Dusha eller svampa av?

De som känner Pärlan vet att hon har väldigt lätt att svettas. Jag har blivit mer och mer noggrann med att duscha henne efter ridning, speciellt nu på sommaren. Låtar man svetten torka in så kommer flugorna, så det är en stor fördel att duscha av hästen.
Positivt är också att det kyler ner en varm häst på sommaren, så de slipper vara supervarma. Självklart ser jag till att ha skrittat av ordentligt, så de redan har fått chans att svalka sig, men ibland kan även vatten behövas.

De senaste tre dagarna har vattentrycket vara väldigt lågt i stallet och tanken att duscha Pärlan har varit omöjlig. Idag kom jag på att jag kan ju svampa av henne, hur smidigt som helst! Pärlan föredrar duschning, men tyckte det var helt okej.

Min fråga är, brukar ni duscha eller svampa av era hästar när de är svettiga?


Kommentarer
Postat av: Evelina

Sv: Haha foppa-syndromet... jadu, vad kan det bero på xD Ingen aning, kanske att de är lika groteskt fula som vår dialekt? HAHAH vi känner kanske att vi har något gemensamt med foppatofflorna xD HAHAHHA!



BTW, jag brukar svampa min ponny då han sällan blir svettig mer än där sadeln legat, men iom hela hästen är genomblöt duschar jag :)

2010-06-03 @ 21:39:01
URL: http://evelinablomqvist.blogg.se/
Postat av: jolene

Mest så svampar jag av, har inget bra ställe att skölja dom på. Och Naya brukar vilja bli sköljd när jag fyller vatten, men den andra busen är det svamp på. :)

2010-06-04 @ 09:22:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0