad över det mesta och undrar vad som händer, hur mitt liv egentligen blivit så här. Jag vill bort, jag vill stanna, jag vill ge upp och jag vill kämpa. Jag vet varken ut eller in och blir passiv. Fuck!

Pust, energibotten nåd.

Jag är helt slut! Då har jag ändå inte gjort något speciellt ansträngande idag ;) Först skola, sen stall och klockan tre låg jag på bänken hos Lise och fick behandling. Det är skönt, samtidigt som något av det värsta som finns. Smärtan går inte att beskriva! Men, så välbehövligt och jag trivs i det rummet, huset. På något sätt är jag och Lise lika..

Om en stund ska jag lägga mig på soffan, titta ett avsnitt csi och sen krypa i säng. Jag vill sova många timmar i natt, jag är helt slut!

Älskade hem.

Jag satt på Morinas rygg idag, var ute i skogen, galopperade, travade, andades, levde och var hemma. Det går inte att beskriva känslan, men jag tror man kan jämföra det med att vara kär? Nivet när det bubblar i kroppen och men bara mår bra, så otroligt bra.

Jag hamnade med näsan inborrad i Morrans mage och hela världen stannade upp. Jag fick andas, verkligen andas. Få energi och ett sånt otroligt lugn. Jag är världens lyckligaste tjej när jag är hemma, men lyckan är så skör. Så otroligt skör. Jag bär med mig lugnet och är glad att jag faktiskt får dela det med alla underbara hemma.

Tankar om livet.

Jag sitter och funderar på mitt liv, vad jag vill och hur jag ska göra. Just nu är jag grymt skoltrött och jag vet var jag mår bra. Jag skulle vilja hoppa av skolan, lämna det livet bakom mig. Det hade varit otroligt skönt och jag vet att jag skulle kunna få det bra, riktigt bra. Samtidigt är det inget alternativ för mig. Jag skulle inte kunna förlåta mig själv om jag hoppade av skolan. Jag sätter sånna krav på mig själv, så höga mål. Ett mål är att ta studenten med betyg som jag är nöjd med.

Jag har två sidor. den ena sidan som vill sköta kolan och prestera på topp, den andra sidan som skiter fullständigt i skolan och sätter hästarna högst. Jag vet vilken jag vill följa, men jag vet också att jag inte kan. Jag kan inte just för att det finns två sidor. Det är förvirrande och jag vet varken ut eller in. Jag vill, men vågar inte, jag vill inte, vågar inte. vill, vågar, blir frustrerad på tankar och känslor och spärrar, faller och reser mig. Jag fattar inte vad som händer med mig, någon som kan förklara?

Tomma skåp och emty stomage.

Det är härligt när man öppnar skåpen, ska plocka fram frukost och inser att så gott som all müsli är slut, filmjölken är bara ne skvätt kvar och ingen affär är öppen. Jag kommer snart vara hungrig igen och har inte ne naing om när jag får tag i mat nästa gång.
Hahahahaha, det låter som att jag ska ut i öknen är något sånt ;) Men nej, jag ska snart sätta mig på cykeln till stallet är tanken och där vet man aldrig hur dagarna blir, haha. Men, jag hoppas klara mig, utan att svimma av hunger eller något sånt.

Min fredag, i ord.

Torsdagen och fredagen var två helt underbara dagar! Hur min torsdag såg ut vet ni ju redan, men hur blev egentligen min fredag? Jag kan meddela att den blev minst lika bra!

Stallfix på förmiddagen. Jag stog helt plötsligt i miten av ridhuset och longerade Mille. Fråga mig inte hur jag hamnade där, för det vet inte ens jag. Mockning, sopning och tillsnyggning av stall och vägen, för efter lunch var det Svanteträningar som gällde! Sussie satt till häst från två till sju och jag stog i affären. Eller, pendlade mellan affären och hästfix. På kvällen fixades stallet klart och sen in för att ta det lugnt och äta innan mamma hämtade mig vid halv tio.

Jag mår så otroligt bra där uppe! Hade jag kunnat välja bort skolan hade jag helt klart valt att jobba där. Nu är ju det inget alternativ, då jag inte skulle kunna förlåta mig själ om jag inte avslutade gymnasiet, då jag sätter såna krav på mig själv. Men, jag är lyckligt lottad och kännerm ig grymt privilegerad som får ta del av livet där uppe!

Hur tänkte jag nu?

Jag försöka plugga ikapp det jag missade i veckan, samtidigt som jag försöker organisera upp min del av musikalen. Nämnde jag att jag samtidigt tvättar och har ett par katter som springer runt som gaöningar? Jag undrar verkligen hur jag planerade där, haha.

