Jag lever :)

Jag vaknade till liv ordentligt först vid två, haha. Min hjärna har haft svårt att koppla saker och mina fingrar har inte hittat på tangenterna innan dess, men nu börjar jag riktigt vakna till liv.

Det börjar krampa i magen av nervositet. Snart (om 4 timmar) sitter vi på ett tåg påväg till Östersund. Jag vet inte riktigt hur jag ska överleva, utan att svimma.!

Tröttis.

Jag är trött, men har haft en härlig gårdagskväll/natt. Jag kom hem runt halv två, efter att ha varit på förfest, wärdshuset, blivit uppraggad, blivit hoppad på och fått både öl och cider på mig. Jag lyckades chocka folk och jag tror fortfarande dem inte fattar att jag verkligen var där ;)

Härligt hade jag i alla fall! Tack sötnosar för en galen och oförglämlig kväll!

Tagga till tusen!!

Dags att skutta in i duschen, raka ben, tvätta hår och fixa sig. Dags att tagga förfest, hårfix, förfest och människor. Dags att tagga wärdshuset och dags att tagga drängarna!!
Vilka tänker vara där? JAG!


Tagga att leva.

Igår kväll, runt halv åtta, ställde jag mig och bakade bullar. Riktigt galet! Men, Sarah var påväg till Alingsås och jag hade lovat henne nybakade bullar nästa gång hon kom :)

Nu är det dags för mig att äta frukost och sen köra reklam. Ikväll taggar vi för Drängarna på Wärdshuset!! :D

Överlevnadsinstinten tog övermakt.

Jag tog mig igenom gårdagen, utan större problem. Den blev inel ika stressig som jag hade trott, skönt!

Nu ska jag strax cykla till skolan, där är det religion och sen historieprov som gäller. Jag har inte fått pluggat så mycket som jag vill, min hjärna kunde inte ta in mer igår och när jag kom hem var jag så trött så jag typ somnade, smidigt? :D

I eftermiddag behöver jag inte tänka på skolan i en vecka, niiiiice!

Jag är frii!

Jag vågar säga att jag kommer överleva dagen! Mamma är påväg in till stan, så hjälper hon mig i stallet. Jag har fått pluggat en hel del i skolan och ikväll är det musikalmöte och planering av resan som gäller. Jagä r nervös inför samtalet, men det är bara bita ihop och agera vuxen, haha.

Dagen har gått i ett, men runt tio släppte den värsta stressen och helt plötsligt kunde jag andas igen. Skönt!

Snabb update.

Jag har vaknat ungefär 10 gånger i natt, bara för att se hur mycket klockan är, så jag vet om jag hinner sova lite till. Detä r sjukt och inte det bästa, för det betyder att stressen är maxad.

Jag kan inte riktigt andas normalt och jag undrar verkligen hur jag ska få det här att fungera! Men, det blir nog superbra när jag väl har tagit mig igenom det...

Stress, stress, stress!

Min kropp strejkar, eller den har gjort det hela dagen. Igår var jag groggy, idag kom baksmällan. Visst är det fantastsiskt? Enligt Lise är det inte konstigt, men jag har lixom inte tid.

Imorgon har jag egentligen sovmorgon, men den kommer jag inte kunna utnyttja. Jag tar tidiga bussen till skolan, pluggar på bussen, planerar resa på sovmorgonen och förhoppningsvis pluggar. Skola, skola, skola, buss hem och plugg på bussen. Stallet och skynda, skynda, skynda! Klockan sju ska jag vara i kyrkan, då är det musikalmöte som gäller :)
Någon gång på kvällen kommer Evert ringa, så vi kan planera det sista inför resan och helst ska jag hinna packa allt i Alingsås någon gång också och plugga lite mer. På fredag kommer jag få gå upp tidigt för att hinna plugga det sista inför provet. Jag ska hinna skriva ihop en presentation av mitt fotoprojekt innan fredag också, ni önskar mig lycka till va?

Helst ska jag hinna sova någon gång också, hmm. Vi får se när var och hur!

Skolirritation.

Den som uppfann psykologi och historia skjuter jag!

Jag försöker trycka in massa, massa, massa historia i hjärnan, men det tillhör inte riktigtm itt intresse. Om jag ska vara ärlig så bryr jag mig inte om vem som var Sveriges förste kung, hur många som dog i Digerdöden. Jag bryr mig inte om Roms expandition eller fall eller vem som var första kejsaren. Trots det tvingas jag trycka in allt och ännu värre, placera det på en tidslinje. Hur tänker folk egentligen?!

Psykologi ärbland det värsta jag vet, samtidigt som det är sjukt intressant. Läraren drar ner all lust att lära sigo ch jag känner för att skolka från alla lektioner. Jag och hon funkar helt enkelt inte ihop. Vi hade prov ida, eller entlige henne läxprov, right! Jag satt hela lektionen och skrev, håll tummarna för att det ger resultat. För hon tycker man ska skriva mycket, istället för rätt..?

Psykologi.

Nu sitter jag och svettas över Psykologi och undrar antagligen hur våran lärare tänker. Det borde vara förbjudet för vissa människor att bli lärare och vår psykologilärare är en sån person!

Egentligen vill jag bara prova på tisinställda inlägg, haha ;)

Jag vill släppa, men vet inte hur.

Jag har varit groggy hela, hela dagen. Som att Lise masserade inte flera liter alkohol i kroppen, fast utan baksmälla. Vi har suttit ihop ida, varit hos varandra utan att vi velat. Vi öppnade upp så mycket igår, så mycket som sedas, som lossnade och som fick tankar att sätta igång, hos oss båda.

Jag vill släppa greppet, men vet inte hur.

Pluggande..

Jag sitter just nu och pluggar historia. Om en stund ska jag sova, för att orka med morgondagen också. Imorgon är det läxprov i psykologi, på torsdag inlämning i filosofi och på fredag är det historiaprov och redovisning av höstprojektet i foto.. Jag vet inte hur jag ska få ihop den här veckan, men på något sätt ska det allt gå..!
Kan ni hålla tummarna för mig och klasskompisarna, det kan nog behövas :)

Knak, brak och smack.

Jag fick tid hos Lise vid kvart ver fem idag, så nu är det ordning och reda på min rygg igen! Det knakade, brakade och small en hel del, men var lika skönt som alltid. Det var dags för en ny behandling, då hon flyttade tillbaka kottorna någon centimeter. Hädanefter tänker jag hålla mig kvar på hästryggen!

Ingen ridning på en vecka, så kroppen hinner stabilisera sig. Jag får inte mocka imorgon och jag får måste lägga vikt på båda benen när jag står upp. Viktigast attk omma ihåg är att inte ligga som ett Z när jag tittar på tv och absolut, absolut INGET sex! Lise är helt underbar och jag kan inte låta bli att skratta.

Nu hoppas jag att inlägget vill publiceras (tredje gången gillt?) sen ska jag fixa mat och sätta mig vid tv'n. Svenska Hollywood fruar vid åtta, om jag inte minns fel :)


Drömmar.

Jag ville inte vakna imorses, jag drömde för härligt dröm! Jag höll på att gå i genom banan med Sussie och skulle hoppa. Till slut insåg jag att om jag inte gick upp skulle jag inte få någon frukost innan jag tvingas cykla. Så, nu har jag ätit ena halva, ska fixa kattlådorna, ifxa mackor och cykla till bussen. Alltså äter jag på bussen sen :)

Kommer åka till Herrljunga med fotot i eftermiddag, för att ta hand om massa barn. Lite lagom opepp, men det blir säkert roligt. Nej ni, dags att fixa mig det sista.

Alingsås, I'm back!

Jag hark ommit tillbaka till Alingsås. Emanuel har inte varit hemma i helgen, så katterna har fått klara sig utan sällskap. Självklart har vi varit inne och gett mat och så, men inte varit här någon längre stund..

Jag har idskat, packat upp och fixat. Så nu ska jag duscha och sen hoppa i säng. Gissa om det kommer bli skönt att vakna imorgon och inte ha någon disk att tänka på? :)

Rädsla.

Ikväll är en sån kväll då jag skulle kunna låta tårarna rinna, ligga och hulka mig i sängen och fly från allt. Jag avskyr mig själv för de beslut jag fattat. De liv jag släckt ner, i första hand Pärlans. Idag hade jag behövt henne, framför allt hade jag behövt tryggheten och vetskapen om att någon verkligen behöver mig.

I natt är demonerna med mig, håller mig sällskap och jag vågar inte släcka ner ordentligt. Jag orkar inte just nu. Jag vill spola tillbaka tiden 4 månader och en vecka. Då tiden var påväg att rinna ut. Jag vill stoppa den och aldrig, aldrig låta den ta slut. Jag vill leva i den glädje, stress och livsglädje jag hade då. Jag vill tillbaka..

Jag vill ha tillbaka min bästa, mest hatade, vän.


Älskling.

Jag ser bilder på mit hjärta, världens finaste PärlemorBus. Jag ser och kan inte ta in, Vilken vacker häst jag hade, hur fin hon blev. Jag ser det jag aldrig såg när hon var vid liv. Hon strålade av skönhet. Hon var fin, min vackra, vackra tjej.

Jag saknar min flicka, min trygghet.


Före-Efter


Före                                            Efter


PhotoScape

Hamnade inne på en bdb där hon berättade att hon laddat ner PhotoScape, vilket är i stil med Photoshop. Det är på svenska, till skillnad från många versioner som man kan ladda ner av Photoshop.