Nu är jag färdig med en av alla skolgrejer i alla fall, bara en stor bunt kvar. Eller, typ svenska och matte, men det är ändå saker jag måste ta tag i..

Faaaaan! Insåg precis att delrapporten till PA ska vara inne på måndag också. Grymt att ingen av oss har börjat på den.. Får skriva ihop något bra helt nekelt, eller på håltimman på måndag..

Okej, ingen mer tid till att blogga. Kanske ett inlägg senare ikväll, jag måste ju få berätta om min torsdag och fredag ;) Nu måste jag fortsätta plugga!!

Som allt inte var planerat.

Min kaotiska morgon slutade i en superhärlig dag! Jag hittade mina nycklar, i armen till stalljackan. Hur lyckades de hamna där lixom?

Kom till Sussie vid kvart över tio, där allt blev som det inte var planerat, haha! En missad massagetid ledde till att jag fick öppna affären och större delen av dagen har spenderats där. Jag har skött affär, ridit Morr och skött lite mer affär. Franz har hunnit bli klippt och vi har hunnit skratta en heeel del. Jag mår bra, bättre än någonsin, när jag får vara hemma. <3

Borta med vinden.

Vissa dagar borde man förbjuda! Jag var halvvaken imorses och känner redan då att idag är ingen bra dag. Somnar om och flyger upp ur sängen när Pyzen river ner datan osm står på nattduksbordet! Bara att gå upp och fixa sig för skolan, då klockan visar sig vara mycket.

När jag är färdig för att gå hittar jag inte nycklarna. Letar, letar och letar. Ringer mamma, ringer Linda och messar Emma. Ingen har sett dem! Det slutade med att jag missade bussen och mamma fick ringa och sjukanmäla mig. Somnar om i sängen och vaknade för ungefär 1 timme sedan. Någorlunda utvilad, men fortfarande inga nycklar hittade. Jag vill ha dem, nu, nu, nu!

Kvällsmys med hjärtan.

De bästa tjejerna, Emma och Linda, har precis åkt härifrån. Nu är det dags att plocka undan och krypa i säng. Imorgon kör vi igång igen och har jag tur blir det en kort dag i skolan. Vi får se vad dagen har att bjuda på!

Jag tror faktiskt att jag måste vädra, inte det lästa att försöka sova när det är 25 grader i lägenheten ;)

tiden rinner iväg.

Jag och mamma har varit i Borås större delen av dagen, med oss hem fikc vi massa smågrejer, men även det viktigaste av allt. Tyg och mönster till min balklänning! Det början dra ihop sig och om inte allt för många månader går jag och Bebbe ut genom skolan, påväg mot vår bil och själva balen. Några dagar senare springer vi ut från ksolan för sista gången, spännande!

Mönstret vi hittade är väl egentligen ingen typisk balklänningen, men jag tror helt klart jag kommer trivas i den! Den kommer från burda och är modell 8198. På bilden är den grön, men mamma ska sy upp den i rött. Jag är så otroligt nöjd med den och kunde inte hittat någon som är mer mig!

Vi var inne och tittade på redan uppsydda klänningar, man hittade absolut ingenting. Det var för gulligull för att jag skulle kunna trivas i det. Jag är inte gulligull, så är det bara!


Är den inte otroligt fin? Jag älskade den från första stund.!


Nya rutiner, bättre liv?

Jag är tillbaka i Alingså och det betyder att jag håller på att få ordning på mitt liv igen. Jag mår bra när jag bor här, jag får sköta om mig själv, utan någon bryr sig eller kommenterar. jag kan göra vad jag vill, när jag vill.
Det är så mycket lätare att ta hand om sin kropp här, jag vet inte varför.

Bakslag idag, var dunderhungrig, stressad och hamnade inne på MyWay. Köpte godis och mumsade i mig, suck. Blev även en liten kakbit hos Sussie, även där var jag stressad. Hmm, ett mönster?

Jag ska försöka, bita ihop och inte sätta mig i situationer där det är lättare att ta till godis än vettig mat. Det tar inte ås lång tid att lsänga ihop en sallad, faktiskt. Eller ta sig ett äpple. Jag ger det en chans, vi får se hur länge jag orkar och lyckas..

Sjukling.

Igår låg jag däckad i sängen större delen av dagen, förutom då jag tvingades jobba på morgonen. Det blev mycket csi, läsande och en del data. Dock fanns ingen energi till att blogga.
Idag vaknade, kände mig pigg i kroppen och gick upp. Då slog allt till igen. Kroppen känns tung, huvudet tyngre och jag är peppad på en skoldag! :D

Vi hörs senare :)

Drömmar.