Jag är för trött för att orka ta mig an och lära mig det idag. Har ni tur kanske det blir lite ny design här, när jag väl hart lär mig :)

I survived!

Jag klarade mig igenom hela högskoleprovet. Min hjärna fungerar inte som den ska längre, men det är gjort i alla fall. Just nu är ett avsnitt csi på och när det är slut ska vi åk in till Pip och Py för att fixa mat och så till dem.

Ikväll tänker jag ligga i soffan och göra absolut ingenting, för jag är trött, tröttare, tröttast!

Högskoleprov.

Jag tvingades vakna som en vanlig skoldag idag. Om 30 minuter måste jag vara vid kultutren för identifikation och sen är det högskoleprov som gäller hela dagen. Jag är inte allt för pepp, men ser det som en provomgång idag, går det dåligt gör jag om det till våren.

Dags att hoppa i lite slappa kläder, så hörs vi sen. Om jag inte är allt för död ;)

csi. <3

Jag är trött, precis som varje fredag. Jag ligger i soffan och tittar csi, precis som varje fredag. Mitt liv är stört och i samma mönster, men på något konstigt vänster trivs jag.

Jag vet egentligen inte vad jag ska skriva, mer än att jag tänker ägna mig åt csi igen. Vi hörs!

4 månader.

Jag kommer aldrig glömma dig.


Nice&Fölis


Sötisar :D


-v-

Jag har landat hemma efter en härlig dag i stallet! Det blev en såndär dag man njuter av efteråt, lika mycket som man njöt av den mitt i. Jag tog det lugnt, satt på hästryggen i nästan en timme och njöt av större delen av tiden. Jag hittar fler och fler knappar, lär känna Jonna mer och mer och inser vad som behöver jobbas på. Nu är det många galoppfattningar i vänster som gäller, för att stärka henne där. En dag kanske, kanske, kanske det kommer gå att galoppera på henne, utan att hon leker krabba. Vi får låta tiden utvisa ;)

Fina, Fina Jonna som kryper sig lite närmare för varje gång.


Svammel och katter.

Det ska vara jag för att lyckas snooza klockan i en timme, haha. Jag har i alla fall vaknat, ätit frukost och hunnit klä på mig. Nu är det dags att fixa för kattenra så de klarar sig hela dagen utan matte hemma. Jag saknar dem alltid, speciellt min Py. Han är ganska mycket världsbäst.

Datea mörker och musik.

Jag tänker nu byta kläder, sätta mig på cykeln och rensa tankar, kropp och det mesta. Jag har inte varit ute och cyklat på typ en vecka, däremot har jag tryckt i mig massa, massa godis, kakor och skit. Det håller inte! Jag är trött och besviken på mig själv, vilket gör att jag inte orkar ta tag i cyklingen. Logiskt? Inte det minsta, men det är så stort jag fungerar. Suck.

Vi hörs kanske senare. Puss.

Liten update om livet.

Jag ska sluta försöka ladda upp bilder! Då får alltid blogg.se ryck och tar bort hela mina inlägg!

Livet här i Alingsås rullar på. Jag fyller det med saker från tidiga morgnar till sena kvällar, precis som det borde vara. Just nu borde jag t.ex diska, dammsuga och slänga sopor. Istället sitter jag här och gör ingenting. Helst ska jag hinna ner till Synsam innan de stänger. Vi får väl se hur det blir med det.

Livet i stallet rusar iväg. På lördag är det tåv veckor sedan jag provred Jonna. Jag och hon lär känna varandra mer och mer. Igår rullade hon på i lång och låg form på volten utan större problem. Underbart tyckte jag, då vi tidigare haft våra duster den ridturen. Hon är verkligen inte den optimala hästen om man vill komma långt, men just nu satsar jag på att lräa mig rida olika typer av hästar och då är hon kanon. För unik det är hon allt!

Jag hoppas ni sköter om er och fyller era liv med roliga saker, för det är precis vad jag satar på att göra just nu :)


Rösta!

Minns ni att jag la upp reklamen för bloggtävling hos Hanna för ett tag sedan? Hur som helst, jag och Pärlan är med bland finalisterna, så ni får gärna gå in och rösta :)

http://shettisgalen.blogg.se/2010/october/finalisterna-i-veckans-ekipage.html


Jonnis

Jag tror jag ska skricka högt! Jag hade fått ihop ett inlägg som jag var grymt nöjd med, höll på att fixa upp en bild och hela blogg.se fuckar sig!

Kanske jag orkar uppdatera er om mig och Jonna senare, kanske inte. Nu ska jag duscha i alla fall.

:)

Jag är sjukligt trött i hela kroppen och tänker sova nu. Jag kan bara meddela att jag är kär i livet och förstår fortfarande inte om detta är min dröm, eller min verklighet?


Älskade, fina, underbara.

För exakt två år sedan bar vi in hö i Bergstena. För exakt tåv år sedan vet.besiktades min häst. För exakt två år sedan var jag lyckligt ovetande om vad som väntade. För exakt två år sedan raserades min värld, utan förvarning. För exakt två år sedan..

Jag fällde många tårar under få timmar för två år sedan. Jag vågade aldrig hoppas, jag kunde inte förstå. Jag kan fortfarande inte förstå. Jag minns kvällen klart som att det hände igår, samtidigt som jag minns det i en dimma, som att det aldrig hade hänt.

För exakt två år sedan raserades allt jag hade byggt upp, min trygghet försvann. För exakt två år sedan krävdes min häst tillbaka. Jag kommer aldrig sluta älska, sakna och minnas henne. Världens bästa flicka.


Baka, baka, liten kaka.

Hela min eftermiddag har spenderats i köket med massa, massa bakande! Jag har hunnit med hur mycket som helst! Muffins, morotskaka, mjuk pepparkaka, müsli, chokladkola och lite annat smått och gott.

Jag är för trött för att orka lägga upp några bilder på bloggen idag, men imorgon eller på måndag borde jag få både tid och ork. Nu ska jag fixa mig för kvällen och lägga mig i soffan och titta csi :)


Reklam, Fysik, Avslappning.

Jag och mamma har fått utdelat all reklam, för ganska många timmar sedan. Jag har pluggat fysik och njuter just nu av livet förfullt. I lägenheten luktar det gått och senare lovar jag er bilder och massa annat :D

Ångestladdad fredag?

För första gången på en fredagsmorgon är jag pigg och känner mig ganska peppad för skolan. I vanliga fall brukar ångesten komma krypandes och alla energi vara bort, men inte idag. Gissa hur skönt det är?!

Jag harh unnit packa det mesta nu på morgonen, så slipper göra det i eftermiddag, skönt. Just nu äter jag frukost, den andra halvan tänker jag äta på bussen till Vga sen, för jag orkar inte tugga mer nu på morgonen, haha.

Nu ska jag fortsätta packa, förhoppningsvis hörs vi senare :)

Livets alla sidor.

Jag chockas gång på gång vilka överraskningar livet bjuder på, För en vecka sedan hade jag ingen häst att kalla min, ingen häst att lägga lite extra kärlek på. Jag levde i en oro att den häst jag fäst mig vid skulle försvinna, att jag skulla falla och att livet skulle överraska mig, som många gånger innan.

Nog överraskade det mig, men så otroligt positivt! För en vecka sedan bestämdes datum för provridning och jag gick in i en glädjedimma, men var samtidigt livrädd. Jag trodde inte att det skulle funka, att jag och Jonna skulle funka, men idag vågar jag börja tro. Efter dagens ridtur vågar jag låta henne komma en millimeter närmare mig, stärka mig och bli en av många som håller mig uppe.

För mig är lycka i livet ingen självklarhet, inte trygghet och inte vänskap, allra minst förtroende! Man blir skadad av den uppväxten jag hade. Man blir skadad när ens ena föräldrer vänder en ryggen, när tystanden är svaret, när hårda ord kryper under dörren, när rädslan ligger under ytan ständigt, klart man bli skadad! Jag vågade aldrig hoppas, vågade aldrig tro att trygghet, lycka, vänskap och förtroende var något som verkligen fanns, att jag skulle få uppleva det.

Idag står jag mitt uppe i alltihop, jag lever ett liv jag aldrig kunnat drömma. Jag står på egna ben, fångar om jag är påväg att falla och jag vågar utmana livet. Jag vågar ta risker, för jag vet att jag kan vända tillbaka till lyckan, vänskapen, förtroendet och framför allt, vända tillbaka till tryggheten.

Mitt liv har gjort vändningar, jag har blivit överraskad. Jag vågar fortfarande inte tro, kommer aldrig våga. För lyckan är så skör. Jag vill inte krama den för hårt, så den spricker. Däremot tänker jag njuta av den, så länge den vill vandra vid min sida. Jag tänker aldrig tvinga den, för jag kan inte se att jag förtjänar den. Jag glädjs, för att den vill gå med mig, ett tag. Jag njuter, för livet är vackert.

Ang. uppdateringar.

Jag inser mero ch mer att de få gånger jag hinner uppdatera är på morgonen, mellan uppstigning och frukost, då jag väntar på mina mackor att tina, haha.

Livet rusar på i hundratjugo. Jag har sak att göra hela tiden och vet ni, jag njuter för fullt! Om en stund är det skola, sen hem, stall och efter det plugg. Jag tänker inte lova något inlägg, för jag tror inte jag kommer hinna. Men, jag ska se till att jag njutero ch mår bra av dagen. Sköt om er!


Tvång att vakna.