Jag tittade på "I form med anna anka" för en stund sedan och skämdes, skämdes över min kropp, över mina beslut och framför allt över att jag aldrig genomfört det till något bättre.
Jag bestämer mig för massa, massa saker. Typ motionera mer, äta nyttigare och leva sundare. Det håller i två dagar och sen faller jag igen, är tillbaka i gamla vanor. Äter godis, kakor och dricker onyttigt. Jag är trött på det, men orkar inte ta mig loss. För jag vet inte hur. Jag är för rädd för omgivningens reaktioner.
Jag är så jäkla trött på alla kommentarer om att jag inte behöver gå ner i vikt, att det inte syns att jag gått upp. För er kanske det inte syns, men för mig! Jag lever i min kropp, det är jag som tvingas känna hur kläderna sitter tajtare, jag som tvingas leva med sämre ork, kondition och allt vet viktökning innebär. Hur svårt kan det då vara för mig att bita ihop, ta kampen och bli nöjd med mig själv?
Jag orkar inte, för jag måste inte bara ta kampen med mitt självförtroende, med mina tankar, psyke och inre. Jag måste även ta kampen mot alla andra. Alla andras åsikter och jag orkar inte det, jag vet inte om jag kommer klara.
Jag ska försöka och framför allt försöka att inte bli besviken om jag inte lyckas..

Mässtid, igen :)

Jag har vaknat, ätit frukost och ska väl snart gå upp. Vid klockan nio måste jag vara borta vid sporthallen och möta Bebbe och Linda. Vi ska stå i skolans monter på fotomässan, ska bli riktigt intressant. Extra roligt är att vi får gå på mässan sen, klämma på alla dyra kamerar och lyssna på föreläsningar. Det ska bli nice!


Ordningen återställd.

Jag lyckades samla energi att få undan på rummet ohc plötsligt landade lugnet även i mig. Det märktes så tydligt, för plötsligt tyckte jag att musiken var för hög, jag kände mungiporna dras uppåt och jag kunde äta igen.

Jag känner min kropp vid det här laget, jag vet vad som får mig att falla, vad som får mig tillbaka på benen och jag kan faktiskt utnyttja livet till något positivt. Jag kände redan i bilen påväg från Sussie att jag skulle falla ikväll. Jag har fallit och jag är uppe igen, jag hoppas det kan få stanna här.

Nu ska jag hälla upp lite cider, läsa min bok och njuta av livet. Imorgon kör vi igen! :D


Det speglas i det yttre.

Jag sitter mitt i ett kaos, med hög musik på. Jag vågar inte sänka musiken, för då kommer kaoset sprida sig in i mig också.
Mitt rum speglar min insida. Rummet ser ut som ett bombnedslag och jag har ingen, ingen energi att plocka undan med! Jag har gjort ett försök och lyckades få undan mina kläder som var nytvättade. Sen sköt jag bara lite åt sidorna, så det blev en gång in i rummet och en möjlighet att sitta vid skrivbordet. Jag borde verkligen ta tag i det hela, för att psyket ska få lugn och ro, men jag vet verkligen inte hur.

Kan ingen komma och rensa allt åt mig?


Lista :)

Det långa hästtestet!
Alla hästmänniskor fyller i det!

~ Hästarna ~

Första hästen du red var: Första häsen jag satt på var Burhults Salza, första hästen jag red var Mira
Hur gammal var du när du red första gången? Salza var jag kanske tolv och Mira tretton? Minns inte riktigt.
Hur många älsklingshästar har du haft? Älsklingshästar har jag haft ne del, men hästar som jag verkligen älskat är få. 
Vad hette den/dom hästen/hästarna? Salza, Pajas, Elvis, ambo, Nikita, Aladdin, Inca, Pärlan, Galax, Morina, Jonna.

~ Utrustning ~

Hur många...
ridbyxor har du: Hmm, fem skulle jag tro.
hjälmar har du: Två, en som används.
spön har du: Ett.
ridvästar har du: En
ridskor har du: Ett par, men väntar på ett par nya :)
ridstövlar har du: inga, rider med chaps.
grimmor har du: Oj, på tok för många för någon som inte har häst!
täcken har du: En hel bunt där med..
Vilken färg var dina första ridbyxor: De första jag ägde var ett par jeansridbyxor.
Vilka färger har dina nuvarande ridbyxor: Svarta, blåa, beiga, grå och gröna.
Vilken färg var din första grimma: En mintgrön med ludd :)