Jag drömde om inbrott, tjuvar och massa annat skumt nu på morgonen, så jag tvingade mig själv att vakna och gå upp. Jag vågade inte ligga kvar i sängen. Nu har jag tänt så gott som alla lampor i lägenheten, jag är livrädd att någon som gömma sig i hörnen här i lägenheten. Det är hemskt, så jäkla äckligt!


Energi, i form av lycka.

När Jonna väl hade landat i sin box var det bara att ta sig till stall nummer två, ungefär 100 meter bort ;)
Där skulle hästarna in och fixas, så blev pyssel med dem. Det var vad jag behövde, för att samla lite ny energi och njuta till fullo av livet. Det är härligt att ha en sån otrolig trygghet i sitt liv! Jag är glad att jag för så många er sedan råkade praoa hos Sussie, för idag vet jag inte hur mitt liv hade sett ut, om inte hon hade varit en del i det. Jag gissar på ganska grått och motigt.

Satt och tittade på lite träningar efter att stallet var fixat och nu har jagl andat här. När jag cyklade hem kunde jag konstatera att ett par tjocka stallvantar behöver införskaffas. Isbitar är ingen hit!

Tredje gången gillt?

Idag var första dagen jag hade hand om Jonna helt själv. Johanna var med både lördago ch måndag, vilket kändes kanonbra! Men, det gjorde även att det kändes bra att få testa henne själv idag :)

Det gick bra, tycker jag. Inga problem att fixa stallet, Jonna var snäll. Hon verkade något fundersam över att någon annan än Johanna höll på med henne, vilket är ganska så förståligt, haha.

Änsålänge rider jag henne bara i ridhuset, vilket känns ganska bra faktiskt. Med tanke på att jag inte känner henne och hon är väldigt speciell att rida. Ridningen idag gick bättre än vad den gjort innan och jag hittar flero hc fler knappar. Jobba mycket med volter för att försöka få henne lösgjord i båda varven. Hon är mycket, mycket svårare i höger än vad hon är i vänset! I slutet hade jag lyckats få loss vänster riktigt bra, men fanns fortfarande en del kvar att jobba med i höger. Dock hade jag ingen ork kvar och kände inte för att låta tålamodet ta slut ;)
Det är alltid en upplevelse att galoppera denna donnan, då hon varierar i humör från ena dagen till andra. Igår var hon lugn och harmonisk, idag studsade vi fram vissa gånger, haha. Men, det ska nog bli bra när vi känner varandra :)


En trött och svettig Jonna :)


Tävling.


Vilja att jobba vidare.

Andra dagen med handen i linda, om man inte räknar med söndagkväll/natt. Jag har redan tröttnat!!!!

Igår var jag i stallet och red Jonna. Det gick bättre än i lördags, men verkligen inte toppenbra. Jag har mycket kvar att lära, många knappar kvar att hitta, tid att lägga ner och vilja att använda mig av. Jag är glad att Johanna vågar släppa mig med henne, ge mig chansen att utvecklas. Der ska bli roligt och framför allt spännande att se var den här resan bär mig!

Stress.

Nu ska jag ägna skolan lite tid, fixa ihop svenskan tills imorgon och maila iväg till Bebbe, Elin och Susanne. Ska helst hinna göra en PP-presentation också, får se vad som hinns med. Vid fem ska jag vara i stallet igen, härligt!

Innan dess är det skola och helst gräsklippning som gäller, vi får se. Vi kommer höras ikväll i alla fall. Sköt om er!

Paketinslagning.

Vänsterhanden har jag inlandad, med liniment under. Allt för att få ordning på den tills imorgon. Mamma misstänker att det ev. kan vara en spricka, jag tror att det bara är muskulärt. Vi får vänta ett par dagar och se vad som händer..

Imorgon är det skola, matteprov, till alingsås och stallet :)
nu är det sömn som gäller :)

Stabbledags.

Om 30 minuter sitter jag i bilen, påväg mot stallet. Där ska hela stallet fixas, hästar lunchas och ridas. Hinner jag kommer jag rida två hästar idag, gissa om jag kommer köra järnet med stallsysslorna? ;)

I eftermiddag drar jag ner till Borås för att packa allt, sen tillbaka hem och packa upp. Efter det borde jag landa här i Vårgårda igen, packa för imorgon och sova. Om jag inte får för mig att orka packa nu? Vem, vet. Först av allt är det frukost som gäller. Sköt om er idag!


Matematik.

Jag har pluggat matte till och från sedan i torsdags. Det känns osm att jag kan allt, samtidigt som det känns som att jag inte kan något alls. Det är skönt, men i första hand skrämmande.

Jag har ingen ork att försöka förstå matte, jag kommer klara av att skriva ett g på provet  alla fall och det är mitt första mål, ett vg skulle kännas kanonbra, men jag vågar inte hoppas på det. Jag är rädd för att bli besviken..


Provridning, konsert, sömn.

Provridningen idag gick ganska bra. Det var en speciell dam, som var ganska svår att rida. Trots det tyckte Johanna att det gick bra och jag hoppas hon menade det :) Jag kommer ha hand om Jonna måndagar, tisdag och torsdagar, så får vi se hur det går. Jag hoppas och tror att det kommer bli lättare när jag väl lär känna henne, både från marken och hur hon är att rida.

Efter provridningen var det hem, fix inför kvällen och iväg till Vara. Där var det konsert med Nanne Grönwall som väntade!! Helt galet bra och jag njöt av att sitta där i publiken. När till scen, energi till tusen och otroligt bra musik. Det gick inte annat än att njuta (:



Nu ska jag strax krypa i säng, för att vara tillbaka i stallet runt elva imorgon. Då är det stallfix, lunchning och ridning av Morina och Charlie. Vid tre drar jag ner mot Borås för att packa ihop efter mässan :)


BoomBangStopp!

Jag sitter här och försöker räkna matte. Jag har kommit en bra bit, men har en sida av Hemuppgifter kvar att göra innan måndag, lite smått panikartat! Det får bli sena kvällar och stressiga dagar, haha.
När jag satt här i godan ro och räknade, kom till uppgift 14 och boombang och jag var fast. Jag fattar verkligen inte hur jag ska lyckas lösa den. Känns mer eller mindre panikartat!

Jag tänker låta hjärnan vila nu, sen ska jag dra på mig stallkläder och pysa iväg. Vi hörs förhoppningsvis senare :)

Time for work.

Lördagmorgon, vilket betyder reklamutdelning. Jag ska strax bära ut reklamen till bilen och sen kör vi.

Jag börjar bli lite spänd också, för om inte allt för många och långa timmark ommer jag sitta på hästryggen, för provridning. Spännande!

Failar.

Min beslutsamhet rinner sakta men säkert iväg, jag tvivlar att jag ska nå mitt mål, speciellt efter dagar som idag. Fortsätter jag i den här takten kommer det ta ungefär 9 år innan jag har gått ner de kilon jag vill. Grattis Rebecka, du ligger på gränsen till korkad!

Det får bli nya tag i morgon. Bita ihop och kämpa!

Snurrande i en egen värld.

Jag vaknade imorses och hela världen snurrade. Mamma och jag gissar på biverkningar av Tramadolen som jag åt igår, för att knät skulle hålla hela dagen. Större delen av dagen har spenderats i soffan, framför csi och först nu börjar min värld hamna på rätt köl igen.

Min helg kommer vara fullspäckad av reklam, matteplugg, provridning, matteplugg, konsert, matteplugg och stall. Lite mer matteplugg blir det nog också. Känns sådär bra att ha prov på måndag och jag missade de två sista mattelektionerna innan. Jag åfr bara bita ihop och bevisa att jag faktiskt kan, trots det. Självklart ska jag också glädja mig åt att efter jul läser jag ingen mer matte :D


Bitarna faller på plats.

Gårdagen gick i full fart. Först fixades stallet, efter det av vi oss på att packa allt som skulle till Borås. Hela bodelen fylldes från tak till golv, plus att hästdelen var riktigt full. Det blev en hel del vändor fram och tillbaka mellan affären och lastbilen, för att få in allt.

 Väl nere i Borås var det bara att packa in allt i mässhallen och packa upp. Det gick ganska smidigt och vi kunde konstatera att fler skaer behövdes tas ner, haha. Det kändes som att vi hade med oss huuuuur mycket som helst, men uppenbarligen inte ;)

När iv hade landat hemma och tillbaka i stallet car det bara att ifxa hästarna, upp och ta in Nice och Lillpsinsen, sen blev jag fast och pratade med Johanna. På lördag sitter jag på hästryggen igen och första provridningen sedan Inca. Förhoppningsvis har jag snart medryttarhäst!
Ni håller väl tummarna?


Centralskolan.



Det här är min typ av humor. Jag har skrattat gått åt  hur korkade folk kan vara, samtidigt som är är lite lagom pinsamt.


Mina beslut.

Jag var iväg och solade idag igen, mest för att jag behövde åf koppla a,v koppla bort och samla ny kraft. Kraft att möta resten av dagen och för att leva. Cykling, solning och stallet är mina tre energikällor och jag värnar om dem.

Jag började fundera på en sak idag, då en till tjej fick reda på att jag solar. Solningen får alltid, alltid negativa kommentarer. Jag åfr alltid hära att jag borde sluta, att det är farligt och att jag faktiskt kan få cancer! Jag är väl medveten om alla riskerna, men jag vet också de positiva effekterna solningen ger mig. Jag får energi, jag stärks och mitt självförtroende blir bättre. Jag mår bra psykiskt, något jag värnar mycket om.