~ Vad har du gjort inom ridningen ~

Hoppat [x]
Ridit dressyr [x]
Skänkelvikning/sidvärts [x]
Galopperat [x]
Piafferat [ ]
Passage [ ]
Töltat [ ]
Hoppat utomhus [x]
Badat med häst [x]
Ridit på egen hand [x]
Testat voltige [ ]
Suttit på en häst som skenat [ ]
Tappat kontrollen över hästen helt [x]
Ramlat av [x]
Bakdelsvändning [ ]
Framdelsvänding [ ]
Ridit dressyrprogram [ ]
Tävlat i hoppning [x] (cr)
Tävlat i dressyr [ )
Tävlat i fälttävlan [ ]
Tävlat i någon annan kategori [ ]

~ Hästraser ~

Jag har ridit...
en fjording [x]
ett arabiskt fullblod [x]
en korsning [x]
en welsh [x]
en tinker [x]
en shire [ ]
ett engelskt fullblod [ ]
en connemara [ ]
en dartmoor [ ]
en islandshäst [/]
en shetlandsponny [x]

~ Din ridning ~

Rider du på ridskola: Började där, men inte längre.
Isåfall, hur många gånger i veckan: --
Har du foder/medryttar häst/ponny: Medryttarhäst. :)
Isåfall, hur många gånger i veckan: Tre gånger, sen har jag ju hästarna hos Sussie också som jag rider lite då och då om det skulle behövas :)
Har du häst/ponny på foder: Har haft.
Hur ofta rider du honom/henne isåfall: Hon gick ca. fyra dagar/veckan.
Har du medryttare på honom/henne: Det hade jag inte.
Har du egen häst: Hade.
Hur ofta rider du honom/henne: tre till sju dagar/veckan.
Har du medryttare på honom/henne: Vi kämpade för oss själva.
Har du tävlat med någon av dessa hästar: Jag och den egna var med i stalltävlingar ;)

~ Dina avramlingar ~
Hur många gånger har du ramlat av: Oj, jag har tappat räkningen.. 
När och på vilken häst ramlade du av på första gången: Buggy, gick kanske i sjuan? Vet att vi var i lilla ridhuset och han fick panik, stack, tvärnitade och där låg jag på marken.
Har du ramlat av och skadat dig allvarligt? Hur?  Säg någon gång jag ramlat av utan att skada mig? Buggy - ryggen. Aladdin - ryggen (för tät efter Buggys avkastning) Pärlan - Stor fett sår på ena skinkan) Hajen - Köttsår på båda knäna, kryckor i tre dagar och fyra månader senare fortfarande onda knän.
Brukar du skratta eller gråta när du ramlar av: Jag skrattar nog mest, eller biter ihop.

~ Upplevelser till häst ~

Har du ridit långritt med övernattning: Jag önskar jag hade tagit chansen.
Har du ridit långritt med fika: Det har vi gjort ett par gånger :)
Har du ridit islandshästar på turridning: Nej och jag är inte sugen på det heller..
Har du gått på ridläger: Nej.
Har du ridit utomlands: Nej.
Isåfall, vart någonstans: --
Och hur var dom hästarna/hästen, och hur var stället: --

Back home. -v-

Idag kom jag hem på riktigt! Idag var första gången på, en evighet, som jag kunde tillbringa en heldag hos Sussie. Jag njöt som bara den, skrattade och livet var superperfekt!

På söndag kommer Morr hem, gissa om jag längtar? Det var först idag osm jag insåg hur mycket jag saknar den lilla skruttan. Hon har tagit mig dit jag är idag, fina, fina flickan.!


När tröttheten tar överhand.

Uppdateringen har legat på bott, även min energi! Igår lyckades jag somna i soffan några timmar och sov 11 timmar i natt. Helt galet! men, det tar tydligen på krafterna att åka tåg i ca. elva timmar, sova på vandrarhem, åka tåg ca. tolv timmar och där imellan hinna med massa gående och faktasökande.
Men, vi är i alla fall nöjda med resan, trots otrolig trötthet hos oss alla tre :)


På resande fot.

Efter en natt på tåg, en dag i bil med Evert och Micke och en natt i vandrarhemssängar är vi nästan på benen igen.
Vi är trött och vill väl hem alla tre, hemlängran finns under ytan, men om 12 timmar sitter iv på tåget och har kommit en bit. Idag är planen att prata med folk på stan, sitta ett par timmar på Jamtlis arkiv och läsa, läsa, läsa. Vid tio i nio ikväll går tåget mot Herrljunga och runt åtta imorgonbitti landar vi där.

Det ska bli skönt att snart vara hemma, även om vin te varit borta länge. Jag saknar Buff, Pyzen och inte minst stallet och alla galna människor där!

RSS 2.0