Jag minns mitt liv för ett par år sedan, då allt var totalt nattsvart, när jag inte orkade något, inte ville något och när jag skar mig, ville bort och längtade efter döden. Då hade jag inget som tog fram det ljusa i tillvaron och lyckades någon släcktes det snabbt, jag vågade inte tro på en morgondag.

Om jag då har funnit värme, tro och glädje i något som många andra ser som negativt, är det verkligen så negativt då? Om jag åkerp å cancer, då tar jag det den dagen. Jag har i alla fall fått leva ett bra liv nu. Den dagen jag hamnar i en sjukhussäng kan jag se tillbaka och tänka: ”Gud var korkad jag var som inte lyssnade, men jag mådde också otroligt bra av det! Bättre än vad jag mått på länge!”

Jag cyklar eller är i stallet varje dag, sju dagar i veckan. Även detta kan skada mig, jag skulle kunna cykla omkull, bli avstängd, bli trampad, hamna på sjukhus. Risken för skada är lika stor när jag håller på med någon annan aktivitet. Varför reagerar folk inte på det?
Mitt liv, mina beslut och min framtid.


Morgoninlägg.

Det är ingen hitt att ha BoT skyddet under jeans, det blir trångt och kommer vara svårt att cykla! Men, om jag ska lyckas ha det åtta timmar är det enda alternativet.

Igår blev det fix i affären, stallfix och hästfix. Longerade Charlie. Han tjaffasade en hel del i högervarv och skulle prompt inte galoppera, suck. Efter mycket om och men galopperade han, men tyckte det var världigt jobbigt.

Idag blir det skola, två lektioner 3h40min hål och sen en lektion till. Efter det följer Emma och Linda med till lägenheten och här bli det en pluggkväll. Jag tror det kommer bli riktigt mysigt, precis som alltid :)

Nejni, nu ska jag läga fokus på att äta och bli klar inför skolan. Vi hörs senare!


Allmänt babbel.

Jag har precis landat i stallet. Vad som väntar här har jag inte en aning om. Jag gissar på allmänt stallfix och håller tummarna för någon häst som behöver ridas :)

Skoldagen har varit lugn. Naturvetenskap, hål och Svenska. Svenskan tillbringades största delen i Klas arbetsrum där vi skulle försöka skriva ut ett bokningskvitto till Östersund, för resan. Men, icke sa nikce! Det ville sig inte riktigt.. Vi får försöka en annan dag helt enkelt ;)

Godmorgon.

Hoppas ni har sovit gått, det har i alal fall jag fått göra :)

Jag ksa fixa mig för skolan, packa ner datan, kamera och stativ, för att sen se till att jag kommer i tid till första lektionen, haha. Nackdelen med att bo så nära skolan är att jag lätt skjuter upp att gå iväg, så jag går i sista minuten och kommer någon minut försent till första lektionen. Inte så värst uppskattat av lärarna direkt ;)

Fix och trix.

När vi flyttade in här i Vårgårda, fixade jag ganska snabbt en vägg med foton på, som sedan bara har fått vara. Jag har njutit av att titta på alla bilder, men aldrig bytt ut eller något sånt. Jag har pratat länge om att byta ut och uppdatera. Gissa vem som fick tummen ur att göra det idag? :)


Såhär såg väggen ut innan jag började och har sett ut såhär i ungefär ett år ;)



Och här harn i resultatet :) Bytte ut och satte upp fler bilder.
Själv är jag grymt nöjd!
Vad tycker NI?
?


Självstuderande elev.

Vi ställde in vårat PA idag, då internetet inte funkade på skolan. Så, nu ska jag ta tag i att söka fakta om Storsjöodjuret. Kanske inte riktigt vad jag känner för att göra, men det måste fixas! Plus att jag har minst ett mail att svara på. Jag undrar varför jag inte tog tag i det tidigare, men då hade jag inte heller ork ;)

Cykling.

Jag har suttit på cykeln en bra stund idag! Var ute och cyklade en mil, gissa om det var skönt? Det var även grymt jobbigt och vissa stunder var jag påväg att dö! Jag cyklade 2,5 två gånger och sen 5:an en gång. När jag var inne och cyklade femman dök helt plötslit en brant backe i kurva upp. Jag lovar att jag så gott som dog, haha.

Det märkst skillnad sedan jag var ute och cyklade första gången. Då orkade jag knappast att cykla runt Autoliv, vilket är kanske 2 kilometer? Idag både orkar och vågar jag puscha mig själv längre. Jag börjar lära känna min kropp, när den är helt slut, eller bara småtrött. Jag njuter av att få anstränga mig och kan faktiskt inte tänka mig ett liv utan att röra mig som jag gör nu.


Robbie Williams - Shame.


Skolsnack.

Jag är vaken, har fått på mig kläder, fixat frukost, ätit frukost och landat i sängen igen. Jag borde verkligen lyfta på rumpan och fixa mig det sista inför skolan nu, men jag har lixom ingen ork..

Idag är det psykologi, matte e, historia och projektarbete att jobba med. Det enda jag känner att jag orkar är Projektarbetet. Där ska vi söka fakta, svara på mail och planera inför resan. Det är inte lång tid kvar tills vi drar iväg till Östersund och resan går från klarhet till klarhet! Vi har fått erbjudande om att bli körda till olika stället, möta folk som har historier och massa annat. Det här kan nog bli riktigt bra, jag vågar faktiskt hoppas på det. Bättre än om vi endast kontaktat Turistbyrån!


Stall hela dagen.

Jag är trött i varje muskel, trots att jag egentligen inte gjort något speciellt, i alla fall inte jämfört med vanligt. Det blev en tur på Morina, känslan var dock inte lika bra som i tisdags.
Vi fick till riktigt bra galoppfattningar från skritt, men avsaktningarna vari nte lika bra. Speceillt inte i höger. Då sköt hon ut rumpan och var allmänt tjurig. Jag lyckades få till några bra avsaktningar också och gav mig där. Det var härligt att vara tillbaka i alla fall!

Vi gav oss på björkarna och stympade dem. Blev en hel del risdragande för mig, skratt och livet kändes riktigt bra! Jag trivs där uppe, får andas, vara mig själv och leva det liv jag en gång drömde om. Jag kan inte förstå att jag fått denna chansen, hur jag kan förtjäna det?


Världens sötaste Jenca, som självklart höll oss sällskap i det mesta idag :D


Sömnighet vs. csi?

Jag somnade i soffan igår, under mitt lapptäcke, med en Buff på benen/magen, tittandes på csi. Livet är härligt ibland. Mamma fixade in mig till rummet sen, jag gick inte halvt i sömnen och somnade om på ungefär tre sekunder, gissa om man är trött då?

Nu ska jag orka mig upp ur sängen, ta på mig kläder, övningsköra och hamna i stallet. Vad som händer där får vi se, men jag hoppas helt klart på en härlig dag och jag tvivlar inte på att det kommer bli det!
Sköt om er så länge :)

Fullt ös.

Jag har hunnit med en hel del idag. Köra reklam, övningsköra, köra lite mer reklam och övningsköra lite till. Sen har jag även hunnit med att cykla.

Det gick riktigt bra med övningskörningen idag. Känns grymt bra att vi äntligen har börjat ta tag i det! Planen är att jag ska övningsköra halva vägen till Sussie imorgon, nervöst, spännande och jag lär vara livrädd. Men hej, man lär sig inte om man inte vågar tänja på sina gränser! Idag blev det inga större missöden i alla fall och jag slapp tvärnita ;)



Var ute i ungefär en timme på cykeln. Det var så otroligt skönt och jag har saknat att cykla i Vårgårda. På något sätt blir det så mycket vackrare från en cykelsadel. Jag vet inte om det är jag som är störd, eller vad det är?

Vad har ni haft för er idag?

Nys, nys, nys.

Jag sitter här i sängen och nyser som en galning, jag förstår inte varför!

I alla fall, jag tittar csi, ska strax äta frukost och sen köra reklam. När reklamen är utdelad ska jag sätta mig på en cykel, renska huvudet och anstränga kroppen. Det behövs och är på tiden. Vad som händer i eftermiddag/kväll får vi se, har ni något förslag? :)


Tusen gånger starkare.

Helt abropå hamnade jag i biosalongensmörker och tittade på "Tusen gånger starkare." Det är första gången jag ser en svensk film och inte blir besviken på den. Den var riktigt bra gjord och utgick verkligen från boken, till skillnad från många andra.



Nu ikväll har jag hamnat i soffan och tittat på fem avsnitt av Stallkompisar. Lite lagom nördigt, men jag trivs med det och tycker verkligen om dem. Mest för att det är så grymt töntigt, så det nästan blir pinsamt. Samtidigt som det är lite tragiskt, då vissa personer faktiskt skulle kunna förekomma i verkligheten. Mitt mål är att en dag ha alla diskarna med Stallkompisar, önska mig lycka till ;)


Back on Track.

Kom hem från stallet med ett Back on Track knäskydd igår, ska bli riktigt intressant att se om det gör någon skillnad. Nu när det börjar bli kallt ute, så har jag ont i knät allt som oftast. i första hand det hägra, vilket är gaaanska surt! Jag måste lära om i hjärnan och använda mitt vänstra knä att ta stöd på.

Sov i alla falöl med skyddet i natt, eller tog av det runt två/tre. Det har åkt på nu igen och där får det sitta tills skoldagen är äver. Ni får en rapport om ungefär 10-15 dagar om det verkar hjälpa eller inte :)

RSS 2.0